DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 23. října 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - OSSUARY ANEX - Obscurantism Apogee (2020)

Recenze/review - OSSUARY ANEX - Obscurantism Apogee (2020)


OSSUARY ANEX - Obscurantism Apogee
CD 2020, Xtreem Music

for english please scroll down

Začalo to před pár lety. Všechny narozené děti měly nějakou poruchu. Divný zastřený pohled a propadaly záchvatům zuřivosti. Nepsané hranice slušného chování už nikoho nezajímaly a stíral se rozdíl mezi realitou a světem plným počítačových her a virtuálna. Závislost na obrazovkách, lehké ovládání masy, jsi další na řadě kamaráde. Už si starý a nepotřebný, neznáš spoustu cizích slov. Nová doba, nový pořádek. Degenerace lidstva už dávno začala. Chceš ještě žít v tomhle divném světě? Bránit ti nebudeme. A nezapomeň svoji smrt sdílet.

Občas podobný klasický brutální death metal potřebuji narvat do žil. Když je ještě dobře zahraný, tak jak to umí ruští OSSUARY ANEX, není co řešit. Vrátí mě pokaždé o několik let nazpátek, když ještě smrtící kov zněl jako řev bestie a svět byl v pořádku. Novinka je opět neskutečně nasypaná, kulervoucí a pestrá. 

 

"Obscurantism Apogee" vás vykostí zaživa, vytrhá vám nepotřebné orgány z těla. A to všechno podobným stylem, jako to dělávaly kapely typu SUFFOCATION, SKINLESS, DISGORGE, PYREXIA. Deska má chtěně temnou atmosféru, je opravdu velmi dobře napsaná a perfektně se poslouchá. Rusové nevymýšlejí sice nic nového, ale za některé pasáže by se nemusely stydět ani technicky laděné skupiny. Navíc se skvělým syrovým zvukem. Náhodě nebylo ponecháno vůbec nic. Jen musíte mít rádi starý poctivý brutální death metal klasického střihu. Vezměte jed na to, že nakonec všichni skončíme na stejných pitevnách, jen naše generace bude mít na tváři ledový úsměv. Ještě jsme zažili realitu, živé koncerty, kam si lidé jezdili užít pořádný nářez. Svět se mění, ale dobrá hudba zůstává. Jsem pokaždé vždycky hrozně rád, když potkám maniaky jako OSSUARY ANEX. Mám potom alespoň po dobu poslechu pocit, že ještě někdo dělá svoji práci poctivě, že umí řemeslo a dokáže do muziky propašovat i chlad, temnotu a opravdovou smrt. "Obscurantism Apogee" smrdí jako kus shnilého masa. Brutálně death metalový masakr, po kterém zůstane jen spáleniště. Masakr!


sumarizace:

Pokud máte rádi brutální death metal v jeho klasické podobě, mohla by vám třetí dlouhohrající deska ruských OSSUARY ANEX určitě vyhovovat. Je totiž plná morbidně chytlavých melodií, neskutečného tlaku a nepostrádá tolik chtěnou syrovost. Líbí se mi, že Rusové přesně vystihli atmosféru opuštěné ulice, kde se stala vražda. Inspirace SUFFOCATION, SKINLESS, DISGORGE, PYREXIA je sice cítit na každém kroku, ale album se velmi dobře poslouchá a vstřebává. Proti provedení, zvuku, ani obalu nemám žádných námitek ani připomínek. Všechno odsýpá, jak má, valí se to, jako lavina. Album bych s klidem doporučil všem amatérským patologům i fanouškům brutality v death metalu. Všechny skladby opravdu hodně řežou, jsou ostré a nekompromisní. Co si víc přát? Nic mě vlastně nenapadá. Novinku „Obscurantism Apogee“ si opravdu užívám. Líbí se mi jistá samozřejmost, s jakou nám OSSUARY ANEX předkládají tyhle kousky krvavého masa. Brutální death metal, který útočí přímo na solar plexus! Velmi dobrá deska! Doporučuji!


Asphyx says:

If you like brutal death metal in its own classic way you could like this third long play album by Russian OSSUARY ANEX. It is full of morbid catchy melodies, unbelievable pressure and it doesn´t lack of rawness. I like that these Russians catch the atmosphere of abandoned street where the murder happened. You can feel the inspiration of SUFFOCATION, SKINLESS, DISGORGE, PYREXIA on every corner but this album is very easy to listen and absorbed. I have no objections about the whole work, sound or the cover. Everything flows how it should and it is like an avalanche. I would recommend this album to amateur pathologists or fans of brutality in death metal. All of those songs cut you, they are sharp and uncompromising. What else we want? There is nothing more to be said. This new album „Obscurantism Apogee“ is very enjoyable for me. I like the commonplace which is noticeable in OSSUARY ANEX´s work and how they show us the pieces of bloody meat. Brutal death metal which attack right on the solar plexus! Very good album! I have to recommend it!


about OSSUARY ANEX on DEADLY STORM ZINE:

Tracklist:
01. Contempt Of God
02. Firestorm
03. Obscurantism Apogee
04. Revelation (Apocalypsis Ioannis)
05. Path To Golgotha
06. We Are The Antichrist
07. According To Their Deeds
08. The Beyond-Man
09. The Great And Celestial Massacre

band:
Aza - Bass,
Kirill - Vocal,
Max - Guitar,
Sergey - Drums
Chiba - Guitar

https://xtreemmusic.bandcamp.com/album/obscurantism-apogee

https://www.facebook.com/OssuaryAnex/
https://www.instagram.com/ossuaryanex_official/
https://open.spotify.com/artist/6U611MBf5kxiMUd1WJVoKy
https://vk.com/club7513322
https://www.youtube.com/channel/UCFF1YlKMWc6zYTadCe1cDuQ
http://shop.xtreemmusic.com/english.main.index.php
Share this games :

TWITTER