DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 9. října 2021

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - DARGONOMEL - Rebelliant Daemonis (2021)

Recenze/review - DARGONOMEL - Rebelliant Daemonis (2021)


DARGONOMEL - Rebelliant Daemonis
CD 2021, More Hate Productions

for english please scroll down

Je až s podivem, kolik špatného se nachází na svaté muže. Navenek spousta úsměvů, slova plná laskavosti i odpuštění a pod povrchem mnoho shnilého. Obyčejným lidem se chce zvracet, zlo má až příliš podob. Setkání s ním je vždy bolestivé a vyryje vám do hlavy vzpomínky, na které nikde nezapomenete.

Už zase stojí vážený muž v kápi nad oltářem. Olizuje si jako nějaký ještěr rty. Hrají mu k tomu ruští black death metalisté DARGONOMEL a jejich nové album. Znesvěceným kostelem zní rouhání, ohně hoří jasným plamenem, Satan zase jednou sedí na svém trůnu a usmívá se. Vždyť se také pořád snažíme, aby byl spojený. Hudba je tak spíše temnou seancí, než jen obyčejnou nahrávkou.


Bojíš se vlastního stínu, ze snů šeptáš podivné modlitby. Ano, podobnou muziku poslouchají prokletí. Je velmi dobře napsaná, má v sobě temnou stranu síly. Stylově lze přirovnat k polským kapelám (BEHEMOTH, HATE), ale i třeba BELPHEGOR, BEGERITH, UNEARTHLY. Jedná se hrubozrnný black metal s prvky deathu a spoustou atmosférických pasáží. Jedovatý vokál, riffy i bicí z onoho světa. Rusové se drží klasických postupů a je to jen a jen dobře. Stále budu raději ctít poctivé řemeslo s přesahy do jiných oblastí, než rádoby progresivní nesmysly. Tohle je hudba do starých kobek, do opuštěných kostelů, ve kterých bylo napácháno už tolik zla, že nad ním nemůže přivírat ani církev svatá. Světem vládne přetvářka a klam, jsme stále stejní, od starých časů jsme se v základu příliš nezměnili. A o tom je podle mě i deska "Rebelliant Daemonis". Cítím to tak, vnímám a hořím u ní. Vyjádřit zlo jasně a přehledně je svým způsobem velké uměni a DARGONOMEL to umí na výbornou. Jsem zase jednou opravdu prokletý a užívám si ji. Od téhle smečky se falešných úsměvů nedočkáte, vše je ohlodáno na kost. Temná black death metalová kletba!


sumarizace:

DARGONOMEL vám propláchnou mozek kyselinou ve stylu BEHEMOTH, HATE, BELPHEGOR, BEGERITH, UNEARTHLY. Rusové neznají žádné slitování. Deska je postavena na pevných základech, má jasný a jednoznačný cíl - převrátit všechny kříže směrem dolů, exhumovat veškeré dostupné zlo a nakumulovat jej do hudby. Zpočátku se bude mnohým zdát album nepřehledné, jednotvárné a monotónní, ale doporučuji pečlivý poslech, tmu, chlad a uvidíte, že nakonec to přijde. Také, jako já, budete díky "Rebelliant Daemonis" prokleti a dáte se na obrácenou víru. Letošní novinka, a také čtvrtý dlouhohrající počin kapely, se tak stává spíše okultním obřadem, než jen obyčejnou hudbou. Brána do pekla byla otevřena, jezdci apokalypsy jsou připraveni. Říkají si DARGONOMEL a zůstává po nich jen spálená země. Absolutní, totální, black death metalové vyhlazení! Překapaný nihilismus! Ryzí, pravé, prašivé peklo! Slyšte nářek všech prokletých! Temná black death metalová kletba!


Asphyx says:

DARGONOMEL will flush your brain with acid in the style of BEHEMOTH, HATE, BELPHEGOR, BEGERITH, UNEARTHLY. The Russians have no mercy. The record is built on solid foundations, has a clear and unambiguous goal - to turn all the crosses down, exhume all available evil and accumulate it in music. At first, the album will seem confusing, monotonous, but I recommend careful listening, darkness, coldness and you will see that it will come eventually. Also, like it happened to me, you will be cursed by the "Rebelliant Daemonis" and you will be converted to reverse faith. This year's album, as well as the band's fourth full-length act, thus becomes an occult ceremony rather than just ordinary music. The gate to hell has been opened, the riders of the apocalypse are ready. They call themselves DARGONOMEL, and only scorched earth remains behind them. Absolute, total, black death metal extermination! Dripping nihilism! Pure, real, dusty hell! Hear the cries of all the damned! Dark black death metal curse!

Tracklist:
01. Fragile Chalices Of Fear
02. Rebelliant Daemonis
03. Shining Of Satan`S Crown
04. P.W.H.D.
05. Emanation Of Supreme Evil
06. The Sacred Path To Perdition
07. Nomen Illis Legio
08. Dead Tree Of Chaos
09. Under The Sign Of The Beast
10. Abadon Aeon


Share this games :

TWITTER