DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 18. listopadu 2020

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - REVELER - Disembodied Excursions (2020)

Recenze/review - REVELER - Disembodied Excursions (2020)


REVELER - Disembodied Excursions
demo 2020, vlastní vydání 

for english please scroll down

Postava bez tváře, nejdřív jsem si myslel, že má obličej spálený, ale mýlil jsem se. Z očních důlků jí vylézali červi, do úst i z nich neustále nakukoval obrovský brouk. Chtělo se mi zvracet, odvracel jsem pohled, ale byl jsem zvědavý. Kdo by nebyl, potkat svou vlastní Smrt se vám jen tak nepoštěstí. "Ještě není čas, ještě ne": řekla křaplavým hlasem, až se mi málem zastavilo srdce. Následoval skřehotavý smích a odešla po lesní pěšině do temnoty. Zvířata, která byla dosud zcela zticha, začala znovu bědovat do noci.

Stejně jsem se cítil i s mokvající demonahrávkou od amerických death metalistů REVELER. V podobném undergroundu je mi stejně nejlépe. Užívám si hnilobné riffy, mumlající vokál, ale hlavně atmosféru, která je opravdu velmi podobná setkání se smrtí. Kapela má na svém kontě tři dema a jednu kompilaci. Zkrátka a jednoduše, podzemí jak se sluší a patří. 


Je možná zajímavé sledovat, kam se death metal v současnosti posunul, ale tohle je absolutní základ v podobě, v jaké jej zamýšleli třeba takoví AUTOPSY, CIANIDE, ROTTREVORE, INCANTATION, BAPHOMET, MORTICIAN. Demonahrávka je záležitostí vyloženě pro všechny staré gurmány, kteří stále ocení zahnívající maso. Nic nového v záhrobí, ale REVELER hrají uvěřitelně, s jasným výrazem a zkaženou krví v žilách. Mám rád staré horory z osmdesátých let, vyrůstal jsem na nich, stejně jako na šumících kazetách, zastřeném zvuku a staroškolském smrtícím kovu. "Disembodied Excursions" si vlastně neskutečně užívám, je pro mě možná lehkým únikem do doby, kdy mi připadal svět ještě v pořádku. Je v tom samozřejmě kus nostalgie, ale no a co? Opakuji si u každé další skladby. Podobné smečky podpořím vždycky rád. Neznám nic lepšího, než když přijdete během stmívání z mlhavého lesa (ve kterém lze na podzim vždy potkat spoustu přízraků) a potom si pustíte podobnou dobrotu. Je to podobné, jako když vás vyhodí v pozdní hodinu ze hřbitova. Nálady i atmosféra jsou úplně stejné jako na letošním demu REVELER. Starý, prašivý death metal s ledově krvavým otiskem! Velmi dobře!


sumarizace:

Demo "Disembodied Excursions" maniaků REVELER bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století (inspirované třeba takovými AUTOPSY, CIANIDE, ROTTREVORE, INCANTATION, BAPHOMET, MORTICIAN) znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "Disembodied Excursions". Připravte se! Zlo přichází. Reálný old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Vynikající záležitost! Doporučuji!



Asphyx says:

Demo "Disembodied Excursions" by maniacs REVELER was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths (inspired by for example AUTOPSY, CIANIDE, ROTTREVORE, INCANTATION, BAPHOMET, MORTICIAN) of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "Disembodied Excursions". Prepare yourself! Evil is coming! The real old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this!


Tracklist:
01. Disembodied Excursions
02. Cesspool Of Putridities
03. Gored Guts Crepitation

band:
TENEBRA - Bass Guitar
CRUCIATUS - Vomits & Guitar
EXHUMUS - Drums

https://www.facebook.com/deathreveler/
https://reveler.bandcamp.com/album/disembodied-excursions-demo-iii
Share this games :

TWITTER