DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 19. března 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - CREEPING FEAR - V textech se držíme tradičních death metalových témat.

Rozhovor - CREEPING FEAR - V textech se držíme tradičních death metalových témat.


Interview with death metal band from France - CREEPING FEAR.

Translated Duzl, thank you!

Ave CREEPING FEAR! Zdravím do francouzského podsvětí. Doufám, že se vám daří dobře. Zrovna poslouchám vaši novou desku „Hategod Triumph“ a připadám si na jako na nějakém starém pohřebišti. Je jedním slovem vynikající! Jak album vznikalo a kam jste se chtěli posunout po neméně dobrém předchozím „Onward to Apocalypse“?

Ahoj! Daří se nám dobře! Jsem rád, že se ti album líbí. Nové album vzniklo přirozeně po předchozím. Chtěli jsme však posunout věci dále, protože pro nás bylo toto album temnější a extrémnější jak v psaní, tak samozřejmě i ve zvuku.


Vydali jste novou desku v nejméně vhodnou domu. Nikdo nemohl vědět, že svět zasáhne Covid 19. Ovlivnila současná situace nějak uvedení alba na trh?

Rozhodně s tebou souhlasím, opravdu divná doba na to, vydat novou hudbu... Čekali jsme čtyři měsíce, album mělo vyjít už koncem prosince 2020, ale posunuli jsme to na konec března. Situace se bohužel vůbec nezměnila. Doufám, že se nám toto album brzy podaří podpořit i živě na pódiích.

Pojďme rovnou na novinku „Hategod Triumph“. Zdobí jí parádní obal od Paola Girardiho. Ihned jsem si musel objednat tričko, natolik mě motiv zaujal. Vnímám jej jako apokalypsu, bouři v podzemí. Jak jste se dali s Paolem dohromady a proč právě jeho práce? A jak se motiv vztahuje k hudbě?

Vytvořili jsme jen náčrt toho, jak by jsme si prezentaci našeho alba představovali. Pak to bylo docela jednoduché, kontaktovali jsme Paola, nápad ho zaujal a pak tvrdě makal na tom, co je nyní na obalu. A věřte mi, že perfektně přetvořil náš nápad tak, aby vypadal šíleně dobře. Umělecké dílo představuje atmosféru hudby a myšlenky za textem této brutální zlé síly, která převezme nadvládu nad všemi existencemi.


Poctivý death metal staré školy, který hrajete, musí mít temný a surový zvuk. Jestli se nepletu, tak novinku jste nechali mixovat u Frédéric Gervais (mix Dan Swano). Proč právě u nich? A kde jste nové skladby fyzicky nahrávali? Někde doma ve Francii?

Je to tak. Samotný zvuk je velmi důležitou součástí death metalu. Rozhodli jsme se po tom, co jsme si poslechli úžasnou práci, kterou udělal na předchozích albech, na kterých pracoval. Po několika telefonátech jsme si byli jisti, že je ten pravý, který nám pomůže najít a vytvořit zvuk tohoto alba. Odvedl skvělou práci. A ano, bylo to v jeho studiu - Henosis Studio na předměstí Paříže!


O čem jsou texty na nové desce? Nemám ještě k dispozici originální CD, ale předpokládám, že se držíte tradičních death metalových témat. Nebo se pletu? Kde pro texty berete inspiraci a kdo je jejich autorem?

Myslím, že máš pravdu, v textech se držíme tradičních death metalových témat. Některé souvisejí se skutečnými událostmi, jako je terorismus, jiné jsou založeny na realitě, která v tuto chvíli neexistuje. Ale věřte mi, gore, smrt a zlo jsou “gro” našeho psaní.


Poslední roky mi chodí na recenze z Francie spousta skvělých death metalových kapel. Namátkou třeba mí velmi oblíbení NECROWRETCH, SKELETHAL. Jak funguje vaše scéna? Chodí lidé hodně na koncerty? Podporují skupiny?

Máš pravdu, že v posledních letech ve Francii vydalo death metalové album spousta skvělých kapel. Myslím, že scéna reaguje velmi dobře a lidé ji podporují. Koncerty jsou plné a místní francouzská scéna tyto kapely rozhodně podporuje!! A to je skvělé!

V současnosti je sice svět ničený koronavirem, ale doufejme, že to brzy pomine. Až se znovu otevřou hranice, nechystáte se na turné? Budete mít venku novou desku, samo se to nabízí. Jak jste na tom vlastně s koncerty? Hrajete rádi a často? Užíváš si spíš kluby nebe velká pódia?

Samozřejmě bychom rádi vyrazili na turné, kde bychom obhájili toto album na pódiu!! To by byl perfektní scénář. Věci se bohužel nepohybují příliš rychle a myslím si, že v této situaci zůstaneme uvězněni ještě mnoho měsíců. Jakmile ale budeme mít příležitost hrát, vrhneme se na to! Máme rádi malé a undergroundové kluby, tady se věci stávají nejbrutálnějšími.


Když jsme spolu dělali rozhovor naposledy, tak jsme se bavili o tom, jaké kapely vás ovlivnily. Máš ale rád i nějaké současné? Doporučil bys nám třeba ze svého okolí? Mám francouzské podzemí ve velké oblibě, ale určitě neznám všechny smečky.

Jasně, kapely jako TOWERING nebo KAABAHL vydaly super death metalová alba! Na druhé straně máme i skvělé blackmetalové kapely, jako GRIFFON nebo MOONREICH, které si rozhodně zaslouží uznání!!!


Hrajete starý, prašivý, temný death metal. Jakým způsobem vznikají nové skladby? Myslím tím teď samotný proces, riff. Scházíte se klasicky někde ve zkušebně nebo už využíváte jen moderní technologie?

Clément a Gabriel většinou společně jamují, čímž vznikají nějaké riffy a skladby pak vznikají během zkoušek! Ano, vznikají tedy během zkoušek, máme vlastní zkušebnu, můžeme jamovat, ale samozřejmě něco vzniká i doma, ale kouzlo nastane, když hrajeme všichni společně.

Poslouchám death metal od jeho počátků v osmdesátých a devadesátých letech a vždy mě na něm nejvíc fascinovala temnota, tlak, energie. Jak vnímáš ty tento styl jako tvůrce a co pro tebe znamená? Je to pro tebe životní styl nebo jen koníček? A kdy si se k death metalu dostal a co bylo prvním impulsem pro to, abys jej začal hrát?

Death metal představuje to, co hledáme v hudbě - extrémní zvuk a riffy, energii v atmosféře, má to všechno. Trávíme spoustu času hraním, chozením na koncerty, posloucháním všeho, co můžeme, je to určitě životní styl. Pokud do toho nejste pořádně zažraní, nevěnovali byste se tomuto hudebnímu stylu. Já (Clément) jsem si poprvé uvědomil, že to chci dělat, když jsem viděl na živo SUFFOCATION... tolik brutality, přesně to jsem chtěl.


Děkuji moc za rozhovor. Už se moc těším, až vložím originální CD „Hategod Triumph“ do přehrávače a pořádně přidám volume. Přeji vám, aby se albu dařilo a ať jste spokojení i v osobních životech. Pure CREEPING FEAR death metal forever!

Díky moc za tvůj čas a díky všem maniakům, kteří nás sledují, toho album je pro vás!




------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media:

instagram:

facebook:

twitter:
Share this games :

TWITTER