DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 30. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - MORTUARY SPAWN - Spawned from the Mortuary (2021)

Recenze/review - MORTUARY SPAWN - Spawned from the Mortuary (2021)


MORTUARY SPAWN - Spawned from the Mortuary
EP 2021, Brutal Cave Productions / Chamber of Emesis / Sewer Rot Records

for english please scroll down

Nekonečný pochod smrti. Přeješ si konec, ale ještě nevíš, že utrpení bude pokračovat. Kolik je toho schopen člověk vydržet? Po kolena v bahně, v močálech, kde čeká za každým stromem démon. Krkavci krouží v pravidelných spirálách. Neexistuje už nic, jenom temnota. Jakoby slunce někdo navěky spolkl a odsoudil nás k nicotě. Konečně ti proletí srdcem ostrý nůž. Padáš k zemi, vznášíš se, přecházíš na druhou stranu. Měl si těžký život, ale i teď tě nečeká nic hezkého. Ano, o podobných věcech bývá dobrý death metal.

Jsou o nich i skladby nového EP, prvotiny britských MORTUARY SPAWN. Kapely, která vás s chutí a vášní starých kapel vezme na nekonečný výlet do záhrobí. Úderné bicí, vokalista s chorobou v hrdle a velmi dobře napsané skladby. Přesně takové je nové album "Spawned from the Mortuary".


Mám rád, když si mě skupina získá hlavně svojí atmosférou. Musí umět navodit nálady podobné těm, které zažíváte při návštěvě hřbitova za městem. Podobně jako INCANTATION, nebo ve finské škole death metalu, se to britských maniakům daří. Jen nehledejte nijakou progresi, ani novátorství. Vše je plesnivé, staré, mokvající, na špínu se nehledí. Zároveň si kapela dala velkou práci se zvukem, neopomněla ani skvělý obal. A tak tu máme zase jednou co do činění se smečkou, která přesně pochopila ducha starých časů. Poslední dobou vylézají z krvavé mlhy další a další bojovníci, ale jen některým jejich hudbu věřím. MORTUARY SPAWN to se mnou umí, hrají si se mnou jako šelma se svojí kořistí. Bolí mě celé tělo. Pochod smrti ještě neskončil. Nadechni se zkaženého vzduchu, nasávej puch rozkládajících se mršin, užívej si poslední okamžiky svého nebohého života. Mám rád tenhle styl, protože má v sobě tajemno, záhadnost, zkrátka věci, které my, staří death metalisté máme tolik rádi. "Spawned from the Mortuary" je povedenou, chladnou a krvavou esencí prašivého smrtícího kovu! Velmi dobře! 


sumarizace:

Chřestí se pytlem plným kostí, útočí se ze zálohy. Zvuk je parádně prašivý, motivy ve skladbách shnilé a vokál chorobný. Vše je v absolutním pořádku a všichni, kdo mají rádi starý death metal, by mohli být spokojeni. MORTUARY SPAWN navíc přidávají kus sebe samého a zvou vás na výlet do tajného chrámu bolesti s takovou razancí, že nelze odolat. Songy řežou, sekají, ale zároveň chladí jako atmosféra v opuštěné hrobce. Chodby podsvětí jsou nekonečné, stačí jen vstoupit a nechat se pohltit. Mě se to stalo, nová deska mi ihned pronikla do žil a ještě dlouho tam zůstane. Píšu to pořád, není nad to, pořádně přidat hlasitost, zhasnout všechna světla a zúčastnit se obřadu s názvem "Spawned from the Mortuary". Pánové umí navodit potřebnou atmosféru, předat pestrou paletu mokvajících nálad. Smrt čeká! Staňte se také nemrtvými!


Asphyx says:

The album sounds like shaking a sack full of bones, attacking from ambus. THe sound is very dusty, the motifs in the songs are rotten and the vocals are sick. Everything is perfect and everyone who likes old death metal could be satisfied. In addition, MORTUARY SPAWN add a piece of themselves and invites you on a trip to the secret temple of pain with such force that it cannot be resisted. The songs cut, chop but at the same time cool like the atmosphere in an abandoned tomb. The corridors of the underworld are endless, just enter and be swallowed. It happened to me, the new record immediately penetrated my veins and will stay there for a long time. I write it all the time, it's not over, to add volume properly, turn off all the lights and take part in a ceremony called "Spawned from the Mortuary". Gentlemen can create the necessary atmosphere, convey a diverse range of soaking moods. Death awaits! Become undead too!


Tracklist:
Crepuscular Imperilment
‚Neath The Mound Of Murids
Thorax And Abdomen
Odious, The Charnel Miasma
Spawned From The Mortuary

Share this games :

TWITTER