DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 29. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - CEREBRAL EFFUSION - Ominous Flesh Discipline (2021)

Recenze/review - CEREBRAL EFFUSION - Ominous Flesh Discipline (2021)


CEREBRAL EFFUSION - Ominous Flesh Discipline
CD 2021, New Standard Elite

for english please scroll down

Hned kousek za městem, kam se chodí všichni rádi a často projít, ležela, vznášela se v ledové vodě. Nafouklé břicho, maso rozkousané na cáry. Vypadala v těch bílých šatech jako víla. Nebýt té krve a zohaveného obličeje. Kdo jsi a co se ti stalo? Vytáhli jsme tělo z vody a odháněli dav čumilů. Každý chtěl mít svůj vlastní záběr. Smrt je přeci tak přitažlivá. Jeden muž ale nic nenatáčel, ani nefotil. Usmíval se a spokojeně pokyvoval hlavou. Stejně jako já u nové desky španělských CEREBRAL EFFUSION.

Brutální death metal býval ve svých tématech i hudbě vždy dost úchylný. Tak je to ale v pořádku. Na horory se také koukáme, abychom se chvilku báli, podráždili své receptory. Mám rád, když je hudba syrová, krvavá. Hodně si vybírám a jakmile to smrdí slammem, tak jdu většinou pryč, ale tentokrát jsem zůstal. Tahle pitva se totiž opravdu povedla. 


"Ominous Flesh Discipline" je typickým smrtícím albem, určeným pro staré fanoušky. Co také od veteránů čekat. Myslím ale, že novinka není jen obyčejným řemeslem. Má v sobě něco navíc, takovou tu krvavou šmouhu a temnotu, která se mi na tomhle stylu tolik líbí. Španělé to se mnou umí, to je bez debat. Vůbec mi při poslechu nevadí lehký stereotyp i pocit, že jsem tohle všechno už někde slyšel. Jenže přátelé, to dnes zažijete u každé nové nahrávky. Výrazové prostředky jsou přeci jen omezené. Tohle je hniloba pro milovníky GORGASM, DISGORGE, BRODEQUIN, LIVIDITY, PUTRIDITY. Nic jiného v tom nehledejte. Musím samozřejmě uznat, že zvuk i obal jsou skvělé. Jedná se o totální nasazení řezníků, kteří už nepotřebují nikomu nic dokazovat. Pro ně je ohledávání mrtvol každodenním chlebem, stejně jako pro nás poslech jejich alb. Songy jsou šťavnaté, temné, chladné, nehumánní. Jako celek deska splňuje nejvyšší požadavky na veřejnou pitvu. Je příjemné se jednou za čas kývat se sekyrou v ruce do rytmu CEREBRAL EFFUSION. Brutální death metal, který smrdí zkaženou krví!


sumarizace:

CEREBRAL EFFUSION na svém novém albu jasně dokazují, že jsou zkušenými brutálně death metalovými řemeslníky. Svoji práci zvládají na výbornou a k tomu navíc ještě přidávají radost ze hry samotné. Hodně se mi líbí syrový zvuk i nekompromisní, sypací pasáže. Vokalista do toho také dává vše a my tak máme před sebou kapelu, která moc dobře ví, co chce hrát. "Ominous Flesh Discipline" je sice tradičním, ničím na první pohled překvapivým albem, ale je zahráno s obrovskou chutí a nadšením. Tradiční postupy, síla, energie a všude přítomný pach smrti. Tohle všechno z desky cítím. Podobných kapel je sice dnes obrovské množství, ale na rozdíl od jiných mě baví CEREBRAL EFFUSION poslouchat. Přijdu si jako na návštěvě jatek. Na hácích visí čerstvé maso, řezníci napřahují svoje sekery. Každý úder je krutý, přesný a nekompromisní. Stejně jako hudba španělských maniaků. Podobná CD v supermarketu nekoupíte, musíte do poctivého řeznictví. Brutální death metal, po kterém vám zůstanou pořádně hluboké jizvy! Perfektní morbidní práce!



Asphyx says:

CEREBRAL EFFUSION prove that they are experienced brutal death metal workers with their new album. They know how to make their job well and they also add a joy of playing. I really like the raw sound and also uncompromising and pouring passages. The vocalist give us everything so we can see the band which knows what it wants to play. "Ominous Flesh Discipline" is a traditional and not very surprising album at the first glance, however it is played with so much passion and joy. Traditional actions, power, energy and omnipresent scent of death. This is what I can feel from this album. There is a lot of bands with the similar elements however in contrast I really enjoy listening to CEREBRAL EFFUSION. I feel like a guest in a slaughter house. There is a fresh meat hanging on hooks, butchers are reaching their axes. Every hit is cruel, precise and uncompromising. Same as the music by this Spanish maniacs. This is not the CD you can buy in a supermarket you have to go to the butcher shop. Brutal death metal which makes a lot of deep scars on your body forever! Perfect morbid work!


Tracklist:
01. Interbreeding Animosity
02. Maniacal Disturbance
03. Compelling The Epidemic
04. Descending Into Psychodrome
05. Unstained Exploitation
06. Delirious Urges
07. Formless Transmigration

band:
Kosme: Bass & Vocals
Pe: Guitars & Backing Vocals
Jabo: Guitars
Eihar: Drums

Mixed by Walter Tuzzeo & Cerebral Effusion at Legarre Studio
Mastered by Colin Davis at Imperial Mastering
Artwork by Pedro Sena - Lordigan
Title Logo by Seyerot Extreme Logo Design



Share this games :

TWITTER