DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 17. října 2021

Recenze/review - VENEFIXION - A Sigh from Below (2021)


VENEFIXION - A Sigh from Below
CD 2021, Iron Bonehead Productions

for english please scroll down

Rituálů, oslavujících matku Smrt je velká spousta. Lidé jí byli vždy fascinováni a spojovali si ji hlavně s temnotou, chladem i nenávistí. Je vcelku zajímavé sledovat jednotlivé kulty po celém světě. Black metal, death metal, v některých případech i thrash, se pokouší také v některých momentech připodobnit poslední věci člověka hudbou. Francouzské VENEFIXION jsem si našel v záhrobí sám. Po předchozím vynikajícím EP "Armorican Deathrites" (2016), jsem si informace o kapela uložil do svých nekonečných archívů a čekal, až vydají dlouhohrající desku.

Album "A Sigh from Below" je tu a je opravdu takovým zvláštním rituálem, podivnou seancí,  po které nezůstane nikdo živý. Jen krvavé šmouhy na zdi. Kosti jsou vyskládány v obrazcích velebících jediného pravého pána temnot. Já si tak mohu naplno vychutnat nahrávku, u které se cítím, jako bych polykal chuchvalce zaschlé krve.


Jasně, že tu nalezneme spoustu odkazů od IMMORTAL až po SLAYER. VENEFIXION bych ale přeci jen zařadil spíše po bok takových jmen jakou jsou třeba NECROVATION, ENSNARED, VORUM, NECROVORE, MORBUS CHRON, TRIBULATION, DEGIAL. Songy jsou takovým zvláštním způsobem jedovaté, jen je třeba nad nimi chvíli přemýšlet. Francouzi určitě nehrají hudbu na první dobrou. Potřebují čas, aby zažehli oheň. Některé skladby jsou možná také trošku delší, ale zase na druhou stranu, je to ode mě jediná drobná připomínka, kterou může někdo jiný zase vnímat pozitivně. Jinak si užívám všechno - zvuk, obal, jednotlivé motivy. Přistupuji k desce opravdu spíše jako k temnému, krvavému rituálu. Neznám nic lepšího, než se zavřít do své oblíbené kobky, pustit "A Sigh from Below" pořádně nahlas a čekat, až přijdou první stíny. Nebojte, temnota na sebe nenechá nikdy dlouho čekat. Záleží jen na stavu mysli. Nahrávku lze s klidem doporučit všem tmářům, nihilistům, prokletým i nemrtvým. Oltář je připraven, ohně hoří jasným plamenem. Postava v kápi odříkává první modlitbu. Temný, chladný rituál smrti!


sumarizace:

VENEFIXION zaříkávají podobným stylem jako třeba takoví NECROVATION, ENSNARED, VORUM, NECROVORE, MORBUS CHRON, TRIBULATION, DEGIAL. Samozřejmě s vlastním výrazem a postupy, se skvěle mokvajícím zvukem i obalem, který připomíná motivy ze starých okultních knih. "A Sigh from Below" je death metalovým obřadem pro vyvolávání nemrtvých. Zpočátku se tváří možná trošku nepřístupně, ale stačí vydržet a postupem se objeví spousta zajímavých momentů. Temnota vás také pohltí postupně, polehounku, jako zákeřný jed. Rozmlouváme tiše, šeptáme modlitby plné strachu a beznaděje. Kříže jsou obráceny dolů a oběť připravena. Proříznuté hrdlo, nálada je pochmurná. Kdo je živý a kdo už přešel na druhou stranu? Mám rád desky, které mě dokáží pohltit, u kterých jsou předány emoce. VENEFIXION mě rozhodně nezklamali a znovu odvedli skvělou okultní práci. Stačí jen přijmout pozvání na seanci. Zákeřný, tajemný a zkažený death metal, který se vám usadí hluboko ve vnitřnostech. Buďte prokletí!


Asphyx says:

VENEFIXION chant in a similar style as NECROVATION, ENSNARED, VORUM, NECROVORE, MORBUS CHRON, TRIBULATION, DEGIAL. Of course with its own expression and procedures, with a great wetting sound and cover, which resembles motifs from old occult books. "A Sigh from Below" is a death metal ceremony for summoning the undead. At first, his face may be a little inaccessible, but just hold on and a lot of interesting moments will appear. Darkness will also engulf you gradually, a lie, like an insidious poison. We talk quietly, whispering prayers full of fear and despair. The crosses are turned down and the victim is ready. Throat slit, mood gloomy. Who is alive and who has already crossed over? I like records that can absorb me, in which emotions are passed on. VENEFIXION did not disappoint me definitely and did a great occult job again. Just accept the invitation to the session. An insidious, mysterious and spoiled death metal that settles deep inside you. Be cursed!

Tracklist:
01. Resurrection
02. Veneficial Upheaval
03. Of Wolves And Ghosts
04. Ways To The Netherworld
05. Clavicula Salomonis
06. Summoned And Defiled
07. Subterranean Deathspell
08. Aghori's Ashes Of The Dead
09. As Light Goes Astray

band:
K. Desecrator: Drums
R.Cadaver: Vocals
J. Obscene: Lead Guitar + Rhythm
M. Abomination: Bass
Reido: Rhythm + Lead Guitar


Share this games :

TWITTER