DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 12. března 2021

Recenze/review - EVULSE - Pustulant Spawn (2021)


EVULSE - Pustulant Spawn
EP 2021, Godz Ov War Production

for english please scroll down

Musel jsem chvilku na vzduch, pach rozkládajících se těl byl nesnesitelný. Představte si starou kobku, zasypanou hromadou plesnivé hlíny, pohřbenou pod nánosem času. Uvnitř ní hnijící mrtvoly, s kusy rozkládajících se mršin. Smrt v té nejošklivější podobě. Zlo je doslova hmatatelné, stejně jako death metal není ani návštěva tohoto pohřebiště nic pro slabé povahy. Jedná se o hudbu, která je extrémní, temná, zákeřná, ošklivá a mokvající. 

EVULSE jsou americkou smrtící kapelou, která se naplno zhlédla ve starých dobrých časech. Přináší nám svoje již druhé demo, tentokrát vydané v podobě EP. Absolutní underground, totální inferno. Temnota, chlad, rouhání. 


Skladby na "Pustulant Spawn" smrdí zkaženou krví, sírou a inspirací AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, IMMOLATION, IMPETIGO, MORTICIAN. Jedná se o starý, zkažený death metal, vytažený z čerstvě exhumovaných hrobů. Špinavý, zastřený zvuk, mokvající obal, produkce jako vystřižená z devadesátých let. Oddanost stínům doplňuje také velké nadšení pro věc, ozvěny ze záhrobí. Ocení hlavně fanoušci podobných prašivých záležitostí. EVULSE vás přenesou zpět do doby, kdy se kopírovali kazety, kupovalo se všechno s lebkou na obalu. Songy jsou velmi dobře napsány, plynou kolem mě jako podzemní stoka Smrti. Kapelu lze samozřejmě odepsat pár slovy o nepůvodnosti, ale dělat to nebudu, to bych dnes nemohl psát vlastně o nikom. Líbí se mi nasazení, atmosféra, shnilé kousky masa, podávané na víku od rakve. Propadl jsem kdysi peklu a jsem pokaždé rád, když potkám posly z onoho světa. EVULSE jsou i příslibem do budoucna. Smradlavý death metal toho nejhrubšího zrna, brutální a nekompromisní. Dveře do záhrobí jsou vylomeny, nemrtví dávno ovládli náš svět. Temný devastující death metal, u kterého se rozpadnete v prach! 


sumarizace:

"Pustulant Spawn" lze v určitých momentech přirovnat ke smečkám jako AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, IMMOLATION, IMPETIGO, MORTICIAN. Dobrá společnost, co říkáte? Plesnivý death metal natlakovaný bolestivými momenty, to celé zabalené ve velmi příjemném balení. Povedlo se vlastně všechno. Zvuk je bolestivý, obal nepřehlédnutelný a nápady? Těch je na albu nepřeberné množství. Každá skladba má v sobě pořádný kus shnilého masa, žhne a pálí, zadírá se mi každým dalším poslechem víc a víc pod kůži. Nevím, kolikrát jste byli přítomni u opravdové pitvy, ale představte si, že mrtvý byl postižen nějakou hodně zlou chorobou. Ruce máte od zkažené krve, ve střevech naleznete obrovské množství parazitů, o červech a sněti ani nemluvě. Vidíte to před sebou? Tak si k té představě pusťte ještě zmiňované album a zažijete dosud nepoznanou bolest. To vám garantuji a přidávám navíc potvrzení o vysoké kvalitě umírání. Jsou nahrávky, které na mě působí jako jed, podaný rovnou do žíly. EVULSE mi prořízli hrdlo velmi ostrým materiálem. U téhle desky zemřete v nekonečných křečích! 


Asphyx says:

"Pustulant Spawn" can be compared to bands like AUTOPSY, INCANTATION, CARCASS, IMMOLATION, IMPETIGO, MORTICIAN. Good company, what do you think? Moldy death metal pressurized with painful moments, all packed in a very pleasant package. Everything went really well. The sound is painful, the cover noticeable and the ideas? There are a lot of them on the album. Every song has a big chunk of rotten meat inside it, it glows and burns, gazing more and more under my skin every time I listen to it. I don't know how many times you were present at a real autopsy, but imagine that the dead was affected by some very bad disease. Your hands are full of spoiled blood, you can find a huge amount of parasites in intestines, not to mention worms and gangrene. Do you see it in front of you? So to this idea play this album and you will experience a unknown pain. I guarantee this and add a certificate of high quality dying. There are records tthat act on me like a poison, given right into a vein. EVULSE cut my throat with very sharp material.


Tracklist:
01. Repulsive Infestation
02. Pustulant Spawn
03. Depraved Sanctity
04. Worms Made Flesh

Evulse are:
Jimmy - Vocals
Colin Tarvin - Guitars
Michael Treloar - Guitars
Clint Roach - Bass
Johnny Valles - Drums


Share this games :

TWITTER