DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 13. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - FECALIZER - The Planet of Seven Billion Zombies (2020)

Recenze/review - FECALIZER - The Planet of Seven Billion Zombies (2020)


FECALIZER - The Planet of Seven Billion Zombies
CD 2020, Rotten Roll Rex

for english please scroll down

Poslední dobou mám pocit, že je nás na planetě příliš. Za chvíli nebudeme mít co jíst a tak se mi nápad s produkcí lidského masa nezdá zase tak špatný. Jasně, některým z vás se zvedne žaludek, ale přátelé, death metal a grind vždycky býval o nechutných věcech. Asi by se nám moc nelíbilo, kdyby démoni FECLIZER z Mexika zpívali o růžových jednorožcích, co kakají duhu.

Ne, nebojte se, pánové zůstali věrni svému kdysi nastavenému směru. Nové songy jsou vlastně hodně podobné těm předešlým, ale myslím, že to nikomu nevadí. Tohle je hudba k tanci a poslechu, do kotle, pro vyčištění hlavy. Nic jiného nehledejte a ani nic jiného nedostanete. FECALIZER jsou mi zkrátka sympatičtí. Protože hrají poctivě, hezky od podlahy a jejich hudba mě nenudí i letos.

 

Devastující brutální death metal, grindore, ve stylu třeba takové BRUJERIE nebo českých GULATAX. Nic objevného nečekejte. Tady jde o něco úplně jiného. O tlak a energii, které kapele rozhodně nechybí, o nadšení, o zničující koncerty, o masakr bez kompromisů. Osobně se mi nejvíc líbí taková ta neurvalost, rebelie, která se často na dnešních deskách vytrácí. Album rozhodně není "umělé", jestli mi rozumíte. Není dokonalé, na každém prstu vám každý vyjmenuje spoustu lepších smeček, ale o to tady vůbec nejde. Tady se tančí se zombie, ochutnává maso od kosti, sem tam se položí useknutá hlava na ulici. Vše je samozřejmě s nadsázkou, ale uvěřitelné. Jako srážka s náklaďákem. Zvuk je navíc v pořádku, obal i produkce také. Myslím, že si není na co stěžovat. Navíc mají v sobě skladby určitou temnotu a chlad, které mám u extrémních kapel tolik rád. Viděl jsem FECALIZER dvakrát naživo a pokaždé to byl pro mě zážitek. Podobně se cítím, i když poslouchám novinku "The Planet of Seven Billion Zombies". Zkrátka a dobře, muzika na pohodu od lidí, kteří mě baví. Death grindcore, který vám vyrve střeva z těla!


sumarizace:

FECALIZER na svém dalším albu dodávají porci tradičního brutálního death grindcore metalu, pořádně okořeněného temnotou. Celkově vyznívá novinka chytlavě, je zcela masakrující a i když pánové nepřinášejí nic nového, velmi dobře se poslouchá. Mexičané připomínají buldozer, hrnoucí před sebou tuny lidských koster. Neznají slitování. Ke konci je sice album už trošku monotónní, ale jinak je velmi chutným pokrmem. Deska je opatřena řezajícím, pořádně syrovým zvukem. Je hodně znát, že za skladbami stojí zkušení muzikanti. Nápadů a krvavých motivů zde naleznete opravdu velké množství. Krutost střídá masakr, jeden ostrý riff druhý a vy nakonec stojíte a máte co dělat, abyste si neumlátili hlavu v headbangingu. "The Planet of Seven Billion Zombies" je počinem, který se rozhodně povedl. Ocení všichni příznivci apokalypsy v brutálním death grind metalu! Masakrující nahrávka!


Asphyx says:

FECALIZER gives a portion of traditional brutal death grindcore metal on their next album, it is very spicy darkness. As a whole this new album seems catchy and it is a real massacre. Although these guys don´t bring anything new or original it is nice to listen to it. This Mexicans reminds a bulldozer which shoves a tones of human skeletons. They do not have a pity. In the end this album is a little bit monotone, however it is a tasteful piece of food. This album has a cutting and raw sound. You can tell that behind these songs are very experienced musicians. There is a lot of ideas and bloody motives on this album. Cruelty is changed with massacre, one sharp riff is changed by another one and you are standing in the end and you have to really focus to not band your head in headbanging. "The Planet of Seven Billion Zombies" is a work which is very successful. Every fan of apocalypse in brutal death grind metal will appreciate this album! Very cruel record!


about FECALIZER on DEADLY STORM ZINE:



Tracklist:
01. Seven Billion Slaves
02. Under Attack
03. The Age of Social Engineering
04. Gotta Look Over Your Shoulder
05. You Get What You Deserve
06. Reek of Humanity
07. Egomaniac Zombies
08. Cut This Shit
09. Mass Media Infection
10. The Zombie Agenda
11. Mexican Grinders United
12. Old and Decrepitance
13. How Much Is Enough
14. The Crab Effect
15. Absolute Knowledge
16. We'll Die Under Our Own Terms
17. Shitmaggedon

band:
Ariel Blaster: Drums
Mr. Bogdan Nowak: Guitars
Necro Cannibal: Vocals & Bass

https://rottenrollrex.bandcamp.com/album/the-planet-of-seven-billion-zombies

https://www.facebook.com/fecalizer.mexico?fref=ts
https://open.spotify.com/artist/2zkuvlKYbq3hNwRxt2dAnn

http://www.rottenrollrex.com/
Share this games :

TWITTER