DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 20. března 2021

Recenze/review - COFFIN MULCH - Septic Funeral (2021)


COFFIN MULCH - Septic Funeral
EP 2021, Redefining Darkness Records / Caligary Records

for english please scroll down

Představte si brzké ráno. Jsme na hřbitově, jak také jinak, při poslechu podobné hudby se tohle místo samo nabízí. Sedím na lavičce, dívám se do mlhy a rozmlouvám s přízraky. V rohu je starý opuštěný hrob, ze kterého trčí do vzduchu kostnatá ruka. Nejdřív si pomyslím něco a špatně provedené práci, ale ihned jsem vyveden z omylu. Mramorová deska nadskočí a ozve se šíleny řev. Nemrtví se už nemohli dívat na náš zkažený svět a přišli udělat pořádek. Je vám doufám jasné, kdo bude první na řadě.

Mám rád starý prašivý death metal, je vlastní mé krvi i naturelu a skotští COFFIN MULCH jsou jeho přesnou definicí. Plesnivé riffy, prázdný pohled bělostných lebek, kosti, které praskají tlakem. Podobnou hudbu poslouchají staří hrobníci, zombie a fanoušci temnoty. 


Stíny se prodlužují, dnes slunce nevyjde. Nemrtví dávno ovládli svět. Nevěříte, tak se rozhlédněte kolem sebe. Prázdné pohledy, těla bez duše. Všichni jsme prokletí. Na poslech COFFIN MULCH je potřeba se naladit na stejnou vlnu jako při poslechu třeba takových AUTOPSY, NIHILIST, NIRVANA 2002, ENTOMBED, CIANIDE, MASSACRE, PESTILENCE, MASTER, starých SINISTER, nověji pak třeba CRYPTIC BROOD. Skladby jsou náležitě špinavé, naleznete je pod nánosem pavučin. Poslech se tak pro mě stává tradičně spíše obřadem, návštěvou dávno zapomenutých katakomb, než jen obyčejnou hudbou. Podobných smeček se sice dnes toulá kolem velké množství, ale EP "Septic Funeral" patří rozhodně k tomu lepšímu, co jsem za poslední roky slyšel. Cítím totiž ze songů odhodlání, touhu ničit, lámat staré kosti. Jedná se samozřejmě o totální underground, netřeba hledat nic jiného. Jenže mě je v podobné společnosti stejně nejlépe. Rád tančím s nekrásnějšími zombie na hrobech, s chutí ochutnávám zkažené maso a mrtvolný death metal. Myslím, že exhumace se opravdu povedla. Staré, bolestivé, temné a chladné ozvěny ze záhrobí!


Asphyx says:

In our old burial grounds it is sometimes quite tight. So we have to take the torch of true Swedish death metal and proudly bring it to our wretched world. The undead are again dancing to the rhythm of the rattlesnake. I swing to the rhythm and enjoy the cool wind that flan my face. He was born in underground, just like the band COFFIN MULCH.

Tell your dear ones to help. You have to take a shovel and a bucket with you, today we will buried like in the old days. Do you like the good old AUTOPSY, NIHILIST, NIRVANA 2002, ENTOMBED, CIANIDE, MASSACRE, PESTILENCE, MASTER, SINISTER? Then you are right here. There is a lady with a scythe next to the cemetery wall waiting for your real death metal assignment. You can be sure she will surely get it today. For the night exhumation, we will play "Septic Funeral".


COFFIN MULCH get inspiration from good old days, they are soaked by them like a corpse by decay . Do not expect miracles, even not a perfect and revolutionary work, but rather a perfectly crafted work. It's just up to you what you prefer. Personally, I like to dance again on the graves of my death metal ancestors. One of the true ones is playing at my session with the undead. I feel cold, eternity, truth, strength, energy. It is packed with a great cover, under which Death itself is hidden. I dump my own grave with the taste and I am disgorging infected guts. I always wanted to die somewhere in the frozen north. "Septic Funeral" seems to be a record to fulfil my wish. Pure death metal, which will crush your bones by cold!

Tracklist:
01. Septic Funeral
02. Black Liquefaction
03. Live Again
04. Onward To Death
05. Carnivorous Subjugation
06. Coffin Mulch

band:
Rich: bass
Fraser: drums
David: guitar
Al: vocals



Released on vinyl by At War With False Noise: 
Share this games :

TWITTER