DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 6. dubna 2021

Recenze/review - IMMENSE - Torture Banished (2021)


IMMENSE - Torture Banished
CD 2021, Brutal Mind

for english please scroll down

Psát o brutálním death metalu a držet se jenom hudby v podstatě ani nejde. Tento styl ve mě stále vzbuzuje temné emoce a představy. Přirovnal bych to ke sledování krvavého hororového snímku. Od toho také neodejdete a nebudete jej popisovat slovy o kráse a porozumění. Koneckonců, smrt je pokaždé hnusná, mnohdy bolestivá a špinavá. V Indonésii to již dlouhé roky vře. Tamní kapely jsou šílené, surové, připomínají stará opuštěná jatka, na kterých je strach a nářek otištěný do zdí.

IMMENSE letos vydávají své třetí řadové album a opět se jedná o typického představitele tamní scény. Sází se na rychlost, surovost. Skladby si zachovávají atmosféru, posluchač, pokud je tomuto stylu oddán, si bude pomlaskávat blahem. Pořádná porce shnilého masa, to si zapište za uříznuté uši. 


Při poslechu "Torture Banished" si často vzpomenu na lidská monstra. Možná se pohybují i v ulicích vašeho města. Přes den působí nevinně, ale v noci se v nich probouzí temné pudy a touží po krvi. Zůstávají po nich, stejně jako po IMMENSE, pouze zohavená těla, střeva vytahaná na zem, mozek stékající po zdi. Ne, tato hudba rozhodně není pro milovníky tklivých melodií a rádoby tvrďáky. Indonésané vám rozemelou kosti na prach. Umí vytvořit tlak, hrají sice monotónně a stereotypně, ale to je jedním z hlavních znaků extrémního brutálního death metalu. Netřeba v tom hledat Satan jaké umění, o to zde vůbec nejde. Hlavní je tlak, energie, totální masakr. Old schoolové prvky se zde potkávají s těmi slammovými. Songy působí sice nepůvodně, ale rozhodně uvěřitelně. Vím moc dobře, že se podobná hudba pravděpodobně nikdy nestane mojí srdcovou a vyloženě oblíbenou, ale musím uznat, že to klukům hraje velmi dobře. Líbí se mi, že si na nic nehrají, jsou upřímní v tom, co dělají. Jsou jako opravdoví řezníci, otupěni léty bolesti. Přesto každý den ráno znovu pozvednou sekyru a zbytek už si dovedete představit sami. Krvavý, brutální death metalový masakr!


Asphyx says:

A reflection of the sharpened blade of the knife gleamed in the darkness. That waiting was endless. I knew there was no need to go to such dark streets, especially after midnight. But I like the tension, mystery, I like the fog that floats around the periphery. Just a few moments. Quickly slit my throat, I am falling down. I don't even see the eyes of my killer. He stabs me in the stomach and I wonder why I have to die violent death every time. It looks like my entrance to the graveyard will be very bloody.

I feel the same mood from the insane death metallers IMMENSE. Sophisticated brutality, pressure, energy, riffs that really cut, all this will bring me back to the dark street where shadows with death have a date. Indonesian maniacs are bloody, brutal, they won't let you breathe for a while.


The new album is a very uncompromising, sophisticated, dark and intense album. Cuts you into small pieces, cuts through your artery, grinds you into meat and bone dust.  I like the determination, honesty, the desire to cut us at all anytime. I also like the full and dense sound, the demonic cover, but most importantly the music that jangle me to blood. I have an unresponsive urge to constantly add volume, or go out on the streets and not be one victim, but a bloodthirsty beast. IMMENSE presented us massacre by chainsaw par excellence this year. In fact, any comments can be made on similar recordings. I like to enjoy "Torture Banished" again and again. The beast that called oneself IMMENSE shouted for the second time and shouted really powerful. Brutal extermination of the human mind! Very good!

Track Listing:
1. THE BLOODY VICTIMS
2. TORN OF VEINS
3. BRUTALLY MASSACRE PART II [FEATURING JAKE POSTMORTAL POSSESSION]
4. VORTEX OF MISERY
5. INTO THE GRAVE
6. HELLWINDS DISASTER
7. ENEMY OF SICKNESS
8. SCUM INJECTION
9. APPARENT DEATH

Line-up:
Fahmy - Vocals
Dhany - Guitar
Bejo - Drums

Purchase/Stream:

Brutal Mind Store: https://tinyurl.com/5b4hcdbm

Connect:

Share this games :

TWITTER