DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 22. března 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - TROGLODYTE - The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain (2022)

Recenze/review - TROGLODYTE - The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain (2022)


TROGLODYTE - The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain
CD 2022, vlastní vydání

for english please scroll down

Fascinováni krví stříkající z čerstvě proříznuté tepny přemýšlíme, jak asi doopravdy chutná lidské maso. Každý máme v hlavě zablokováno požírání vlastního druhu. Jenže situace je vážná. Hlad nezná slitování. A potom, naše choré mozky po něčem podobném touží už dlouhé roky. Už je čas, ptáme se s úsměvem na tváři, který mívají všichni, kdo mají rádi zabíjení. Už jsme si, ve svých teplých domovech, odstřiženi od reality mysleli, že neexistujeme. Opak je pravdou. Dost bylo slov, za nás budou mluvit činy.

TROGLODYTE jsou nechutná death metalová kapela z Missouri, u které vás budou napadat podobné myšlenky velmi často. Brutalita, zkažená krev, ale i melodie, smrt v očích a strach, bez kterého se dobré desky v tomto stylu neobejdou. Jedná se o čtvrté řadové album a pánové rozhodně nejsou žádná ořezávátka. Svoje zkušenosti koneckonců posbírali ve spoustě slavnějších kapel (ORIGIN, GORGASM, UNMERCIFUL). Jsou to opravdová jatka s chladně pochmurnou atmosférou. 


Poměrně netypické jsou na death metalovou kapelu texty, které pojednávají o Sasquatch, Bigfoot. Zasvěcení a chytří zajisté vědí, že se jedná o velkého hominida neznámého druhu, který patří už dlouhé roky do amerického i kanadského folklóru. V podání TROGLODYTE se samozřejmě jedná o pořádně krvavou bestii. Hudebně se pohybujeme někde na pomezí starých alb CANNIBAL CORPSE, GHOUL, DETHLOK. Klasický death metal je nezbytným základem, ale ozývají se i inspirace melodikou a thrashem. Poslechněte si sami ukázky a určitě uslyšíte i více vlivů. Američané nejsou typickou, klasickou kapelou, ale jejich tvorba má jasný cíl. Vzít vás na dlouhý výlet do míst, kde je člověk opravdu jen kusem masa pro krmení. Líbí se mi tlak a energie, nezbytná nadsázka, radost z hraní jako takového. O zvuku ani obalu netřeba mluvit, vše je parádní. Alespoň tak desku vnímám já. Co jsem měl možnost vidět na internetu, tak tahle smečka vystupuje v nechutných maskách a jejich koncerty patří k opravdovým pitvám. Skladby jsou mocně silné, zapamatovatelné, navíc zahrané s takovou tou lehkostí a samozřejmostí, jak to umí jen skupiny, které mají talent. Bylo mou milou povinností vás o téhle smečce informovat. Lidské maso doufám nebudu muset nikdy pojídat, ale "The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain" si dám do uší vždy s velkou chutí. Bigfoot musí mít rád death metal!


Asphyx says:

If I had to define the old school death metal in some way, I would definitely include the American death machine TROGLODYTE. A band composed of experienced musicians. The group, whose new album "The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain" will make you feel like someone has bleed you white.

"The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain" is music drawn from the coldest autopsy rooms, from old abandoned tombs, where the best albums of the bands such as CANNIBAL CORPSE, GHOUL, DETHLOK were formed. The perfect craft is complemented by a superstructure of brutal emotions. All the songs really cut, are dripping wet, the blood literally splashes on all sides. As if somebody had knocked a sharp rusty spike into my body with every riff. Nothing is anywhere; everything sits in the right place - sound, cover art, and overall design are great. The record literally stinks by scabbiness; it's like mold on a long-dead corpse. Dissection of living bodies, the exhumation of real devastating death metal. Here you can find everything you need for a real manic experience. TROGLODYTE has recorded a great album for everyone who believes in the honest old school death metal. Morgue Massacre! The songs are really strong, memorable, and played with as much ease and naturalness as only talented groups can. It was my nice duty to inform you about this pack. I hope I will never have to taste human flesh, but I will always listen to "The Hierarchical Ecological Succession: Welcome to the Food Chain" with great taste. Bigfoot must love death metal!



Tracklist:
01. What's Eating You?
02. Speed Kills
03. Found Guilty In A Wrongful Death Lawsuit For Shooting A Man Wearing A Bigfoot Costume
04. Sasquashed (Bigfoot Crank Stomp)
05. DAYTLOV - Снежный Человек
06. Assault By Cleft Foot Malformation Trampled Under (Big)Foot
07. Thin The Herd
08. Meat Your Maker



Share this games :

TWITTER