DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 24. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - DEADLY VISION - Programmed Obedience (2024)

Recenze/review - DEADLY VISION - Programmed Obedience (2024)


DEADLY VISION - Programmed Obedience
CD 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Identifikace byla ztížena tím, že byla mrtvola spálena. Muselo to být děsivé utrpení. Visela zavěšená na hácích a připadalo mi, že se usmívá. Kolem byly rozestavěné klece, nějak podvědomě jsem tušil, že nebyla jediná. Moje domněnky byly potvrzeny, jakmile jsme sestoupili do sklepa. Na ocelovém stole bylo několik nástrojů určených k mučení. A také přehrávač, ve kterém hrála nová deska polských maniaků. DEADLY VISION. Kapely, která dokázala vytvořit ještě víc morbidnější atmosféru.

Jedná se o zkušené muzikanty. Kapela datuje svůj vznik až do roku 1989. Je sice fakt, že na dlouhou dobu přerušila svoji činnost (1995 - 2016). Ale to jenom proto, aby se v roce 2020 vrátila silnější než dřív. Důkazem budiž skvělé album "Slaughterous Foreplay" na které jsem jednak sepsal recenzi (odkaz je dole pod článkem), ale hlavně jej poslouchal stále dokola. Novinka je volným pokračováním děsivých nočních můr. Bestie se znovu probudila!


Jedná se o surový, špinavý materiál inspirovaný volně kapelami jako BLOOD RED THRONE, INGESTED, CANNIBAL CORPSE, ale i třeba MORBID ANGEL, CARCASS, VADER. Dostanete pořádnou porci zasmrádlého a mokvajícího masa. Poláci vám jej hodí přímo do ksichtu. Nahrubo nasekané riffy, morbidní vokál, valivé melodie, touha ničit hudbou. Tohle všechno zde naleznete a ještě něco navíc. Je to tlak a energie, které lze nalézt snad jen v dobrém smrtícím kovu a na opuštěných lidských jatkách. Novinka "Programmed Obedience" je opatřena skvělým masivním a dobře čitelným zvukem (ZED studio). Možná jste si již všimli, že jsme ovládáni na dálku. Prodali jsme svoje duše, díváme se do obrazovek a pochodujeme pomalu na smrt. Líbí se mi rukopis kapely, oproti minulé nahrávce je novinka ještě víc propracovaná, pestřejší a divočejší. Pokud rádi a často navštěvujete pitevny, patologické sály nebo místa, na kterých se stalo něco hrozného a násilného, tak neváhejte ani chvilku. Nové album se vám zadře pod kůži, stejně jako se to stalo mě. Má v sobě totiž vše potřebné, co po dobré hudbě požaduji. Tlak, sílu, temnotu, takový ten těžko vysvětlitelný feeling. Stačilo několik poslechů a byl jsem zavřen do klece. Čekám, až bude vše připraveno. Jeho plášť je špinavý od krve mých předchůdců. Háky se kývají do rytmu. Visím u stropu a moje vnitřnosti se válejí po zemi. Je to opravdu velmi dobrá deska. Způsobila u mě spoustu děsivých, hororových představ, dostala se i do mých snů. I když mučený, usmívám se, tady se totiž hraje pro mě i pro všechny, kteří mají rádi poctivou, extrémní muziku. Masivní, surový a temný death metalový masakr! Krvavá jatka vydala další svědectví!


Asphyx says:

Identification was made difficult by the fact that the corpse had been burned. It must have been a horrific ordeal. It was hanging from hooks, and it looked to me like it was smiling. There were cages scattered around, and somehow, subconsciously, I suspected she wasn't the only one. My suspicions were confirmed as soon as we descended into the cellar. On a steel table were several instruments designed for torture. And also a record player playing a new album by Polish maniacs. DEADLY VISION. A band that managed to create an even more morbid atmosphere.

These are experienced musicians. The band dates back to 1989. It's a fact that they stopped their activity for a long time (1995 - 2016). But that's only to come back stronger than before in 2020. The proof is the great album "Slaughterous Foreplay" which I wrote a review for (link is below the article), but most importantly I listened to it over and over again. The new album is a loose continuation of the terrifying nightmares. The beast has awakened again!


This is raw, dirty material inspired by bands like BLOOD RED THRONE, INGESTED, CANNIBAL CORPSE, but also MORBID ANGEL, CARCASS, VADER. You will get a good portion of stinky and soggy meat. The Poles will throw it right in your face. Coarsely chopped riffs, morbid vocals, rolling melodies, desire to destroy with music. You'll find all that here and more. It's a pressure and energy that can only be found in good death metal and abandoned human slaughterhouses. The new release "Programmed Obedience" features a great massive and clear sound (ZED studio). You may have already noticed that we are controlled remotely. We've sold our souls, we're looking at screens and marching slowly to our deaths. I like the handwriting of the band, compared to the last recording the new one is even more sophisticated, more colorful and wilder. If you like and often visit autopsy rooms, pathology halls or places where something terrible and violent has happened, don't hesitate a moment. The new album will get under your skin, just like it did to me. It has everything I demand from good music. Pressure, power, darkness, that hard-to-explain feeling. A few listens and I was locked in a cage. Waiting for everything to be ready. His cloak is soiled with the blood of my predecessors. The hooks sway to the rhythm. I'm hanging from the ceiling, my guts rolling on the floor. It's a very good board indeed. It's given me a lot of scary, horrific images, it's even gotten into my dreams. Although tortured, I smile, because here it is played for me and for all those who like honest, extreme music. Massive, raw and dark death metal carnage! Bloody carnage has given further testimony!


Recenze/review - DEADLY VISION - Slaughterous Foreplay (2020):

Tracklist:
01. Cells Of Ignorance 
02. Programmed Obedience 
03. Non Existentia Dei 
04. Permanent Mind Penetration 
05. Corrupted Faith 
06. Restricted Life 
07. Uncontrolled Needs 
08. Warped Justice

band:
- Paweł Kostka - vocals
- Mariusz Biełanowicz - guitars
- Kamil Kalinowski - bass
- Tomasz Osiński - drums


Share this games :

TWITTER