DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 5. dubna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - THE EYE OF THE NORTH - Black Thrashing Onslaught (2020)

Recenze/review - THE EYE OF THE NORTH - Black Thrashing Onslaught (2020)


THE EYE OF THE NORTH - Black Thrashing Onslaught
CD 2020, Iron, Blood and Death Corporation

for english please scroll down

Peklo se dá uctívat různými způsoby. Někdo má doma svatyni a klaní se každý den soškám. Jiný zase chodí oblečený jako černokněžník a děsí kolemjdoucí. Znám lidi, kteří jsou opravdu zlí, nechutní a nejsem rád v jejich společnosti. Oni jsou peklo. Osobně to mám s black thrash metalem tak, že mu musím věřit. Měl by smrdět sírou a opravdovostí. Do rukou se mi dostala prvotina zpěváka a kytaristy GOATKRAFT. Říká si G. a tentokrát vydává album pod jménem THE EYE OF THE NORTH.

Jednočlenný projekt, který je na sto honů cítit opravdovým norským peklem. Od prvního setkání je slyšet, že mistrovi koluje zkažená krev v žilách. Rychlost, praskání rakví, špína a v neposlední řadě spalující oheň, bez něj by to nešlo. 


THE EYE OF THE NORTH lze stylově přirovnat k prvním deskám KREATOR, dále pak k tvorbě třeba takových AURA NOIR, DESASTER, DESTROYER 666, URGEHAL, VENOM, HELLHAMMER, NUNSLUGHTER. Pokud podobnou muziku rádi a často vyhledáváte, tak se vám bude líbit i "Black Thrashing Onslaught". Osobně s povděkem kvituji, že zní album opravdu profesionálně, což nebývá u jednočlenných projektů zrovna pravidlem. G. si zaslouží pochvalu za zvuk, navíc desku zdobí krásný monumentální obal (Jenglot Hitam). Nahrávka má v sobě takovou tu severskou temnou a mrazivou atmosféru, což se dle mého snad ani nedá neučit, to musíte mít v krvi. Koneckonců, každý den mi chodí na recenze spousta podobných smeček. Ale jen některé dokáží svojí hudbou znázornit pravé, ryzí peklo. THE EYE OF THE NORTH to umí dle mého na výbornou. Nikde nic nepřebývá, ani nechybí. Songy mají drive, vnitřní sílu. Vidím před sebou trůn z lebek a kostí. Čeká se už jenom na něho. Moc dobře víte, koho tím myslím. Jeho jméno by se nemělo vyslovovat. Ani nemusím, G. to dělá ze mě a provádí to skvěle. Občas se rád zavřu do starých katakomb. O samotě poslouchám hudbu, která je vlastní mému naturelu. "Black Thrashing Onslaught" je ozvěnou ze záhrobí, šepotem nemrtvým. Peklo zase jednou hoří jasným plamenem! Black thrash metal, který vás uvaří v kotli!


Asphyx says:

I like real rusty music from the old times, which is played with the fire in the heart. THE EYE OF THE NORTH made an excellent record this year. "Black Thrashing Onslaught" is the album that will burn you. Without warning, by its rawness, believability, madness! Turn the crosses upside down!


At the album "Black Thrashing Onslaught", the hell is materialized by the same way as KREATOR, AURA NOIR, DESASTER, DESTROYER 666, URGEHAL, VENOM, HELLHAMMER, NUNSLUGHTER used to do on their albums. By the raw black thrash metal the old tombs are massacred and the coffins of fallen priests are devastated. I admit that I am very excited by this record. Because I can smell the sulfur from there, I feel experiences, well-mastered craft, and a great portion of cruelty. Maybe I am old and, in a moment, I will fall apart into the dust. I will die in spasms, and then, with the sounds of "Black Thrashing Onslaught", I will rise again from the ashes as a mythical Phoenix. This is the music recorded in the other world, in the endless corridors of the Hades Empire! The record has an incredible pressure, energy, a darkly flaming spark that burns in every moment. The world in music has maybe a different direction, but it doesn't matter. Let's show “fuck off” to all believers and listen to the new THE EYE OF THE NORTH! Excellent black thrash metal! Hell!


Tracklist:
01. Winds Of Death 3:55
02. The Triumph Of G 4:15
03. Nowhere To Run 4:23
04. Airstrike 4:26
05. Blind Fury 4:10
06. Black Thrashing Onslaught 4:09
07. Into Oblivion 4:33
08. Terror From The Eastern Sky 3:33

band:
G. - everything


Share this games :

TWITTER