DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 17. dubna 2021

Recenze/review - IMPUR - Slaves of Decay (2021)


IMPUR - Slaves of Decay
EP 2021, vlastní vydání

for english please scroll down

Někdy si říkám, že mi je v podsvětí lépe, než v normálním světě. Ten je poslední roky příliš složitý, nesrozumitelný, zákeřný a zlý. Žiju sice hezký spokojený život, ale zároveň mám někdy pocit, že se brzy něco stane. Možná se probudí nemrtví a přijdou se pomstít za všechny hříchy, které na nich byly spáchány. Někdy to tak vypadá. Život v temnotě má ale i své nesporné výhody. V undergroundu naleznete pořád kapely, které stojí za pozornost.

Dnes bych vám rád představil death metalovou skupinu IMPUR z Mallorcy. Ta hraje přesně podle mých představ. Syrově, hezky od podlahy. Jako bych v prstech proséval prach našich předků z devadesátých let. Tenkrát tento styl dostal svoji jasnou podobu. IMPUR jsou zručnými pokračovateli. 


IMPUR ctí bezezbytku staré death metalové pořádky. Hrají velmi uvěřitelně, syrově, mají dobrý zvuk, parádní obal, spoustu nápadů ve skladbách. Tři songy jsou sice jen takovou ochutnávkou, ale i tak si je pamatuji a rád se k nim vracím. Není divu, když si totiž tuhle smečku prověříte pečlivěji, zjistíte, že je složena ze zkušených muzikantů. "Slaves of Decay" je poctou třeba takovým MORGOTH, BOLT THROWER, MASSACRE, PESTILENCE, v surovějších polohách potom CANNIBAL CORPSE, BROKEN HOPE. Netřeba vést dlouhé diskuze, tentokrát stačí opravdu pořádně ohulit zvuk, sednout si a poslouchat. Chladné, pomalejší chvilky se prolínají s nářezem. Přesně tak, jak to mám rád. EP má temnou atmosféru, je složeno s nadšením, věřím kapele každou notu. A o to jde u podobných smeček stejně nejvíce. Nikam sice styl neposouvají, ale to dnes vlastně nikdo. O to zde ani nejde. Znáte to, utíkám do podzemí, zavírám za sebou velké rezavé dveře. Tady, mezi nemrtvými je mi nejlépe. Oni chápou, jak se má hrát death metal. Možná nás nakonec moc nezbyde, ale my jsme ve své víře ve Smrt věrní. Old school death metal zahraný s temnou jiskrou! Vítejte v záhrobí!


sumarizace:

V hudbě, jako v čemkoliv jiném, věřím hlavně sobě a svým instinktům. Pohybují se v podzemí dlouhá léta a u kapel oceňuji hlavně opravdovost. IMPUR jsou přesně ti poslové death metalového zla ze starých časů, které budu vždy uctívat. Novinka "Slaves of Decay" je jasnou a hlasitou odpovědí na klasickou smrt. Prašivina, hniloba, staré popraskané rakve. Všechno tohle na novém albu najdete. Vítejte v záhrobí!

Nasávám chorobou nasáklou atmosféru, přehrabuji se ve starých kostech. Plesnivý zvuk, vokál z onoho světa, všude přítomná smrt a temnota. To jsou všechno podivné věci, které dělají z dobrých desek ty vynikající. S "Slaves of Decay" jsem trávil rád a s chutí dlouhé hodiny ve svém hrobě. Desku jsem proséval mezi prsty, rval jsem si ji do hlavy a pouštěl žilou. Stala se mojí součástí, protože je na ní muzika, kterou mám asi nejraději. Syrová, ryzí, reálná, smrtící. IMPUR nahráli EP plné záhrobních melodií, odkapává z ní špína, nenávist, zlo a hniloba. Propadli jsme kdysi peklu a podobné desky jsou pro nás doslova povinnost. Vynikající death metalová odpověď na ozvěny z onoho světa! Katakomby vydaly další svědectví! Smrt!

pro fanoušky: MORGOTH, BOLT THROWER, MASSACRE, PESTILENCE, CANNIBAL CORPSE, BROKEN HOPE


Asphyx says:

In music, just as in anything else, I believe in myself and my instincts. They have been moving in the underground for years, and I really appreciate the realness of the bands. IMPUR are exactly the messengers of the death metal evil from the old days, which will always be worshiped by me. "Slaves of Decay" is a clear and loud response to classic death. Dust, rot, old cracked coffins. You can find all this on the new album. Welcome to the beyond world!

I suck the sick atmosphere, I look through the pile of old bones. A mouldy sound, a vocal from the beyond world, everywhere is death and darkness. These are all strange things which make from good albums the excellent ones. I enjoyed my time with "Slaves of Decay" and I gladly spend long hours in my grave with it. I sifted the album between my fingers, ripping it into my head and letting it into my veins. It has become a part of me because its music is the one I love the most. Raw, genuine, real, deadly. IMPUR has recorded an EP full of savage melodies, dripping dirt, hate, evil and rot. We have once fallen in Hell and similar albums are like a duty for us. Excellent death metal answer to echoes from the beyond world! Catacombs have released another testimony! Death!

for fans: MORGOTH, BOLT THROWER, MASSACRE, PESTILENCE, CANNIBAL CORPSE, BROKEN HOPE



Tracklist:
01. Slaves Of Decay
02. Infinite Curse
03. Destruction Is Reborn

Line-up:
Alex Correa - Guitar
Edgar Bravo - Vocals
Risto Orihuela - Guitar
Miguel Ramis - Bass
Pep Comas - Drums


Share this games :

TWITTER