DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 6. března 2021

Recenze/review - TYRANNO - March of Death (2020)


TYRANNO - March of Death
CD 2020, Helldprod Records

for english please scroll down

Obracíš kříž zase jednou směrem dolů. Svěcená voda se vaří strachem. V dřevěných lavicích sedí lidé, kteří již dávno nevěří v žádného Boha. Zlo je tu mezi námi, rozpíná se, je jedovaté a nakažlivé. Nikdo se už neřídí rozumem, ale jenom pradávnými pudy. Nemoci a smrt. Jdou v ruku v ruce a zavedou vás dolů pod kostel. Tam je staré sklepení, poznamenané rituály starými jako lidstvo samo. Satan zase jednou sedí na svém trůnu a usmívá se. Stačí se rozhlédnout kolem sebe, tolik utrpení, tolik neštěstí, tolik bolesti.

Rouhání je nosným motivem i brazilské kapely TYRANNO. Ti vás vezmou na podobná prokletá místa, přivážou vás ke zdi a zahrají vám uvěřitelný, starý death a thrash metal. Syrový, surový, s atmosférou, která vás navěky uvrhne v zapomnění. Mám rád hudbu v podobném stylu. Peklo totiž, jak známo, nezná hranic.


Když budete "March of Death" poslouchat pečlivě, určitě naleznete odkazy na kapely typu POSSESSED, CELTIC FROST, VENOM, SLAYER, HELLHAMMER, APOCALYPTIC RAIDS. Deska má jasné a zřetelné poselství. Zve na tajnou černou mši všechny vyvolené, všechny fanoušky temnoty, starých plesnivých časů. Zvuk je podřízen celkovému výrazu. Opravdu si připadám, jako bych přijal pozvání na okultní seanci. Vše je starosvětské, ryzí, opravdové. Syrové, surové, zahrané od srdce. TYRANNO si na nic nehrají, na spoustu lidí budou až příliš "primitivní" a jednodušší, ale zdání samozřejmě klame. Síla se tentokrát opět ukrývá v detailech, v dlouhých temných stínech, v motivech, které jsou jak vystřižené ze starých učebnic metalu. Určité nedokonalosti jsou záměrné a vyvážené absolutním nasazením a odhodláním kapely. Já zkrátka z podobných smeček slyším, že to myslí doopravdy a jejich metal je mi bližší, asi jako pověstná košile pro mrtvého. Nehledejte žádné složitosti, ani zbytečnosti. Vše jest náležitě ohlodáno na kost, až do morku. A já si tak v klidu můžu užít magicky přitažlivý death thrash metal, spoustu energie, nadšení pro hudbu jako takovou. Brazilci znovu potvrzují, že v jednoduchosti je vypálena opravdu velká síla. Rituál!


sumarizace:

"March of Death" je albem, které je inspirováno alby legend POSSESSED, CELTIC FROST, VENOM, SLAYER, HELLHAMMER, APOCALYPTIC RAIDS. Jedná se přesně o ten druh hniloby, který vás bude provázet vašimi nočními můrami. Budete se bát kouknout pod postel, jestli tam čistě náhodou není váš vlastní stín. Můžou mě pálit rozžhaveným železem, svěcené vody se budu dál bát. Jsem starý rouhavý padlý mnich, který se podobným nahrávkám bude vždycky klanět. Mají v sobě totiž obrovskou porci síly, hniloby, energie a opravdovosti. Obraťte všechny kříže směrem dolů, zapalte černé ohně a vyžeňte lidem z těl jejich slepou víru. Tohle je death metal, říznutý thrashem, který se bude jednou hrát na konci našeho světa. Inferno! Peklo! Smrt! Skvělá temná nahrávka!


Asphyx says:

"March of Death" is an album which is inspired by albums by the legends like POSSESSED, CELTIC FROST, VENOM, SLAYER, HELLHAMMER, APOCALYPTIC RAIDS. It is exactly the kind of rot which will go through your nightmares. You will be afraid to look under your bed because there might be your own shadow. They can burn me with a frosted iron, holy water will continue to fear. I am a blaspheming fallen monk who will always worship similar records. They have a great portion of strength in them, rot, energy and realness. Turn all crosses upside down, fire up black fires and burn out the black blind belief from people´s bodies. This is death metal combined with thrash and one day it will sound during the end of the world. Inferno! Hell! Death! Great dark album!


tracklist:
1. March of Death
2. Anger
3. Heading to the Coven
4. Dead Brain, Living Skull
5. Black Star
6. Harder
7. Among Damneds and Fools
8. Praise the Horns
9. Cold Embrace
10. Black Death
11. In the Dead Hour
12. Fool Dethroned


band:
Dyd Bastard - Vocals/Guitars
Diabolic - Bass
Bitch Hünter - Drums


Share this games :

TWITTER