DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 1. srpna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - VRYKOLAKAS - And Vrykolakas Brings Chaos and Destruction (2021)

Recenze/review - VRYKOLAKAS - And Vrykolakas Brings Chaos and Destruction (2021)


VRYKOLAKAS - And Vrykolakas Brings Chaos and Destruction
CD 20201, Dark Blasphemies Records

for english please scroll down

Čím víc budeme o sériových vrazích mluvit, psát a natáčet seriály, tím víc lidí si od nich bude brát inspiraci. Společnost byla z části vždy nemocná, jenže doba se přeci jen změnila. Každý máme v kapse obrazovku, na které si můžeme vyhledat v podstatě cokoliv. Rozsekané kusy těl z masové vraždy, bouračky, sebevraždy, vše jde za hranu. Slabší jedinci podléhají a snaží se také zaujmout. Kdo z nás bude další na řadě?

VRYKOLAKAS jsou legendární kapelou ze Singapuru, která má zajímavou a dlouhou historii sahající až do devadesátých let. Pánové si prošli vývojem od black metalu, přes klasický death metal, až k brutalitě. Letos všechny své zkušenosti zúročili, aby nám předložili další krvavý kus masa.


Již od prvních setkání jsem si připadal jako při sledování seriálu o nějakém hnusném vrahovi. Kapela přetavila gore texty v hudbu. Nutno rovnou podotknout, že se jim povedl vskutku smrtící koktejl. Syrové riffy, temná zákoutí, vše je neskutečně uvěřitelné. Jsem hrozně rád, že mi chodí na recenze podobné nahrávky, jsou pro mě velmi příjemným osvěžení, opláchnu si obličej v kaluži plné krve. Nasaju atmosféru opuštěných jatek. Black metalové pasáže se střídají s těmi old school death metalovými. Brutalita, šílenství, mačety, které porcují syrové maso. Odkazuje se zde na staré dobré NILE, SINISTER, PESTILENCE. Hlavní je ale tlak, energie, devastace lidské mysli. Úplně před sebou vidím tuhle smečku v malém klubu na periférii. Agresivita, adrenalin, chce se mi řvát. VRYKOLAKAS se s ničím nepářou, jdou rovnou k věci. Pustí vám žilou, obětují vás během několika okamžiků. Na zdi jsou krvavé skvrny, všichni se bojí vstoupit do horního pokoje, kam vedou stopy. "And Vrykolakas Brings Chaos and Destruction" je třeskavou směsí pro všechny fanoušky klasického extrémního metalu. Temná blasfemie lidské mysli!


sumarizace:

Skladby na  "And Vrykolakas Brings Chaos and Destruction" jsou plné jedu a absolutně zkažených melodií. Stačí se podívat jenom na obal a hned budete vědět, o čem deska pojednává. Ano, o záhrobí, o tajných rituálech, o opuštěných chodbách podsvětí, kde i vzduch je černý. Nemá cenu kapelu k někomu přirovnávat, názor si jistě uděláte sami podle ukázek. Budete přeneseni do starých časů, kdy se mísil death metal s blackem i brutalitou. Nejdůležitější byla špína a temnota. VRYKOLAKAS umí vytvořit atmosféru srovnatelnou snad opravdu jen s rituály plnými smrti. Singapurští maniaci jsou na svém dlouhohrajícím debutu ortodoxní, nihilističtí, dokáží navodit pocit absolutního zmaru a beznaděje. Po celou dobu poslechu se budete pohybovat pouze ve stínu. Budete najednou dívkou, která utekla z náruče šílených zvrhlíků. Znázornit hudbou zlobu a nenávist není lehké. VRYKOLAKAS to umí na výbornou. Tohle album by nemělo chybět ve sbírce všech prokletých. Taky máte pocit, že nemrtví každou chvíli ožijí? Tak potom jste zde správně. Tahle deska totiž hoří čistým plamenem. Blasfemie lidské mysli! Inferno!

pro fanoušky: NILE, SINISTER, PESTILENCE a krvavé temnoty


Asphyx says:

The songs on  "And Vrykolakas Brings Chaos and Destruction" are full of poison and absolutely spoiled melodies. Just look at the cover art and you will immediately know what the record is about. Yes, about the grave, about secret rituals, about the abandoned corridors of the underworld, where even the air is black. It is not worth comparing the band to someone, you will certainly make your own opinion according to the songs. You will be transferred to the old days, when death metal was mixed with black and brutality. The most important thing was dirt and darkness. VRYKOLAKAS can create an atmosphere comparable perhaps only to rituals full of death. The maniacs from Singapore are orthodox, nihilistic on their full-length debut, they can evoke a feeling of absolute frustration and hopelessness. You will only move in the shade during the whole listening of this album. You will suddenly be a girl who escaped from the arms of mad perverts. It is not easy to depict anger and hatred with music. The VRYKOLAKAS can do it very well. This album should not be missing in the collection of all the damned. Do you also feel that the undead come to life at any moment? Then you are on the right place. This record is burning with a pure flame. Blasphemy of the human mind! Hell!

for fans: NILE, SINISTER, PESTILENCE and bloody darkness

Tracklist:
01. Silkhannas Falls From Grace
02. Kaf-Fa-Ra
03. Yajuj Majuj Versus The World
04. The Dajjal Brings Chaos
05. The Storms And The Shadows
06. The Jasad On The Throne
07. Transcending The Quantum Realm Of Barzakh
08. Seven Steps Above Six Feet Under

Line-Up:
Andy - Voices Of Chaos
Khairil - Guitars Of Death
Edi - Drums Of Destruction


Share this games :

TWITTER