DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 23. dubna 2024

Home » , , , , » Recenze/review - MASSACRE - Evil Dead Rise (2024)

Recenze/review - MASSACRE - Evil Dead Rise (2024)


MASSACRE - Evil Dead Rise
EP 2024, vlastní vydání

for english please scroll down

Dámy a pánové, velevážené publikum, milé zombie. Na vědomost se dává, že floridská death metalová legenda MASSACRE je tu s novou morbidní hudbou. Kapela je od svého návratu jako politá mrtvou vodou. Dočkali jsme se již jednoho nového dlouhohrajícího alba (od roku 2014), několika EP a live nahrávky. Tentokrát se jedná spíše o takovou ochutnávku v podobě tří skladeb, z nichž je jedna intrem a jedna coverem od Impetigo. Jedná se o záležitost pro opravdové fanoušky kapely. 

A co vlastně dostanete? Inu, klasický death metalový nářez made in MASSACRE. A samozřejmě hororově děsivou atmosféru. Zkrátka a dobře, vše, co máme na téhle kapele rádi. S parádním obalem, pod kterým je podepsán Timbul Cahyono (Bvllmetalart) z Indonésie. Došlo také ke změně na postu bubeníka. Novým maniakem se šílenými rytmy je Jon Rudin.


Zajímavá je jedna věc. Byl opravdu hodně temný večer. Doma nikdo nebyl a tak jsem strávil několik hodin sledováním starých hororových filmů. Ještě se mi nechtělo spát a tak jsem otevřel okno a pustil si "Evil Dead Rise". Najednou jsem byl postavou, která utíká před šíleným vrahem, démonem, kterého jsme s mojí sestrou probudili. Zrozeni v šílených bolestech, toužíme po čerstvé krvi. Mám rád filmy i hudbu, které se mi dostanou do hlavy, do mých myšlenek i do podvědomí. Poslouchal jsem potom ty tři skladby stále dokola a vše ostatní šlo stranou. Jen si říkám, jestli by to už nechtělo poctivé dlouhohrající album. Já vím, dnešní doba plná sdílení a krádeží hudby tomu moc nepřeje, ale přesto, stále mám  nejraději dlouhé klasické nahrávky. Nové EP je jako vždy skvělé, má poctivý masivní zvuk. Jen mi připadá jakoby neukončené. Zkrátka a dobře, chtěl bych víc skladeb, víc se ponořit do vnitřností. Mohl bych potom také napsat delší recenzi. Jasně, MASSACRE se drží svého stylu, nemění se a jedou si to svoje. Je jen na fanoušcích, jestli se jim to líbí, či nikoliv. Osobně jsem s tímto směrem spokojen. Patřím k lidem, kteří potřebují nějaký záchytný bod, hudbu, ke které se mohu vracet s jistotou. I tentokrát jsem dostal pořádnou porci syrového masa. A hlavně, mě opravdu baví nové EP poslouchat. Pokud jste na tom stejně, tak neváhejte ani chvilku. A pokud ne, tak klidně shořte v pekle. Víc myslím dodávat netřeba. Dámy a pánové, velevážené publikum, milé zombie. Na vědomost se dává, že floridská death metalová legenda MASSACRE je tu s novou morbidní hudbou. Kapela je od svého návratu jako politá mrtvou vodou. To vám klidně podepíšu vlastní krví. Jak říká Ash: "Tak hurá do pivnice a naporcujeme si tu čarodějnici sami"Morbidní, tradiční, klasické old school death metalové zlo se opět probudilo! Vaše hrdlo bude prokousnuto a vykrvácíte!


Asphyx says:

Ladies and gentlemen, distinguished audience, dear zombies. Be advised that Florida death metal legend MASSACRE is here with new morbid music. Since their return, the band has been a dead water on the water table. We have already seen one new full-length album (since 2014), several EPs and a live recording. This time it's more of a taster in the form of three tracks, one of which is an intro and one an Impetigo cover. This is an affair for true fans of the band.

And what do you actually get? Well, a classic death metal blast made in MASSACRE. And, of course, a horrifyingly eerie atmosphere. In short, everything we love about this band. With a cool cover, signed by Timbul Cahyono (Bvllmetalart) from Indonesia. There has also been a change in the drummer position. The new maniac with crazy rhythms is Jon Rudin.


One interesting thing. It was a very dark evening. No one was home, so I spent a few hours watching old horror movies. I didn't want to go to sleep yet, so I opened the window and put on "Evil Dead Rise". Suddenly I was a character running from a crazy killer, a demon that my sister and I had awakened. Born in maddening pain, we crave fresh blood. I like movies and music that get into my head, my thoughts and my subconscious. I listened to those three songs over and over and everything else went away. I'm just wondering if it wouldn't make an honest long-playing album. I know, these days full of sharing and stealing music doesn't really lend itself to that, but still, I still prefer long classical recordings. The new EP is great as always, it has an honest massive sound. It just feels unfinished. In short, I'd like more tracks, more delving into the guts. I might as well write a longer review then. Sure, MASSACRE stick to their style, don't change and go about their business. It's up to the fans whether they like it or not. Personally, I'm happy with this direction. I'm one of those people who need a clue, music that I can come back to with confidence. Again, I got a good portion of raw meat. And most importantly, I'm really enjoying listening to the new EP. If you're the same way, don't hesitate a moment. And if not, burn in hell. I think that's all I need to say. Ladies and gentlemen, distinguished audience, dear zombies. Be it known that Florida death metal legend MASSACRE is here with new morbid music. Since their return, the band has been a dead water on the water table. I'll sign that with my own blood. As Ash says: "Let's go to the pub and cut the witch ourselves". Morbid, traditional, classic old school death metal evil has awoken again! Your throat will be bitten out and you will bleed to death!



Tracklist:
01. Unnerving (Intro) 
02. Evil Dead Rise 
03. Boneyard (Impetigo Cover)

band:
Kam Lee  - vocal
Mike Borders - bass
Jonny Pettersson, Rogga Johansson - guitars
Jon Rudin - drums
Share this games :

TWITTER