DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 9. listopadu 2020

Recenze/review - WOMBRIPPER - Macabre Melodies (2020)


WOMBRIPPER - Macabre Melodies
CD 2020, Memento Mori

for english please scroll down

Připadá mi, že hromada těl přede mnou skoro neubývá. Člověk by řekl, že sebrat někomu život je těžké a každý máme v sobě záklopku, upletenou z výchovy a nepsaných i psaných pravidel. Ale není to pravda. Lidé jsou z podstaty zlí, to už teď dávno vím. Stačilo pár protestů, pár prvních mrtvých a dav začal šílet. Probudily se nízké pudy a celá po staletí pečlivě budovaná společnost se zhroutila jako domeček z karet. A já tu teď musím tahat stovky zohavených těl. Abych vše vydržel a přežil, tak poslouchám hudbu.

Už nějaký čas se v mé hlavě i srdci usadili ruští maniaci WOMBRIPPER. Ti již svým prvním dlouhohrajícím albem "From the Depths of Flesh" (recenze i rozhovor dole pod článkem), jasně určili směr. Na sever, na stará pohřebiště, do opuštěných katakomb, do devadesátých let minulého století. 

 

Kostmi se znovu chřestí o sto šest a to ve stylu třeba takových NIRVANA 2002, NIHILIST, ENTRAILS, DISMEMBER, GRAVE, ENTOMBED. Ruská duše se nezapře, cit pro melodie i totální vyhlazení je cítit z každé skladby. WOMBRIPPER jsou tak spolu s kolegy PYRE (recenze a rozhovor si prosím dohledejte vpravo ve vyhledávacím okénku) další poctou starému prašivému death metalu ze široké Rusi. Představte si pytel plný kostí a ještě trošku živého těla. Stejně jako v úvodu si budete pamatovat hlavně zubožený pohled oběti. Přesně takhle na mě působí i novinka "Macabre Melodies". Jakoby někdo nadzvedl víko od rakve a spatřil tam svoje nejděsivější noční můry. Nic proti démonům, ale když někdo umí hrát a předat černé emoce, tak to zkrátka musím napsat. Rusové do toho jdou po hlavě, nic nepředstírají, dobrému riffu a drcení lebek je podřízeno zcela vše. Poslech si užívám, stejně jako okamžiky, když nemusím zapalovat hromady mrtvol. Je to sice moje práce, ale kremace je jen zkratkou do pekla. Stejně jako tahle deska. Šílená, zničující, chladná a ostrá. Nekompromisní. Zanechává po sobě krvavou šmouhu na zdi a vyděšené oči nemrtvých. WOMBRIPPER to do nás znovu nasypali pod tlakem a jsou opět vynikající! 


sumarizace:

Novinka "Macabre Melodies" ruských WOMBRIPPER zní jako ozvěna starých dobrých NIRVANA 2002, NIHILIST, ENTRAILS, DISMEMBER, GRAVE, ENTOMBED, PYRE, potažená plesnivou vrstvou ledu. Jedná se opět o morbidní lásku na první pohled, znovu mám nepříjemně přitažlivý mráz v kostech. Album časem ještě uzrálo a neustále jsem objevoval nová a nová temná zákoutí, neotřelé riffy, ledové nápady. Tuhne mi krev v žilách! Nahrávka má v sobě ošklivě temnou jiskru starých pohřebišť. Chladné jsou melodie na této desce, morbidní je hlas. Líbí se mi celková nálada, vlastní výraz, fascinuje mě schopnost kapely na mě přenést tunu smutně černých emocí. Nové album opravdu zní jako ozvěny nemrtvých ze záhrobí. Drsně, švédsky, studeně. Připomíná mi opuštěnou kobku, někde na severu, kde si dávají rande démoni se smrtí. Vynikající, ledový death metal plný temnoty!


Asphyx says:

The new album "Macabre Melodies" by Russian WOMBRIPPER sounds like an echo of the good old NIRVANA 2002, NIHILIST, ENTRAILS, DISMEMBER, GRAVE, ENTOMBED, PYRE and it is covered with mouldy ice layer. Again, this is a morbid love at first sight. I have the uncomfortable cold in my bones, again. The album matured over time and I was discovering new dark corners, fresh riffs and cold ideas with every time I listened to this. My blood solidifies in my veins! The album has a dark sparkle of old graveyards. The melodies are cold, the voice is morbid. I really like the whole mood, expression and I am fascinated by the band´s ability to bring tons of dark black emotions on me. The new album honestly sounds like echoes of undead from graves. Harshly, Swedish, coldly. It feels like an abandoned dungeon somewhere in the North where Death and daemons are having dates. Excellent cold death metal full of darkness! 



about WOMBRIPPER on DEADLY STORM ZINE:
A few questions – interview with death metal band from Russia - WOMBRIPPER.


Tracklist:
01. Possessed by Unknown
02. Join Undead
03. Obscurity Depths
04. Shredded Corpse Remains
05. Wicked Breed
06. Macabre Void
07. Devastation into Waste
08. Already Dead
09. Church of Repulsion
10. Fractures

band:
Dan Kuskov - Guitars & Vocals
Konstantin Korolev - Bass
A.V. Petrov - Drums

https://wombripper.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/wombripperband52?fref=ts
https://open.spotify.com/artist/3uruPaBBEO5kud14SM2ZfZ
https://vk.com/wombripperband52
http://www.memento-mori.es/
Share this games :

TWITTER