DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 15. října 2020

Recenze/review - VASSAFOR - To the Death (2020)


VASSAFOR - To the Death
CD 2020, Iron Bonehead Productions

for english please scroll down

Stopy vedou do pekla. A cesta je dlážděná nejen dobrými úmysly, ale také kostrami těch, kteří byli tak naivní, že věřili v dobro. Přitom dnes už každý ví, že nejlépe se mají poskoci démonů. Máme tu další album z australsko - novozélandské líhně. Shnilé a mocné. Naříkající, hlomozné. VASSAFOR. Jen to slovo zní jako samotná smrt. Ale dokázali ji pánové ve své hudbě opravdu zhmotnit?

Jak se to vezme. V současné době takhle hraje spousta kapel nebo se alespoň snaží. Zastřené riffy, vytváření postupného tlaku, ďábelské skřeky. Nepřehlední a zároveň přitažliví, takoví jsou VASSAFOR i letos. Měl bych ale pár výtek. 

 

Deska je možná zbytečně dlouhá. I když na ní naleznete spoustu dobrých riffů a pasáží, tak mi chvílema lezla trošku krkem. Pořád čekám na zlo a ono nepřichází. Chtělo by to také lepší vokál, nějaký ten tlak, možná i ostřejší zvuk (tyhle kanály už jsou fakt ohraný). Zkrátka, podobný směr je v současnosti v death metalu chtěný a vcelku populární, ale já mám občas problém to kapele věřit. Jsou to samozřejmě všechno jen drobnosti, jinak je nahrávka velmi dobrá, ale když je poskládáte vedle sebe, tak nemohu sdílet velké nadšení, které kolem VASSAFOR panují. Připadá mi, že je všechno nahráno cíleně, s úmyslem znít - jako co největší peklo. Jenže ono když tomu nevěříte srdcem...asi víte, co myslím. Slyším zde odkazy na DEAD CONGREGATION (VASSAFOR jsou ale nepřehlednější, skladatelsky o hodně slabší a motivy si tolik nepamatuji), ale také již tradičně na kolegy AUROCH, IMPETIOUS RITUAL, ULCERATE, DIOCLETIAN, PORTAL, ABYSSAL. Pokud podobný čertovský death metal vyhledáváte, tak si nechte chutnat. Já se přiznám, že jsem už spíše přejedený. Kdybych býval bodoval číselně, dal bych slušných sedmdesát procent. S přihlédnutím k tomu, že mi "To the Death" příliš často v přehrávačích hrát nebude. Stopy vedou do pekla, občas se stane, že zabloudíte. V závěru jde ale o Smrt a ta tu pořád je!


sumarizace:

"To the Death" je albem, které ve vás zanechá stejné otisky, jako to umí třeba takoví DEAD CONGREGATION. AUROCH, IMPETIOUS RITUAL, ULCERATE, VASSAFOR, DIOCLETIAN, PORTAL. Ano, jedná se o stylově hodně podobné dílo, které je po okraj narvané nahrubo nasekanou tmou. Pro mnohé bude tento způsob smrti až příliš nepřehledný, bude se ztrácet v komplikovaně vystavěných motivech, ale věřte tomu, že pokud máte rádi jako já rouhání v death metalu, nakonec dojdete svého cíle a spočinete. Podobná hudba se velmi těžko popisuje slovy, je totiž převážně o negativních pocitech, o našeptávání, o zážitcích spojených se setkáním s mrtvými. Málokdo už dnes pochybuje, že by existoval onen svět. Album v něm bylo nahráno, opatřeno drtivým zvukem, chladem a špínou. Přidán byl zajímavě řešený obal a samozřejmě smrt. Pokud tedy máte rádi hlukové stěny, disharmonii, okultní záhady a nekonečně mokvající bažiny, tak neváhejte. Temnota čeká! Velmi dobře.


Asphyx says:

"To the Death" is an album that leaves you with the same prints as DEAD CONGREGATION, AUROCH, IMPETIOUS RITUAL, ULCERATE, VASSAFOR, DIOCLETIAN, PORTAL. Yes, it is a very simmilar work, which is full of roughly chopped darkness. For many, this way of death will be too confusing, they will be lost in elaborately constructed motives, but believe that if you like death metal blasphemy, then you will find your goal and you will rest. Similar music is very difficult to describe in words, because it is mostly about negative feelings, about whispering, about the experiences associated with meeting the dead. Almost no one is doubt that the other world exists. The album was recorded there and have crushing sound, cold and dirt. Added was an interestingly designed cover and of course death. So if you like noise walls, disharmony, occult mysteries and endlessly swamping swamps, don't hesitate. Darkness is waiting! Well Done!

Tracklist:
01. To The Death
02. Egregore Rising
03. Eyrie
04. Black Talon
05. The Burning Ìthyr
06. Emanation From The Abyss
07. Singularity

band:
VK Strings, Voice
BP Doom

https://vassafor.bandcamp.com/album/vassafor-iii-to-the-death
https://vassafor.blogspot.com/?m=1
https://www.facebook.com/Vassafor
https://soundcloud.com/vassafor
https://ironbonehead.de/
Share this games :

TWITTER