DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 7. listopadu 2020

Recenze/review - DISRUPTED - Pure Death (2020)


DISRUPTED - Pure Death
CD 2020, 
Memento Mori

for english please scroll down

Stejně se cítím nejlépe mezi hroby, když si jen tak sednu ráno na lavici a nasávám atmosféru. Z márnice se ozývají dozvuky divoké noci a v některých prokletých hrobech se melou zbytky rozpadlých těl. Pod kaplí máme i malou kostnici, ne velkou, ale hraje se v ní poctivý death metal starého švédského střihu. Dovnitř jsou vpuštěny pouze kapely, které to myslí se smrtí vážně, hrají staromódně a na nějakou tu špínu nehledí. Pokaždé projdou mým přijímacím pohovorem. Nemá se cenu zdržovat zbytečnostmi, když si můžeme zatančit s těmi nejkrásnějšími zombie. 

DISRUPTED jsou ze Švédska a hrají death metal ze své země opravdu od srdce. Poprvé jsem je potkal, když jsem drtil staré kosti. Ihned mě obestřel pradávný chlad a byl jsem nucen neustále přidávat volume. Tradiční postupy, klasický, třaskavý zvuk. Představoval jsem si, jak do mě zajíždějí ostré čepele nožů. Známka toho, že se jedná o vskutku kvalitní materiál ze severu. 


Pokud máte rádi kapely jak NIHILIST, ENTOMBED, GOD MACABRE, BOMBS OF HADES, BASTARD PRIEST a s chutí trávíte dlouhé hodiny v podzemí, tak potom je pro vás určena i nová deska "Pure Death". Je ostrá, temná, zákeřná, šílená, zběsilá, divoká, přesně tak, jak si poctivý švédský death metal všichni představujeme. Úplně před sebou vidím padlého kněze, který pokládá hlavu do gilotiny na obalu. Poslední výkřik a následuje potlesk krvelačného davu. Dýchá na mě duch starých časů, čerstvě otevřených hrobů, touhy ničit. Z novinky cítím i pradávnou prašivinu, velké, upřímné odhodlání a chvění, které mám u tohoto stylu tolik rád. Jsem nucen tahat dlouhými chodbami podzemí rozpadající se dřevěné rakve. Před exhumací v nich ležely těla prokletých. Pohřbeni za hřbitovní zdí, poslouchali i po své smrti ryzí a opravdový death metal. Chci žít i nadále v temnotě, chci si navždy užívat desky jako "Pure Death". Když totiž máte underground v krvi, tak ani jiného východiska není. DISRUPTED jsou typickými představiteli švédské scény, jsou kapelou, která dokázala zhmotnit ducha starých časů. Hroby se otvírají a zombie lezou z děr! Skvělá hrobnická práce!


sumarizace:

Album "Pure Death" otevírá hroby stejným způsobem, jako to dělaly kapely NIHILIST, ENTOMBED, GOD MACABRE, BOMBS OF HADES, BASTARD PRIEST. Zvuk je poctivě hnilobný, vytažený snad odněkud ze starých katakomb. Na kapele je vidět a slyšet, že je plně oddána hrobnickému řemeslu. Hudba musela vznikat v opuštěných márnicích, nápady byly dodány těmi nejvíc mrtvými zombie a výsledek si můžete poslechnout sami. Pro nás, co jsme se k death metalu dostali v devadesátých letech, se jedná o vzácný rezavý artefakt. Mám opravdu pocit, že jsem odsouzencem na smrt, čekám ve své cele a k poslední večeři mi pouštějí tvorbu švédských DISRUPTED. Kapela mě zve na dlouhý nekonečný výlet za řeku Styx. Nebude to dlouho trvat, už zítra ráno mi zlomí vaz. Těším se, podobný death metal mi totiž koluje v krvi odnepaměti. Skvělá smrtící deska, která vás popraví tím nejkrutějším způsobem!


Asphyx says:

Album "Pure Death" is opening the tombs by the same manner as the bands like NIHILIST, ENTOMBED, GOD MACABRE, BOMBS OF HADES, BASTARD PRIEST. The sound is honestly putrid, ripped out from somewhere of the old catacombs. Here you can see and hear that the band is devoted to the craft called "digging the graves". This music had had to be written in the abandoned mortuaries, the most dead zombies had provided the ideas and the result you can listen to by yourself. For us, who came to the death metal at the nineties, this album represents a rare rusty artifact. I really feel like I'm a sentenced to death and I wait in my cell, while the Swedish DISRUPTED album play for me there as my last dinner. The band invites me to a long, endless trip over the Styx River. It will not take so long time, already tomorrow morning they are breaking my neck. I am looking forward because the similar death metal I have in my veins since time immemorial. A great deadly record that will execute you by the cruelest way!


Tracklist:
01. Blood Worship
02. Human Stew
03. Born In A Corpse
04. Carve
05. Headless Torso
06. Total Death
07. Pestilential Vomit
08. Goat Lord
09. Chopped Into Oblivion
10. Slave From The Grave

band:
Mikael Hanni - Vocals
Thomas Liljekvist - Guitars
Tommy Haglund - Bass
Daniel Liljekvist - Drums

https://disrupted.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/disruptedofficial
https://www.instagram.com/disruptedofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCvyDjWKPXsC2uvoy5Dt2dUA
http://www.memento-mori.es/
Share this games :

TWITTER