DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - HERESIARCH - Edifice (2024)

Recenze/review - HERESIARCH - Edifice (2024)


HERESIARCH - Edifice
CD 2024, Iron Bonehead

for english please scroll down

Mrtvolné pohledy. Vnitřnosti hnijící zaživa. Vyprahlá zem, kostry, ležící kolem jako nějaké děsivé loutky. Démoni krmení nenávistí a ďábelskou hudbou. Už to nebude dlouho trvat a přejdu na druhou stranu. Ještě několik posledních okamžiků. Ostrá čepel, pomalu zajíždějící do mého břicha. Tohle je válka s nebem, která má jasného vítěze. Temnotu. Absolutní hudební zlo, špína a hnis, který odkapává ze skladeb, jako nějaké černé svědomí. Nemrtví si šeptají mezi sebou - HERESIARCH se vrátili se svým druhým dlouhohrajícím albem.

Opět je po okraj narvané nahrubo nasekanými riffy, podmanivě divokou atmosférou, smrtí, black metalem i grindovou agresivitou. Nic pro slabé povahy, spíše se jedná o pokrm, po kterém se udusíte, oběsíte nebo si podřežete žíly. Poslouchám novinku už nějaký čas a připadám si prokletý, zničený, pohřbený.


Žádné kompromisy, žádné slitování. Jenom zničující tsunami riffů, chorobami nasáklý vokál a šílená atmosféra spálené země. V hudbě téhle smečky je něco barbarského, primitivního, ortodoxního. Přesto jsou skladby velmi pestré, zajímavé a pořád se v nich něco děje. Ostrý, masivní a zároveň čitelný zvuk přidává všemu na uvěřitelnosti. Radost pohledět je i na obal, který je plný utrpení. Perfektně se k předkládané hudbě hodí. Jako bych sestupoval v nějaké dávno opuštěné jeskyni dolů, do žhnoucího podzemí. Pánové mají svůj rukopis, výraz, svůj vlastní ksicht. Pro fanoušky třeba takových DIOCLETIAN, BESTIAL WARLUST, REVENGE, PSEUDOGOD, PROCLAMATION, GRAVE MIASMA, ARCHGOAT, IGNIVOMOUS, LVCIFYRE, WITCHRIST, TEITANBLOOD, IMPETUOUS RITUAL, je novinka doslova povinností. Pokud máte rádi nepropustné hlukové stěny, které na vás spadnou a rozmačkají vás, potom neváhejte ani chvilku. Zároveň, a to se mi hodně líbí, není deska žádnou záležitostí na pár poslechů. Naopak, chce čas, klid, tmu, chlad a teprve po nějakém čase naplno vynikne její síla. Musíte věřit ve zlo, v blasfemii a potom budete odměněni velmi krásným a morbidním zážitkem. Kapela je jako smečka rozzuřených psů, která hlídá vstup do podzemí. Předtím, než vstoupíte do jejich říše, tak vás svojí hudbou roztrhají na kusy. Jedná se o velmi temnou, syrovou, pradávnou záležitost. Při poslechu se dostanete až ke krvavým kořenům extrémního metalu. Uvědomíte si, že peklo opravdu existuje. Mrtvolné pohledy. Vnitřnosti hnijící zaživa. Vyprahlá zem, kostry, ležící kolem jako nějaké děsivé loutky. Démoni krmení nenávistí a ďábelskou hudbou. Už to nebude dlouho trvat a přejdu na druhou stranu. Zuřivé, nenávistné black death metalové inferno! Negace všeho dobrého, zničující atak ze samotného záhrobí!


Asphyx says:

Dead stares. Guts rotting alive. Scorched earth, skeletons lying around like some ghastly puppet. Demons fed on hatred and evil music. It won't be long now before I cross over to the other side. Just a few last moments. A sharp blade, slowly sinking into my belly. This is a war with heaven that has a clear winner. Darkness. Absolute musical evil, filth and pus dripping from the tracks like some black conscience. The undead whisper amongst themselves - HERESIARCH are back with their second full-length album.

Once again it is packed to the brim with roughly chopped riffs, captivatingly savage atmosphere, death, black metal and grind aggression. Nothing for the faint of heart, rather this is a meal to choke on, hang yourself or slit your wrists. I've been listening to the new stuff for a while now and I feel cursed, destroyed, buried.


No compromise, no mercy. Just a devastating tsunami of riffs, disease-soaked vocals, and the insane atmosphere of a scorched earth. There's something barbaric, primitive, orthodox about this pack's music. Yet the songs are very varied, interesting and always have something going on. The sharp, massive and at the same time audible sound adds to the believability of everything. The cover art is a joy to look at too, and it's full of suffering. It fits perfectly with the music presented. It's like descending down into some long-abandoned cave, into the glowing underground. The gentlemen have their own signature, their own expression, their own face. For the fans of such bands as DIOCLETIAN, BESTIAL WARLUST, REVENGE, PSEUDOGOD, PROCLAMATION, GRAVE MIASMA, ARCHGOAT, IGNIVOMOUS, LVCIFYRE, WITCHRIST, TEITANBLOOD, IMPETUOUS RITUAL, the novelty is literally a must. If you like impenetrable walls of noise that fall on you and crush you, then don't hesitate a moment. At the same time, and I like this a lot, the album is not a matter of a few listens. On the contrary, it takes time, calm, darkness, coldness and only after some time its power will fully emerge. You have to believe in evil, in blasphemy, and then you will be rewarded with a very beautiful and morbid experience. The band is like a pack of rabid dogs guarding the entrance to the underground. Before you enter their realm, they tear you apart with their music. It's a very dark, raw, ancient thing. Listening to it, you will get to the bloody roots of extreme metal. You'll realize that hell really does exist. Dead stares. Guts rotting alive. Scorched earth, skeletons lying around like some kind of horrific puppet. Demons fed on hatred and evil music. It won't be long now before I cross over to the other side. A furious, hateful black death metal inferno! The negation of all that is good, a devastating attack from beyond the grave!


Recenze/review - HERESIARCH - Death Ordinance (2017):


tracklist:
1. Forged Doctrine
2. Manifest Odium
3. Noose Above the Abyss
4. Gloryless Execution
5. Tides of Regression
6. A World Lit Only By Fire
7. Swarming Blight
8. Mystic and Chaos
9. Hubris and Decline
10. Militate Pyrrhic Collapse



Share this games :

TWITTER