DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 26. března 2021

Home » , , , , » KNIŽNÍ TIPY - Údolí - Bernard Minier (2021)

KNIŽNÍ TIPY - Údolí - Bernard Minier (2021)


Údolí - Bernard Minier
2021, XYZ (ČR)

Martin Servaz, můj oblíbený detektiv, se vrátil. Řeší případ v Pyrenejích, v jednom od světa odříznutém údolí. Táhne mu na padesát a v mnoha ohledech se cítí úplně stejně jako já. Tak trošku zklamaný z dnešního světa, z lidí, ze zloby a nenávisti kolem. Kniha tak není jen skvěle vyprávěnou detektivkou, ale i pohledem na současnou Francii, sociální sítě, na zkaženost a temnotu, která se kolem nás rozlézá jako jedovatá voda. Alespoň to jsem si z nového Miniera tentokrát odnesl. Četl jsem po manželce a jako vždy jsme čekali na názor toho druhého. Sedneme si odpoledne s kafem a diskutujeme. Kniha se nám líbila oběma. Má v sobě totiž velkou sílu. 

Ono se to nezdá, ale podobné případy se opravdu stávají, stačí se podívat večer na zprávy. A nebo víte co, raději to nedělejte, padne na vás jinak deprese. Lepší bude, když si jako já zalezete do kouta, nalijete si něco dobrého a necháte se unášet velmi napínavým příběhem. Minier je ve velmi dobré formě, úplně před sebou vidím Pyreneje, hrstku policajtů, kteří se snaží přijít na kloub další brutální vraždě. Četl jsem opět jedním dechem, nekoukal na televizi, ani na internet, jako za starých dobrých časů, kdy jsem se čtením jako malý smrádě začínal. Je to stejně zvláštní, že určitá poselství, odkaz doby, nacházím v detektivkách. Ale je to tak. Vítejte v Údolí a dejte si velký pozor. Možná zrovna někdo sleduje i vás!

------------------------------------------------------------------------------

Šestý případ bestsellerové série s kriminalistou Martinem Servazem.

Malá vesnice v srdci Pyrenejí je po sesuvu půdy naprosto odříznutá od okolního světa a zdejší obyvatele navíc děsí sériový vrah, který za sebou nechává znetvořené oběti. Kriminalista Martin Servaz čelí disciplinárnímu řízení, přesto se do případu pouští. Nemůže jinak – v izolovaném údolí uvízla i jeho bývalá partnerka Marianne. Dokáže vyšetřovatel najít pachatele dřív, než dojde k dalšímu neštěstí?


-----------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 

facebook: 

twitter:
Share this games :

TWITTER