DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 3. srpna 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - PANDRADOR - Ov Rituals, ov Ancestors, ov Destiny (2020)

Recenze/review - PANDRADOR - Ov Rituals, ov Ancestors, ov Destiny (2020)


PANDRADOR - Ov Rituals, ov Ancestors, ov Destiny
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Představte si jezero vysoko v horách, ze kterého vystoupí bájná příšera. Ztraceni v mlhách budete prchat a bát se ještě dlouho po tom, co jste ji jenom spatřili. Vstoupí do vašich snů, stane se noční můrou, která vás bude budit a trápit. Pronikne vám do krve, usadí se tam a bude vaší součástí. Vnitřnosti se ocitnou v ohni a nepomůže ani vyhýbání se světlu. Proměníte se v prokleté. Stejně jako všichni ze severu, kteří ji potkali.

Polští PANDRADOR se podobnými tématy zabývají a jako podpůrný prostředek k tomu ještě hrají hudbu, která je doslova nasáklá chladem, smrtí, temnotou a strachem. Death metal s blackovým odérem. Duchové zemřelých by mohli vyprávět. 



PANDRADOR letos debutují. Mají na svém kontě ještě jednu demonahrávku v roce 2018, ale ta je spíše jen takovou ochutnávkou. Novinka "Ov Rituals, ov Ancestors, ov Destiny" má čistý, průrazný zvuk, grafika alba i promo fotek je na velmi vysoké úrovni a vůbec se jedná o dílo, které je radost držet v ruce. Kapela odvedla po všech stránkách velmi precizní práci a nezaostává ani hudba, která se stala na nějaký čas mým průvodcem. Možná mi chybí víc živočišnosti, sem tam mi některé skladby připadají až příliš dlouhé, ale to jsou jen drobnosti, které mi nedokáží pokazit celkový zážitek. Album má rozhodně co říct i v dnešní době, kdy na každém rohu naleznete spoustu podobně hrajících skupin. Pro mě je stejně nejdůležitější, že mi mají PANDRADOR co říci. Jsem rád v jejich společnosti, s chutí potkávám další a další bájné příšery. Songy mají potřebný drive a sílu, odsýpají v různých pestrých rytmech. Výsledkem je temný a zákeřný koktejl, který je určený pro všechny prokleté. Temnota!


sumarizace:


Při poslechu prvotiny polských PANDRADOR mám neobytný pocit, že jsem opravdu navěky uzavřen ve staré kobce. Každý den k večeru, když nebe ztěžkne a prší krev, se zúčastňuji černých mší plných zaříkávání, reálného a syrového death/black metalu. Vždy moji tvář ovane závan větru ze záhrobí. Máme zde co do činění s opravdovým pekelným ohněm.

"Ov Rituals, ov Ancestors, ov Destiny"  je nebývale temným albem. PANDRADOR mi připomínají padlé kněze, kteří dávno ztratili svoji víru. Dnes jsou zkušenými a značně uvěřitelnými zaříkávači. Hudba zde připomíná svíjející se klubko hadů, kteří se po pálení rozžhaveným železem rozhodli pomstít celému světu. Ze skladeb je cítit tma, rouhání a hlavně nekonečný chlad. Představte si vysokou zeď, postavenou z kamení, železa, špíny, smrti a nenávisti. Padá vám přímo na vaši hruď, dusí vás, drtí nebývalou silou. PANDRADOR mě přesvědčili na svoji temnou stranu, podmanili si mou duši a navěky mě prokleli. Splňují mé nejvyšší požadavky na rituální obřady. Nebe zase hoří! Smrt pořádá nekonečné orgie! Death black metal, který vás spálí na popel!



Asphyx says:




When listening to the new album of an Polish band PANDRADOR I have the feeling that I am really locked up in an old cell. Every day in the evening, when the sky becomes heavy and the blood is raining, I participate in black masses full of invocation, real and raw death/black metal. My face is always blown with wind from the tombs. We are dealing with the real hell fire. 

"Ov Rituals, ov Ancestors, ov Destiny" is an unusually dark album. PANDRADOR reminds me of fallen priests who have lost their faith long time ago. Today they are experienced and highly believable chants. Their music reminds me of writhing cluster of snakes which were burned with hot iron and they decided to get back at the world. From their songs you can feel darkness, blasphemy and the endless cold. Imagine a high wall made out of stones, iron, dirt, death and hate. It is falling right on your chest, it suffocates you, smashing you with unprecedented strength. PANDRADOR convinced me on their dark side, they conquered my soul and cursed me forever. They meet my highest requirements for ritual ceremonies. The heaven is burning again! The death is holding endless orgies! Death black metal which will burn you to ashes!




Tracklist:
01. The Oath
02. Tiwaz (05:23)
03. Uppsalablot (04:34)
04. Valgrind (03:45)
05. Anno Domini 793 (Lindisfarne)
06. Miklagardr
07. Baldr
08. Pandradr
09. Tordenskrall

band:
Mateusz Bednarz (since 2017) - vocals
Bartłomiej "Bard" Bardon (since 2016) - guitar
Adrian Stempak (since 2019) - drums

Share this games :

TWITTER