DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 10. února 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - SARVEKAS - Of Atavistic Fury & Visions (2020)

Recenze/review - SARVEKAS - Of Atavistic Fury & Visions (2020)


SARVEKAS - Of Atavistic Fury & Visions
CD 2020, Soulseller Records

for english please scroll down

Skandinávskou mytologii mám rád, i když je jasné, že nejsem žádný velký odborník. Nevěnuji se jí, stejně jako black metalu, nijak podrobně. V dnešní době je krásné, že vám přijde na recenzi spousta nahrávek a vy si pak jenom jako nějaký labužník a gurmán vybíráte, koho podpoříte. Nikdy jsem se netajil tím, že nepíšu o každém, ne vše mě pochopitelně osloví.

Finští SARVEKAS mě ale svojí prvotinou přesvědčili. Jednak se mi líbí, jakým způsobem je hudba složená, jednak, jakou má atmosféru a také proto, protože mám z kapely celkově dobrý pocit. Je mi zkrátka sympatická. Jinak je jasné, že v dnešní době nikdo nenahraje nic nového, ani převratného. Pokud s tím máte problém, poslouchejte si stále dokola jen stará prověřená alba. Já si jdu pustit raději znovu "Of Atavistic Fury & Visions".


Pokud hledáte různé post blacky, užíváte si s chutí dnes tolik moderní nepřehledný chaos, tak tady spokojeni nebudete, SARVEKAS totiž hrají hezky po staru, po Norsku, Švédsku, jestli mi rozumíte. Na tomhle stylu jsem měl vždycky rád chlad a temnotu, ostrá bodnutí riffy a Finové tohle všechno umí. Napadají mě přirovnání třeba k DARK FUNERAL, MARDUK, DARKTHRONE, WATAIN, SATYRICON, DISSECTION, MAYHEM ale třeba i JUDAS ISCARIOT. Nejedná se o nic novátorského, ale ruku na srdce, mě ty "nové" kapely, které teď hrají všude kolem, lezou pěkně krkem. Finové aspoň umí napsat skladbu, která se dobře poslouchá, má v sobě vnitřní chvění, je pro mě něčím zajímavá. Pořád totiž raději vyrazím s chutí do zmrzlého lesa s "Of Atavistic Fury & Visions", než abych se rozčiloval nad tím, že nám SARVEKAS nepřinášejí nepřehlednou a spletitou smršť riffů. Možná bych mohl svoje pojednání shrnout tak, že je pro mě deska velmi příjemným překvapením, že se mi dobře poslouchá a že se k ní rád vracím. Mé stránky byly vždy spíše doporučením, než pouhou suchou kritikou, či opisováním promo materiálů. Black metal v tomto epicky vznešeném a studeném provedení mám moc rád. A album se mi opravdu líbí. Nechte si chutnat. Je čas se vydat znovu na sever.


sumarizace:

SARVEKAS dokázali v přesném poměru smíchat temnotu se studenými zážitky z onoho světa. Mám rád klasický black metal ve stylu DARK FUNERAL, MARDUK, DARKTHRONE, WATAIN, SATYRICON, DISSECTION, MAYHEM, JUDAS ISCARIOT a možná proto mě oslovilo i album "Of Atavistic Fury & Visions". Nenašel jsem vlastně na desce žádné slabé místo - nic nebylo ponecháno náhodě. Zvuk je náležitě studený a špinavý, vokál drtivý a obal vynikající. Říká se, že Satan na sebe dovede vzít mnoho podob a tahle se mi moc líbí. Určitě znáte ten pocit, když vás nějaké album zasáhne, že se od něj nemůžete odtrhnout. Tak přesně to se mi stalo s novinkou. Cítím ve vzduchu krev, nasávám shnilou atmosféru celého díla a užívám si pravý nefalšovaný black metal. Víc nechci a ani nepotřebuji. Velmi dobrá deska!


Asphyx says:

SARVEKAS managed to mix darkness with cold experiences from the beyond world in the right amount. I like classic black metal in the style of DARK FUNERAL, MARDUK, DARKTHRONE, WATAIN, SATYRICON, DISSECTION, MAYHEM, JUDAS ISCARIOT and maybe this is why this album "Of Atavistic Fury & Visions" spoke to me. I have not find any weak place on this album - nothing was left to chance. The sound is nicely cold, dirty, the vocal is crushing and the cover is excellent. People say that Satan can have many forms and I like this one. I am sure you know the feeling when an album hits you and you cannot stop listening to it. This is what happened to me with this album. I can feel the blood in the air, I enjoy the rotting atmosphere of the whole album and I also enjoy the real black metal. I do not need anything else and I do not want anything else. Very good album!


TRACKLIST
1. Dark Spiritual Devotion (4:04)
2. Hexenpyre (5:11)
3. The Sacred Hour Of The Hunt (4:24)
4. Where No Man Has Trodden (4:29)
5. Surtr's Breath (5:16)

LINE-UP
J.L. - Guitars, Vocals & Bass
A.A. - Drums & Lyrics

Share this games :

TWITTER