DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 26. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - OMNIVORTEX - Diagrams of Consciousness (2020)

Recenze/review - OMNIVORTEX - Diagrams of Consciousness (2020)


OMNIVORTEX - Diagrams of Consciousness
CD 2020, Concorde Music Company

for english please scroll down

Pořád dokola přemýšlím, jestli jsou víc zvrácení vojáci smrti, kteří vykonávají kruté příkazy a zabíjejí nebo ti, kteří dávají rozkazy a přes kamery se dívají. Zaživa pohřbená, ubičován k smrti. Rozleptán kyselinou. Pověšen na háky. Mučen elektrickým proudem. Lidé si dávno našli náhradu za veřejné popravy. Ukryti za kamerami, na druhém konci světa, lační stále po smrti.

Z Finska příliš kapel, které by hráli technický death metal, neznám. OMNIVORTEX jsou jedním slovem skvělí. Zajímaví, lehce progresivní. Temní a zákeřní. Stejně jako myšlenky, které se bojíte vyslovit nahlas.


Při poslechu "Diagrams of Consciousness" si připadám, jako bych sledoval přímý přenos ze zabíjení. Pečlivě vybraná oběť zrovna prosí o smilování. Není ji samozřejmě vyhověno. Pokud se vám líbí tvorba třeba takových REVOCATION, GOJIRA, THE BLACK DAHLIA MURDER. To ale není zase tolik důležité. Pro mě je hlavní atmosféra, předané emoce, chuť se k desce stále vracet. Album má sice ještě nějaká slabší místa, hlavně v pasážích, kdy se snaží kapela preludovat, ale jinak rozhodně stojí za pozornost. Vyhovovat bude samozřejmě hlavně všem, kteří se nebojí nových věcí, rádi rozklíčují složitější riffy a motivy. Na to, že se jedná o prvotinu, jsem velmi mile překvapen. Svět kolem je dnes zvrácenější než dřív. Pamětníci to alespoň říkají. OMNIVORTEX vás sice pravděpodobně nerozsekají hned na začátku, ale to také nikdo nesliboval. Rád jsem trávil v jejich společnosti dlouhé hodiny, obzvláště ve chvílích, kdy se mi z některých lidí a jejich zvrácenosti chtělo zvracet. Finové jsou moderní, ale zároveň ctí staré dobré řemeslo. Líbí se mi i zvuk, který je hutný a ostrý. K obalu nemám moc co říci, protože jednoduše nechápu, co na něm je. Možná bouřka? Začátek apokalypsy? Přidejte hlasitost a uslyšíte sami. Parádní technický death metal a velký příslib do budoucna. 


sumarizace:

"Diagrams of Consciousness" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání OMNIVORTEX je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"Diagrams of Consciousness" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by OMNIVORTEX is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Technical death metal that will sweep you away from the earth!


tracklist:
01. Last Bearing
02. Cephalic Fluid Extraction
03. Barren
04. Lifeharvester
05. Chasm
06. Gargantua
07. Apotheosis
08. At the Mountains of Madness
09. Diagrams of Consciousness - Parallel Universe

band:
Niko Lindman - Vocals
Severi Saarioja - Guitars / Vocals
Mikko Pylkkö - Guitars
Aaro Koskinen - Drums
Mikael Reinikka - Bass


https://www.facebook.com/omnivortexofficial/
https://www.omnivortexofficial.com/
https://www.instagram.com/omnivortexofficial/
https://omnivortexofficial.bandcamp.com/
 
Share this games :

TWITTER