DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 17. listopadu 2020

Recenze/review - MACABRE - Carnival of Killers (2020)


MACABRE - Carnival of Killers
CD 2020, Nuclear Blast

for english please scroll down

Psát o amerických MACABRE je pro mě velmi těžké. Chápu, že je to legenda, staré desky mám dokonce i rád, ale když já od dětství nemusím kabarety, cirkusy, komedianty. Taky považuji vraždy a násilí za poměrně smutnou a závažnou věc. Fascinaci sériovými vrahy jsem také nikdy nepochopil. Jako člověk, který píše o hudbě, se ale od podobných pocitů musím oprostit. MACABRE mají novou desku. A jsou opět vtipní za každou cenu. Jen je to jiný druh humoru, než mám rád.

Tím bychom mohli celou recenzi vlastně ukončit. Ale to by potom nebyla recenze, ale jen řekněme takový výkřik třeba na facebooku a to po mě nemůžete chtít. Mě zkrátka nová deska "Carnival of Killers" nebaví hudebně. Nadsázka tu sice je, bez ní by kapela nebyla vlastně ničím, ale riffy a motivy mě nijak nepřesvědčily. Nepamatuji si je ani po delší době, to už mi v hlavě víc zní různé legrační vsuvky. Ale možná jsem to celé jenom nepochopil. A nebo nechci.


Chvílemi je to skate punk, občas BESTIE BOYS na tripu. Základem by měl být death, grind, thrash, alespoň se to všude uvádí, ale těžko říct, já tam tyhle styly příliš neslyším. Mě spíš přijde, že se snaží být MACABRE jakože legrační a přehánějí, až to není hezké - balancování na hraně trapnosti převážilo špatným směrem. Nikdy jsem neměl rád klauny a tady si na ně při poslechu často vzpomenu. A že mají v rukou nože od krve, milují k smrti malé děti a po večerech na pánvi ohřívají zbytky lidských ostatků od oběda? No jo, mě to ale nešokuje, nepřipadá mi to ani vtipné. Možná na poprvé, možná i na podruhé, ale nakonec jsem rád, když můžu celému panoptiku zamávat a říci sbohem. Studium problematiky sériových vrahů je samozřejmě chvályhodné, ale tentokrát si říkám, co by asi říkaly zástupy pozůstalých na tyhle skladby? Ne, nejsem konzervativní, sám někdy říkám vtípky hodně za hranou, jsem nekorektní, občas dokonce zdravě zlomyslný, ale tady mi nesedí skoro nic. Nebaví mě to, přijde mi to trapný a zbytečný. Hudebně o ničem a obal všechno jen podtrhuje. "Carnival of Killers" je prostě kýč, neskutečný kýč vhodný tak do mateřské metalové školky. Škoda, míval jsem je docela rád. Jdu to radši vypnout, to se fakt nedá. 


sumarizace:

"Carnival of Killers" je neskutečně dlouhou porcí totální nudy. Na MACABRE obyčejné motivy, příliš obyčejné kompozice, nekonečné opakování motivů. Ne, takto tuhle kapelu neslyším rád. Album mi připomíná nějaký nepovedený muzikál, případně nasládlý seriál o sériových vrazích, který nemá žádný konec. Pár dobrých nápadů, sem tam něco trošku zajímavého, jako celek mě ale novinka vůbec nezaujala. MACABRE se motají v kruhu, skladby jsou obyčejné a ničím zajímavé. Omlouvám se, ale takto ne. Za mě palec dolů. Nedělá to se mnou vůbec nic.


Asphyx says:

"Carnival of Killers" is unbelievable long total boredom. MACABRE here are common themes, too ordinary composition, endless repetive overtures. No, I don't like to hear this band in this way. The album reminds me some badly done musical or sweet soap opera about serial killers without end. There are some good ideas here and something a little bit interesting from time to time, but the news isn't interesting for me as a whole. MACABRE are blundering in the circle, tracks are common and uninteresting. I'm sorry, but not in this way. For me thumbs down. It doesn't make anything with me.



tracklist:
1. Intro 
2. Your Window Is Open 
3. Joe Ball Was His Name 
4. Sticky 
5. Abduction 
6. Tea Cakes 
7. Them Dry Bones 
8. Richard Speck Grew Big Breasts 
9. Slaughter House 
10. Breaking Point 
11. The Lake of Fire 
12. Warte, Warte 
13. Now It´s Time to Play 
14. The Wheels on the Bug 
15. Corpse Violator 
16. The Murder Mack




MACABRE ARE AND ALWAYS HAVE BEEN:

CORPORATE DEATH
LEAD VOCALS AND GUITAR

DENNIS THE MENACE
DRUMS

NEFARIOUS
BASS AND VOCALS

Share this games :

TWITTER