DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. září 2021

Recenze/review - RUIN - Spread Plague Death (2021)


RUIN - Spread Plague Death
CD 2021, Goat Throne Records

for english please scroll down

Stojím po kolena ve špinavé vodě. Neskutečný smrad rozkládajícího se masa. Vždycky jsem si myslel, že peklo vypadá trošku jinak, ale hudba v podání amerických RUIN k ní má velmi blízko. Hrubozrnný, surový, zapáchající death metal staré školy. Hluboké podzemí, ve kterém se dějí věci, které nikdy nespatří světlo. Hnus, špína, beznaděj. Pochmurná atmosféra. Absolutní underground, nekonečné chodby podsvětí.

O podobných deskách mě baví psát stejně nejvíce. Kapela se nikam nehrne, nenajdete ji ani na mnohých, dnes tolik populárních sítích. Hudba je stejně určena pro úzkou skupinu posluchačů, kteří se rádi po kolena boří ve stokách. Bažinaté riffy, mocný vokál, smrt a nicota. Nic jiného zde nenajdete.


RUIN jsou jako nějací hodně zlí našeptávači. Jedovaté výpary, v podobě jednotlivých skladeb, se vám postupně dostanou do plic, usídlí se tam a vy začnete zaživa hnít. Hnusný, zastřený zvuk, z riffů odkapává krev. Fanoušci třeba takových AUTOPSY, INCANTATION, MORTICIAN, HELLHAMMER, COFFINS, IMPETIGO, CARCASS, by měli zpozornět. Hraje se tu hlavně pro ně i pro všechny ostatní, kteří už někdy navštívili pitevní sály. Přemýšleli jste někdy o tom, co se stane s těly po smrti? Krásné představy o hřbitovním kvítí vezmou za své, když se vydáte spolu s kapelou do katakomb, které jsou v jejich vlastnictví. Deska působí jako hnisavý vřed, který tepe a pálí, žhne a je po okraj naplněný zlem. Stačí ostrý skalpel a vše špatné musí ven. Stejné pocity mám i z novinky "Spread Plague Death". Ta vyšla ve všech možných formátech (odkazy na labely jsou dole pod článkem). Na své si přijde opravdu každý. Jen musíte mít uši nasměrované do temnoty, nesmíte se bát nějaké té nečistoty. Tady se zabíjí hudbou bez varování. Songy pobublávají v pozadí, jako krev z proříznuté tepny. Vše je tak neskutečně hnusné, mokvající, nechutné. Masakrující, temný death metal s krvavým otiskem!


Asphyx says:

"Spread Plague Death" can be compared to bands like AUTOPSY, INCANTATION, MORTICIAN, HELLHAMMER, COFFINS, IMPETIGO, CARCASS,. Good company, what do you think? Moldy death metal pressurized with moldy moments, all packed in a very pleasant package. Everything went really well. The sound is painful, the cover noticeable and the ideas? There are a lot of them on the album. Every song has a big chunk of rotten meat inside it, it glows and burns, gazing more and more under my skin every time I listen to it. I don't know how many times you were present at a real autopsy, but imagine that the dead was affected by some very bad disease. Your hands are full of spoiled blood, you can find a huge amount of parasites in intestines, not to mention worms and gangrene. Do you see it in front of you? So to this idea play this album and you will experience a unknown pain. I guarantee this and add a certificate of high quality dying. There are records tthat act on me like a poison, given right into a vein. RUIN cut my throat with very sharp material. Massacre, dark death metal with a bloody imprint!



Recenze/review - RUIN - Human Annihilation (2018):
https://www.deadlystormzine.com/2019/03/recenzereview-ruin-human-annihilation.html


Tracklist:
01. Antemortem Dread
02. Spread Plague Death
03. Murderous Delirium
04. Repulsive Universe Inside Nightmares
05. Catatonic Vomit
06. At One With The Earth And Worms
07. Ornaments Of Flesh
08. Slow Degradation
09. Quietus(Slit Throat)
10. Awaken Rotting Decay
11. Cosmic Vengeance(Digression)
12. Choking On Burning Blood
13. Postmortem Dark



Share this games :

TWITTER