DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 6. května 2022

Recenze/review - DISFUNERAL - Blood Red Tentacle (2022)


DISFUNERAL - Blood Red Tentacle
CD 2022, Redefining Darkness Records

for english please scroll down

Jdu dolů do sklepa a stejně jako každý den si prozpěvuji. Najednou se otevřou rezavé železné dveře, vedoucí snad do pekla. Prvního potkám chlápka s nože zabodnutým ve tváři, pak dívku s rozdrásaným tělem. Zástup zohavených, vyděšené tváře a neskutečný smrad. Rozkládající se tkáně, pocity blízké smrti. Každodenní rutina se náhle změní v panický stav. Roztrhají mě, jak jinak, na malé kousky. Sní mě a znovu vyzvracejí spolu se zkaženou krví. Nechutné? Myslíte? A není někdy takový i život sám?

Otázek je jako vždy mnoho a odpovědí málo. Raději, již nemrtvý, poslouchám muziku. Tentokrát volím francouzské uctívače old school death metalu - DISFUNERAL. U jejich nové desky "Blood Red Tentacle" platí více než u jiných, že musíte mít tenhle styl rádi, jinak jej nepochopíte. Jsou totiž opravdoví, ušpinění, prašiví a odpadává z nich hlína jako z těch nejhlubších hrobů. 


Pro pochopení a správné vnímání je nutná, více než kdy jindy, potřebná dávka nostalgie. Album lze odsoudit několika slova. Jenže já jsem rád, že mohu poslouchat i nějaké nové desky. A vůbec mi nevadí, že jsou přirozeným klonem toho, co dělávaly a dělají kapely typu GRAVE, ENTOMBED, AUTOPSY, GRAVE, DEATH, nebo nověji GRUESOME. Dnes je každý někomu podobný a kdo tomu nevěří, ať se podívá do zrcadla. Mě osobně "Blood Red Tentacle" líbí, hlavně díky tomu, že Francouzům jejich krvavou práci věřím. Užívám si dlouhé, záhadné stíny, vůni čerstvě exhumovaných hrobů, nasávám pach pravé smrti. Tohle se nedá ničím nahradit a znamená to pro mě o hodně víc, než prstová ekvilibristika bez smyslu. Pro mě jsou emoce vždycky v hudbě víc, než řád a dokonalá produkce. DISFUNERAL na sobě zkrátka mají pavučiny a já jim je věřím. Dokonce mě jejich nová (debutová dlouhohrající) nahrávka baví víc než spousta dnešní nové, plastové muziky. Ale dost bylo filozofování, o tom smrtící kov nikdy nebyl. Zlo a temnota. Chlad a tlak, ano energie a síla, to je oč tu běží. A Francouzi jsou lovci, kteří našli svoji oběť. Rozsekají ji svými riffy na krvavou kaši, rozdrtí její kosti a odejdou s trofejí v podobě vybělené lebky. Smrt! Exhumace starých death metalových hrobů!


Asphyx says:

In music, just as in anything else, I believe in myself and my instincts. They have been moving in the underground for years, and I really appreciate the realness of the bands. DISFUNERAL are exactly the messengers of the death metal evil from the old days, which will always be worshiped by me. "Blood Red Tentacle" is a clear and loud response to classic death. Dust, rot, old cracked coffins. You can find all this on the new album. Welcome to the beyond world!

I suck the sick atmosphere, I look through the pile of old bones. A mouldy sound, a vocal from the beyond world, everywhere is death and darkness. These are all strange things which make from good albums the excellent ones. I enjoyed my time with "Blood Red Tentacle" and I gladly spend long hours in my grave with it. I sifted the album between my fingers, ripping it into my head and letting it into my veins. It has become a part of me because its music is the one I love the most. Raw, genuine, real, deadly. DISFUNERAL has recorded an album full of savage melodies, dripping dirt, hate, evil and rot. We have once fallen in Hell and similar albums are like a duty for us. Excellent death metal answer to echoes from the beyond world! Catacombs have released another testimony! Death! Exhumation of old death metal graves!

for fans: GRAVE, ENTOMBED, AUTOPSY, GRAVE, DEATH, GRUESOME



Tracklist:
01. Feastering The Undead
02. Dissolved
03. Eternal
04. Lord Of Discord
05. Maim, Kill, Burn
06. Devourer Of Light
07. Blood Red Tentacle
08. Dead
09. Funeral Maze

band:
Clement Favre - Bass
Nicolas Bauer - Drums
Renaud Mann - Vocals
Florian Brabant - Guitars


Share this games :

TWITTER