DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 27. prosince 2020

Recenze/review - DISINTEGRATON - Prahara (2020)


DISINTEGRATON - Prahara 
CD 2020, Brutal Mind

for english please scroll down

Vždycky nám říkali, že tam nemáme chodit, že se tam dějí zlé věci. Legend bylo mezi lidmi mnoho, ale zvědavost je přirozeným pudem. Byly jsme malé děti a jednoho dne otevřely velké rezavé dveře do opuštěné tovární haly. Najednou jsme věděly, že peklo opravdu existuje. Realita byla horší, než nejkrutější vyprávění. Byla umocněna čichem a sluchem. Uprostřed haly byly do jakéhosi zvráceného obrazce vyskládány ocelové klece. A v nich byly zavřené zohavené bytosti, snad kdysi lidé. Někteří z nás se pozvracely a zbytek stál jako opařený. Možná to byl účel, šokovat, ale je vám doufám jasné, že jsme byly ještě děti a další oběti?

V brutálním death metalu totiž nikdy nic nedopadne dobře. Je hnusný, hnisavý, syrový ze své podstaty. DISINTEGRATON z Indonésie se povedlo přesně vystihnout krvavou podstatu stylu. Jsou nechutní jak zvukově a zůstává po nich stejná spálené země, jako ta na obalu. Nejvíc připomínají neléčenou ránu, která najednou začne tepat a pálit. Nakonec se z ní vyhrne potok zhnisané krve. 

 

Je to náklep jako od GORGASM, DEEDS OF FLESH, CEREBRAL EFFUSION, ABOMINATE PUTRIDITY, PYAEMIA. Nic pro slabé povahy, ale spíše záležitost pro milovníky hudebních zvráceností, zkaženého masa, starých opuštěných piteven a v neposlední řadě již zmiňovaných továrních hal, které jsou obestřené temnou aurou zvrácenosti. Co na tom, že se v ní ztrácejí lidé? Hlavní je, že to kapele sype a jejich skladby mají hlavu a patu. Je sice nepopiratelným faktem, že některé pasáže jsou možná až příliš dlouhé, DISINTEGRATON se ztrácejí v monotónním natahování motivů, ale to považuji tak nějak za rys stylu. Nemám námitek ani k provedení, zvuku. Vše je podřízeno jedinému - zabíjet hudbou. Pánové sice nepřinášejí nic nového, někoho možná mohou i lehce nudit, ale tak to máte se vším. Osobně asi nebudu fanouškem, který by se pro ně rozkrájel, ale když budu potřebovat vyčistit mozek od zbytečností, tak si je poslechnu rád a s chutí. Dnešní svět bývá v mnohém hodně krutý. Nejvíc v tom, že bývá násilí často dáváno na odiv, ale pokud se jedná o brutální death metal v podání DISINTEGRATON, tak jsem vcelku spokojen. Je to zkrátka poctivý masakr, nic víc, ale také nic méně. Schválně, poslechněte si je a uslyšíte sami. Jen si dejte pozor, abyste se neumazali od krve. 


sumarizace:

DISINTEGRATON letos vydali svoje první album. Je plné klasického brutálního death metalu, krutých melodií a všude přítomné smrti. Neočekávejte nic převratného, ani zbytečně technického. Hraje se zde poctivě, krutě, morbidně a houpavý rytmu je cítit z každého tónu. Osobně si poslech užívám, i když občas se přistihnu, že kapelu přirovnávám k jejich vzorům. Pokud máte rádi krvavé kousky masa v muzice, na nějakou tu špínu nehledíte a užíváte si pořádné hudební masakry, myslím, že budete hodně spokojeni. Album je velmi návykové, příjemné, jako návštěva jatek. V skladbách je kombinován přesně ten tolik důležitý poměr mezi rychlostí a tvrdostí, který je známkou dobré kruté hudby. Brutálně death metalová klasika ve velmi příjemném balení, která se povedla!

FOR FANS: GORGASM, DEEDS OF FLESH, CEREBRAL EFFUSION, ABOMINATE PUTRIDITY, PYAEMIA


Asphyx says:

DISINTEGRATON published their first album this year. It is full of classic brutal death metal, cruel melodies and ever-present death. Do not look for something revolutionary not even uselessly technical. These guys play fairly, cruelly, morbidly and you can feel a bouncy rhythm in every tone. Personally I like it and I enjoy the listening although sometimes I compare the band to their idols. If you like bloody pieces of fleshes in music and you don´t care about dirt and you enjoy the real music massacre, I think you would like this a lot. This album is very addicting, nice like visit in a slaughter house. Songs are full of combination of important relationship between speed and hardness which is the sign of a good and cruel music. Brutal death metal classic with very nice cover which is very good! 

FOR FANS: GORGASM, DEEDS OF FLESH, CEREBRAL EFFUSION, ABOMINATE PUTRIDITY, PYAEMIA


Track Listing:
1. Tuhan Kontemporer
2. Kelam
3. Tahta Berhala
4. Tendensi Ideologi Radikal
5. Konspirasi Luka
6. Prahara
7. Fasad
8. Kehancuran

Line-up:
Dani Puja : Drums
Budi Tri : Guitar/Vocals
Adilistya : Bass

Purchase/Stream:

Bandcamp: https://brutalmind.bandcamp.com/album/prahara
Brutal Mind Store: https://tinyurl.com/yyfvmfdn
Spotify: https://open.spotify.com/album/47EcchPMG1cMyC63uzKwSt
Share this games :

TWITTER