DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 9. března 2021

Recenze/review - CULT GRAVES - Strange Customs (2021)


CULT GRAVES - Strange Customs
EP 2021, Godz Ov War Productions

for english please scroll down

Sedíme v kruhu a nikdo se nemá k tomu, aby tělo pohřbil. Mstil se nám spoustu let a nádoba vzteku dnes přetekla. Bylo to jako blesk z čistého nebe. Stačil jeden úder a naše životy se navždy změnily. Máme na rukou krev a budeme s tím muset žít do konce našich dní. Přísaháme si věrnost, ale nikdy ji nedodržíme, hryže nás svědomí. Hluboká díra kousek za městem, modlit se za jeho duši nikdo nebudeme, zahladit stopy a doufat, že jej nevyhrabe zvěř. 

O podobných případech čtete každou chvíli. Podobné je to i s prvotinou amerických death metalistů CULT GRAVES. Ti také působí,  jako z toho nejhrůznějšího a nejděsivějšího hororu. Nic pro slabé povahy, přemýšlivé jedince. Jenom starý prašivý death metal, vyznačující se hektolitry krve, temnotou a šílenstvím.


"Strange Customs" je deskou pro staré hrobníky, kteří rádi kopou hroby za zvuků třeba takových DEICIDE, IMPIETY, případně starých CANNIBAL CORPSE. Kapela se nebojí ale ani black metalu. Jedná se o smršť riffů, lavinu, která vás strhne rovnou do propasti. Budete trpět za všechny své hříchy. Fanoušci undergroundového death metalu budou tančit na vašich hrobech a užívat si špínu, hnus a beznaděj, kterou ze skladeb cítím. Brány do pekla byly zase jednou otevřeny. Démoni vám jdou po krku. CULT GRAVES umí být divocí a zdrcující, ale dokáží i zvolnit a naplno nechat vyniknout mokvající smrad mršin. Představte si brzké ráno, mlhu nad hřbitovem a sebe sama, jak se snažíte pohřbít zohavené tělo. Hnusná představa, co? Běhá z ní mráz po zádech a člověk se podobných nočních můr bojí, děsí jej. S touhle partou death maniaků je to hodně podobné. Smrt je při poslechu hodně blízko, doslova hmatatelná a já tak nemohu ze své pozice posluchače podobně hnisavé muziky hodnotit jinak, než vysoko. Totální chaos, polámané, staré prašivé kosti létají vzduchem, lebky se smějí, nabodnuté na rezavých nožích. Takhle nějak si představuji pravé, nefalšované death black metalové orgie! Inferno!


sumarizace:

Novinka amerických black death metalistů CULT GRAVES je plná tmy, rouhání, odporu proti zavedeným dogmatům. Nekompromisní maniaci používají k velebení zla tradiční, klasické postupy. Album je tak hodně špinavé, černé, se zákeřnou atmosférou. Občas se některé motivy slévají dohromady, ale jinak je nahrávka velmi chutným morbidním soustem. Pokud máte rádi obrácené kříže, vyděšené jeptišky a rádi se pohybujete na protipólu dobra, myslím, že se vám bude EP "Strange Customs" hodně líbit. Bylo uděláno vše proto, aby byly otevřeny dveře do samotného pekla. CULT GRAVES ovládají své řemeslo velmi dobře. Skladby jsou plné utrpení, zvuk je perfektní a nápadů je také dostatek. Možná mi občas chybí víc špíny, ale to je možná jen můj dojem. Jinak je vše v absolutním pořádku. Krutost, síla, válka s nebem! Tohle všechno na "Strange Customs" naleznete. Black death metalové album, které je cítit sírou!

pro fanoušky: DEICIDE, IMPIETY, CANNIBAL CORPSE.


Asphyx says:

The new album by American black death metal band CULT GRAVES is full of dark, cursing, resentment against dogmas. Uncompromising maniacs use classic traditional actions to glorify evil. The album is very dirty, black and it has a cruel atmosphere. Although some motives are blending together, the album is very tasty morbid meal. If you like upside down crosses, scared nuns, being in the other side of good – I think you would like EP "Strange Customs" very much. These guys did everything to open door into the Hell. CULT GRAVES do their job very well. Their songs are full of misery, the sound is perfect and they have a lot of ideas. I maybe miss more dirt but that is just my feeling. Otherwise everything is great. Cruelty, power, war with the sky! That is everything you can find on "Strange Customs" album. Black death metal album which smells like brimstone.

for fans: DEICIDE, IMPIETY, CANNIBAL CORPSE.


Share this games :

TWITTER