DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. září 2020

Recenze/review - DEAD TWILIGHT - About the Prophecy (2020)



DEAD TWILIGHT - About the Prophecy

CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Když někomu vytrhnete vnitřnosti z těla, tak bude ještě chvíli žít. S údivem v obličeji začnou jeho oči pomalu vyhasínat. Ještě teplé maso postupně vychladne. Posmrtná křeč, porcování a pitva, která nikdy nekončí. Lidé se často odvracejí znechucením, ale i naše práce je potřeba. Mám rád klasický brutální death metal, mám rád atmosféru tradiční patologie. Italští DEAD TWILIGHT hrají přesně podle mého gusta. Ostře, nekompromisně, krvavě. 

Pánové letos na jaře přišli se svým druhým dlouhohrajícím albem, které sice nijak zvlášť nevybočuje z mantinelů stylu, ale deska "About the Prophecy" rozhodně stojí za povšimnutí. Poctivé řeznické řemeslo s takovým tím smradlavým odérem navíc. Baví mě to. 



Jsem přesně tím typem posluchače, který nejvíc ocení u desek atmosféru. DEAD TWILIGHT umí předat emoce, dokáží mě přenést na stará jatka, kde je na zemi ještě zaschlá krev a ze zdí se ozývají hlasy plné bolesti. Italové jsou občas trošku monotónní, sem tam spadne řetěz, ale jinak je to nářez jak se patří. Nejsou v ničem novátorští, ani překvapiví, ale album drží pohromadě jako pytel plný kostí. Temnota, chlad, hromada mrtvých těl. Smrad zkaženého masa. Tohle všechno zde naleznete. Bicí jsou sice naprogramované, ale tentokrát mi to příliš nevadí, působí totiž poměrně organicky a uvěřitelně. Líbí se mi vokál, celková produkce. Rád a s chutí starého řezníka se k nahrávce vracím, i když moc dobře vím, že pánové vlastně nejsou v dnešní nekonečně stejně znějících kapel jiní ani odlišní. Nevadí mi to, nálady z desky mě totiž vždy pohltí a k pitvě neznám nic lepšího než dobrý brutální death metal. Pokud máte rádi ultimátní, surový a zahnívající sound, tak neváhejte ani chvilku. Italové DEAD TWILIGHT moc dobře vědí, jak na to. Zkažená krev!



Asphyx says:


Brutal death metal according to Italian maniacs DEAD TWILIGHT is metaphorically really like an awkward torturing. Grumbling rhythms, sharp riffs, guttural vocal. The overall impression is very good even despite the thing that gentlemen are not bringing something new. Important is that I am enjoying this record and I feel like the condemned to death during the listening. You can find here a lot of ideas, but I would appreciate better sound and production.



DEAD TWILIGHT play classical, traditional brutal death metal, which lashes you to the wall. Tracks from time to time lose the power, some parts could be shorter, but overall the album is impressive. It contains everything necessary for the honest bloody autopsy. It is like a horde of dead bodies, which were just brought for processing. I am sure; you have noticed the gradual and slow degeneration of the mankind. The new album "About the Prophecy" can be the solution of this problem. The crowds of people will be clean up from the sick people, only the Death will decide, who will live and who die. So, if you have a taste for classical brutal death metal in the high quality, don’t hesitate. DEAD TWILIGHT are here! Very good!


tracklist:
1) Pray For Nothing (Instrumental Intro)
2) Ἁρμαγεδών
3) Kali Yuga
4) Aharit Ha-Yamim)
5) Ὕπνος Kαὶ Θάνατος
6) Ragnarök
7) Totentanz
8) Hekátē
9) Dead Twilight (Part II)

Links:

Share this games :

TWITTER