DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 16. října 2021

Home » , , , , , , , , , , » Recenze/review - AEON - God Ends Here (2021)

Recenze/review - AEON - God Ends Here (2021)


AEON - God Ends Here
CD 2021, Metal Blade Records

for english please scroll down

Určitě znáte ten neodbytný pocit, když si pustíte svoji kdysi oblíbenou kapelu a pořád chcete, aby se vám jejich nové album líbilo. Jenže ono to nejde. Prostě ne. Švédské AEON jsem míval velmi rád, dokonce navštívil i nějaký ten koncert. Ale to už je dávno, někdy v letech 2007 - 2010. Uběhlo až příliš času a i když Švédi nikdy nebyli vyloženě mojí srdcovkou, uznával jsem je. Zdá se, že můj respekt je pryč.

Proč je ten zvuk tak děsně přeřvaný? Mě je jasné, že je doba mp3 a fyzické nosiče jsou již jen fetišem několika starších jedinců, ale album je zbytečně nahlas. Dobře, to by se dalo možná odpustit, takhle hraje dnes spousta smeček. Líbí se mi obal (Paolo Girardi nikdy nezklame), ale to je málo. Z kdysi poměrně slušné drtičky kostí tu máme další průměr. O novince vlastně píšu jen ze staré známosti. Mě fakt nebaví. 


Připadá mi, že se AEON vydali směrem až někam k polským BEHEMOTH, které poslední roky vůbec nemusím. Základem je sice pořád klasický death metal ze severu, ale chybí tomu pověstné chlupaté koule. Různé mezihry mě vyloženě vytáčí, zní jak z béčkového seriálu o děsně drsných vousatých klucích, co si po večerech říkají vikingové.  To by ještě šlo, ale může mi někdo vysvětlit, proč deska trvá skoro 50 minut? Všude se píše o tom, jak je nahrávka brutální, že se skupina posunula až někam ke CANNIBAL CORPSE a americké škole. Na tohle všechno lze přistoupit, jenom si říkám, jestli se trošku nezapomnělo na skladbu jako takovou. Mám to zkrátka jako u pověstného jedním uchem dovnitř, druhým ven. Zůstane jen pachuť a bolavé uši. Vokál mi připadá divný, pořád ve stejné poloze, některé skladby mám vyloženě problém odlišit od sebe. Přemýšlím spíš, proč kapela s podobným jménem a historií kývne na to, že se může něco takového dostat ven. Asi vám je všem jasné, že v dnešní době se příliš negativních recenzí nepíše. Jednak nikoho nebaví a taky vás mohou fanoušci kapely roznést na kopytech. Přesto přese všechno si myslím, že je "God Ends Here" opravdu slabým albem. Zkrátka se nudím a nudím a nudím, tak co mám dělat? 


sumarizace:

"God Ends Here" je obyčejným death metalovým albem. Nápady jsou zde v jednotlivých skladbách stále stejné, nevýrazné a pořád se opakují. Nějak nevím, co si s nahrávkou počít. Možná to bude znít ode mě troufale, ale já jsem si toho příliš dobrého pro sebe nenašel. Snažil jsem se, ale pokaždé jsem byl doslova umlácen nudou. Nevím, jakým směrem chtějí AEON kráčet v budoucnu, ale pokud bude jejich další album ve stejném stylu, asi nebudu mít ani chuť si ho pustit. Nemám nic dalšího, co bych dodal. Průměrné death metalové album, které ve mně nezanechalo vůbec nic. Škoda, snad příště.


Asphyx says:

"God Ends Here" is an ordinary death metal album. The ideas are the same in the songs all over again and they are tame and repetitive. I do not know what to do with this record. It may sounds boldly but there is nothing good for me. Although I tried, the album always smashed me with boredom. I don´t know which way will AEON be going in the future. But if their next album is the same as this one I don´t want to listen to it. There is nothing more to say. An average death metal album which didn´t leave a thing in my head. Shame…maybe next time.


Tracklist:
01. The Edge Of Existence
02. Relics From The Past
03. Humanity Transcends
04. Sacrament Of Death
05. Doused In Flames
06. Skinned Alive

band:
Zeb Nilsson - Guitars, Choir, Songwriting
Tommy Dahlström - Vocals, Lyrics
Daniel Dlimi - Guitars, Keyboards, Songwriting
Tony Östman - Bass
Janne Jaloma - Drums



Share this games :

TWITTER