DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 11. dubna 2022

Home » , , , , , , , » Info - Můra, Speedeater a Zmyrna (23. dubna 2022 @Farářova Sluj, Mladá Boleslav)

Info - Můra, Speedeater a Zmyrna (23. dubna 2022 @Farářova Sluj, Mladá Boleslav)


Info - Můra, Speedeater a Zmyrna (23. dubna 2022 @ Farářova Sluj, Mladá Boleslav)

info:

sobota 23. 4. 2022
Farářova Sluj (Ptácká 231/137, 29301, Mladá Boleslav)

MŮRA - death doom

SPEEDEATER - speed thrash

ZMYRNA - medieval black

Můra se představila loni se svým dvacetiminutovým EP Doom Invocations and Narcotic Rituals, o jehož vydání se postaral americký label Caligari Records. Temný death doom metal této pražské bandy mezi další kapely tohoto UG vydavatele skvěle zapadl, nahrávka začala okamžitě sbírat nadšené ohlasy a rychle se vyprodala. Dokonce i známý webzine CVLT Nation označil Doom Invocations and Narcotic Rituals jako pátou nejlepší death doom nahrávku loňského roku. Ani jinde ale chválou a přirovnáním ke kapelám jako Encoffination, Grave Upheaval nebo Temple Nightside nešetří. Můra zatím hrála naživo jen jednou a tento koncert bude její jedinou zastávkou v ČR během dubnového turné.

Speedeater tvoří čtveřice individuí známých z lipské scény, ať už ze stále aktivních kapel nebo už dávno mrtvých (např. Tension, Down on Knees I'm Weak, Victims of Classwar a Moon Shepherd). Jak název napovídá, od Speedeater nelze čekat nic jiného než špinavý thrashing speed metal s jedovatě-zlým vokálem, který vás sežere zaživa. A i když, stejně jako v případě dalších kapel, je jejich debutové album teprve v přípravě, svými divokými koncerty již mnohokrát předvedli, že se do živáku dovedou opřít, jako by se neměli dožít zítřka.

Zmyrna je pražské trio hrající black metal se silnou středověkou atmosférou i estetikou. Jejich chladné riffy doplňuje úderná rytmika, uhrančivý řev i čisté zpěvy. A i když mají vydané zatím pouze dvě skladby, o Zmyrnu se už perou různé zahraniční labely. Jejich eponymní EP, které vyšlo na kazetách u Urtod Records a Obscurant Visions, je už dávno vyprodané. To samé platí i pro vinyly, o které se postaraly labely Hexencave a Sky Burial. Dostupné je už pouze CD od Those Opposed Records a chystá se další kazeta, tentokrát u amerických Forbidden Sonority. Zatím nebylo moc možností vidět tuto kapelu naživo. Hrála pouze na pár utajených venkovních koncertech v rámci turné Triumph des Willens. Bude se tedy jednat o první příležitost setkat se s ní v klubu.

Recenze/review - MŮRA - Doom Invocations and Narcotic Rituals (2021):

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Share this games :

TWITTER