DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. listopadu 2020

Recenze/review - CHASMDWELLER - Bacterial Lotus (2020)


CHASMDWELLER - Bacterial Lotus
CD 2020, vlastní vydání

for english please scroll down

Na každém hřbitově bývá temný kout, o kterém nikdo nemluví. Místo, kde se musí zničit zbytky starých kostí, lebky, které nikomu nepatří. Občas se nevejde nebožtík do rakve a tak je nutné tělo oříznout. Není to lehká práce, to netvrdím, ale není to zase tak hrozné, jako se zdá. Stačí lahev ostrého pití a dobrá muzika. Když je sychravo a přichází podzim, tak se mi nejvíc osvědčila nová deska kanadských death doomařů CHASMDWELLER. O těch jsem psal již v roce 2019, když vydali album "Invoking the Wrath of the Seventh Circle" (odkaz na recenzi dole pod článkem).

Kapela je stále nebývale temná, chladná a odlidštěná. Jakoby svoji hudbu opět skládala ve stejných místech, kde se likvidují zbytky lidských těl. Shnilí, prašiví, se zastřeným undergroundovým zvukem. Bez kompromisů, ostře, tak hrají pánové i letos. 

 

Pozdravy ze starých katakomb jsou podávány vkusně, s citem pro věc. Připadám si, jako bych šel v silném dešti a větru kopat další hrob. Dlouhé songy gradují, pokaždé, když si desku pustím, tak jde všechno ostatní stranou. Zavřený ve staré opuštěné kobce přemýšlím nad osudem nebožtíků. Okultismus, nihilismus, černé mše, záhady a magické motivy. To vše zabalené v rouchu po padlém knězi. Netřeba tentokrát album k někomu přirovnávat, je opravdu lepší si sednout, zhasnout všechna světla a nechat na sebe desku působit. Teprve až potom, hezky v klidu a mrazu pochopíte, o čem je opravdová smrt. Novou desku "Bacterial Lotus" si najednou představuji jako obrovskou nádobu, ve které jsou míchány a drceny zbytky lidských tkání, nepotřebné kosti, vlasy. Celé je to nechutné, ošklivé, táhne se jako zkažená krev. Úplně stejně jako novinka od CHASMDWELLER. Žít celý život ve stínu, opovrhovaný ostatními, není lehké. Přitom se bez hrobníků, ani bez podobné hudby neobejdeme. Jsou totiž naplno spjatí se smrtí, která je i vaší cestou. Někdy mám pocit, ale jsou to jen prchavé okamžiky, že nebožtíci se mnou rozmlouvají. Teď, po poslechu "Bacterial Lotus" vím, že je to pravda. Death doom metal plný černých otisků!


sumarizace:

"Bacterial Lotus" je krásně morbidní vzpomínkou na staré death/doom metalové časy. Jednotlivé songy mají obrovskou sílu a musely být nahrávány v tom nejhlubším podzemí. Svět se sice dneska točí už úplně jinak, ale pro nás pamětníky, se jedná o velmi příjemný zážitek. Riffy jsou ostré jako katova sekyra, hlas vytažený odněkud z močálu a atmosféra připomíná poslední odsouzencovy minuty před popravou. Tenhle znovu nahraný výlet do historie se vydařil velmi dobře. Takhle nějak má znít reálný, poctivý death/doom metal. Plesnivě, krutě, morbidně. A teď už mě prosím nechte, musím se zavřít do své kobky, obětovat temným silám a rouhat se bohům. Budou mi k tomu hrát CHASMDWELLER! Totální old school death/doom metalový masakr. Obraťte všechny kříže a vítejte v zemi nemrtvých!



Asphyx says:

"Bacterial Lotus" is a pretty nice morbid memory of old death/doom metal times. Every song is very powerfull and was recorded in the deepest underground. The world is other today, but for us survivols this is a very pleasant experience. The riffs are shark like axe, the voice coming from the marsh and the atmosphere reminds the last convict´s minutes before execution. This trip to the history succeeds very well. This is the real, honest death/doom metal. Rotten, cruel, morbid. And now, let me be, I close myself to my cell, I will sacrifice to the dark forces and blaspheme against Gods. And I will listen to CHASMDWELLER! Total old school death/doom metal massacre! Turn all crosses and welcome in the land of Undeath!


about CHASMDWELLER on DEADLY STORM ZINE:
Recenze/review - CHASMDWELLER - Invoking the Wrath of the Seventh Circle (2019)

Tracklist:
01. Septic Coma (07:10)
02. Seven Lucid Mitochondria (08:37)
03. Wing of the Lotus (07:57)
04. Oracle of Innumerable Truths (10:15)
05. Photosynthetic Attunement (07:35)

band:
ZS - Guitars, Bass, Drums, Electronics
DG - Vocals, Lyrics

Share this games :

TWITTER