DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 21. července 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - ALL CONSUMED - Rise of the Godless (2021)

Recenze/review - ALL CONSUMED - Rise of the Godless (2021)


ALL CONSUMED - Rise of the Godless
CD 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Sledujeme v přímém přenosu, jak náš svět zaniká. Absolutní rozklad základních hodnot, za které bojovali naši předci. Falešný pocit svobody, hergot, co mi tenhle sci-fi příběh tak připomíná? Marně se pokouším vyznat v tom, co je pravda a co lež. Na počátku vesmíru byl chaos, ale co na konci? Nemluví se o tom náhodou v dávných poselstvích? Satan má úplně jinou podobu, než jsme si mysleli. Poslouchám novou desku britských ALL CONSUMED a užívám si ji. Kapela se ve svých textech také zabývá apokalypsou.

Mám rád valivý, surový death metal starého střihu. Podobné smečky u mě mají vždy dveře otevřené. Je víkend a omylem jsem se podíval na zprávy, když jsem čekal v obchodě, až přijdu na řadu. Ono už to vypuklo? Líbí se mi zvuk, obal, taková klasika, od které dají mnozí ruce pryč, ale já jsem ve svém živlu. Koneckonců, death metal je stejné prokletí, jako rouhání proti Bohu. 


ALL CONSUMED lze zařadit po bok amerických kapel, napadá mě třeba paralela s mými oblíbenými JUNGLE ROT nebo německými CASKET. Totální underground, žádné zbytečnosti, ale rána přímo na komoru. Přesně takhle to mám rád. Nečekejte nic komplikovaného, ale pořádnou jízdu podzemím. Kosti praskají tlakem, Smrt tančí se Satanem, který mi nevím proč, připomíná vrcholného manažera v naší firmě. "Rise of the Godless" je hlasitou odpovědí na otázky, které jste si pokládali poslední roky. Ano, apokalypsa už dávno začala, na to můžete vzít jed. Nebudu vám tu rozebírat jednotlivé skladby, ani vnucovat názory rádoby zkušeného hudebního kritika. O tom hudba Britů vůbec není. Je to nálož, třaskavá směs, jejímž účelem je všechno zničit. Koneckonců, nemáte náhodou pocit, že by si lidstvo zasloužilo pořádný restart? Někdy si nejsem jistý, jestli žijeme na správné straně zdi. Jsme v blázinci nebo ne? Kam se poděl zdravý rozum? Dám si radši pivo a pořádně nahlas ALL CONSUMED. Aby je slyšel i soused, který mě každý den na chodbě obtěžuje svinstvem jako je politika, falešné zprávy, neštěstím a smutkem jiných, které vždy s potěšením komentuje. Hej, můj milý čtenáři, nečekej zde nic převratného, to už snad ani v death metalu nejde a pokud ano, tak se to nedá poslouchat. Tady dostaneš pořádnou, poctivou hromadu shnilého masa. Surový, valivý death metal, po kterém zůstává jenom zničená země!


Asphyx says:

Forever closed in the underground, we are rotting alive. We call upon the death metal gods of the 80s and 90s, we are cut off from today´s corrupt world. We walk through the underground and look for bands which honour the same idols as we do. We bet on dirt, decaying bodes and the endless lines of undead. We are cursed! Forever! Amen!

What I like the most about ALL CONSUMED is their determination, the ability to compose a memorable song that will break you up like a corpse from the ancient times. Those British maniacs play music according to old practices but they do it very good and their songs have their own invention. They have a clear vision – to destroy you, gradually, like a disease. They feel like messengers from the 90s who came exhumed again to this world to spread the fame of the one and only real death metal. This album will probably not appeal to today´s spoiled consumers and admirers of technical equalizers but rather fans who remember the classic defamation of graves. I really like to go to sleep with ALL CONSUMED into my wooden coffin. I enjoyed the cold melodies, ashy sound and also the power of the world beyond. They became my faithful guides in the world of shadows. A mouldy death metal which cuts like a rusty knife!

for fans: JUNGLE ROT, CASKET



Tracklist:
01. Retribution (Intro)
02. Through Violence Worship
03. Fall Of The Gods
04. Limbless
05. Dishonour Killing
06. Shapeless Existence
07. Darkest End
08. Crucifixion
09. Bathe In The Blood
10. Suicide Of The Soul

band:
Guitar - Darren Mcgillivray
Drums - Dave Kenyon
Bass - Richard Galbraith
Vocals - Michael Skeech


Share this games :

TWITTER