DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 2. dubna 2022

Home » , , , , , , , , , , » Recenze/review - MORTIFY - Fragments at the Edge of Sorrow (2022)

Recenze/review - MORTIFY - Fragments at the Edge of Sorrow (2022)


MORTIFY - Fragments at the Edge of Sorrow
CD 2022, Chaos Records

for english please scroll down

Nejdřív jsem ani netušil, že držím v dlaních kus těla. Maso odpadávalo od kostí, vzduchem se vznášel neskutečný puch. A hejna much, které kladly vajíčka do očních důlků. Stádium rozkladu se zdá být značně pokročilé. Shnilé maso, kusy ostnatého drátu, zařízlé do tkání. Tolik bolesti, tolik strachu, tolik nenávisti. Odvracím pohled a dívám se do tmy. Kdo tohle mohl udělat? Kdo má v sobě takové množství zla? Odcházím pryč a v hlavě mi zůstávají hororové obrazy, o kterých vím, že se mi brzy promítnou do nočních můr.

O MORTIFY z Chile jsem již psal před pěti lety. Jejich předešlé album "Mortuary Remains" (2017) se mi líbilo. Pro svoji oddanost stínům. Protože jsem z ní slyšel hnis, špínu a zkažený vzduch. True metal forever!


Pro pochopení hudby těchto šílenců je nutné se vydat na dlouhou cestu záhrobím. Do devadesátých let minulého století. Mezi klasické kapely, které utvářely kdysi žánr jako takový. MORTIFY ale jenom nehrají postaru, přidávají kus svých nápadů, jsou v rámci možností pestří a zajímaví. Nebojí se otevřít i rakve, kolem kterých ostatní chodí po špičkách. Není žádným tajemstvím, že jsem si dal kdysi před lety za úkol podobná morbidní uskupení podporovat. Pokaždé si tak trošku zavzpomínám, otevřu si další hroby, nasaju atmosféru zmaru. Vymlátím si palici a v běžném životě jsem pak veselý a pozitivní. "Fragments at the Edge of Sorrow" je opravdovou negací dobra. Hnusným zážitkem. Smrtícím kovem, který mám tolik rád právě pro plesnivý zvuk, kousky nasekaného masa. Pro riffy a vokál, které jsou plně oddáni jedinému. Pravé smrti. Netřeba hledat v hudbě pořád jenom progresi a novátorství. Naopak, mám rád své jisté a MORTIFY mě na dlouhou dobu přikovaly do svých katakomb. Poslední roky to v Chile, co se týká podobné hudby, opravdu žije. Na starodávný hřbitov v jejich zemi zavítám vždy rád. Tohle je totiž opravdová temnota. Hnisavý death metal ze starých pohřebišť!


sumarizace:

"Fragments at the Edge of Sorrow" od chilských MORTIFY je albem, u kterého se samy otvírají staré hroby. Death metal, který je nám zde předkládán je ostrý, nekompromisní, starý, ošklivý a šíleně návykový. Vydejte se spolu s kapelou na výlet do dávných dob, kdy se ještě hrálo poctivě, reálně a skupinám nechybělo nadšení. Oceňuji velmi dobré, chytlavé nápady, pořádně plesnivý zvuk a hlavně určitou jiskru, kterou cítím z každé skladby. Tohle je muzika pro všechny pamětníky, kteří ještě nezapomněli na to, jak správně death metalem nakopat všem zadky. Mírně se rozkročte, rozpusťte své vlasy, zvedněte ruce a začněte pařit. Starý smrtící kov z devadesátých let opět ožívá. A to pěkně hlasitě a ostře. Kdo z vás si vykope vlastní hrob? Songy plné záhrobí, které jsou nabroušené, jako rezavá kosa. Z nahrávky jsem doslova nadšený a užívám si ji plnými doušky. Poslední roky to v Chile, co se týká podobné hudby, opravdu žije. Na starodávný hřbitov v jejich zemi zavítám vždy rád. Tohle je totiž opravdová temnota. Hnisavý death metal ze starých pohřebišť!

Asphyx says:

"Fragments at the Edge of Sorrow" from Chilean MORTIFY is an album that opens old graves. Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Stand with your legs apart, pick up your hands and start partying. Old death metal from the nineties comes to life again. And it's pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I'm excited about this recording and I enjoy it. In recent years, he has really lived in Chile when it comes to similar music. I always like to visit the ancient cemetery in their country. This is real darkness. Purulent death metal from old burial grounds!


Recenze/review - MORTIFY - Mortuary Remains (2017):

Tracklist:
01. Beneath The Emptiness
02. In The Amorphous Path
03. Ethereal Illusion Of Psyche
04. Fragments
05. Frayed Lunacy (Dying Sight)
06. Mindloss
07. The Accursed And The Throes
08. Edge
09. Astral Sphere From A Bleeding Soul
10. Process In A Secrecies Of Thoughts
11. COntaminated Echoes
12. Sorrow

band:
Benjamin Araneda: Lead & Rhythm Guitars
Cristian Fuentes: Vocals / Lead & Rhythm Guitars
Diego Gonzalez: Vocals / Fretless Bass
Alonso Villar: Drums



Share this games :

TWITTER