DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 1. dubna 2021

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , » Rozhovor - CARNAL SAVAGERY - Zombie nás budou následovat!

Rozhovor - CARNAL SAVAGERY - Zombie nás budou následovat!

Rozhovor se švédskou death metalovou kapelou - CARNAL SAVAGERY.

Odpovídal bubeník a basák Mikael Lindgren, děkujeme!

Přeložila Duzl, děkujeme!

Ave CARNAL SAVAGERY! Nikde jsem s vámi nenašel žádný rozhovor v češtině. Poprosím tě tedy nejdřív, abys čtenářům, kteří vás ještě neznají, představil kapelu. Můžeš klidně začít úplně od začátku a provést nás celou historií CARNAL SAVAGERY.

Všechno to začalo v létě 2017. Celé léto jsem byl doma se svým dítětem a když během dne spalo, vzal jsem kytaru a napsal nějaké riffy. Později jsem se zeptal kamaráda, jestli bychom nezaložili kapelu. On a já jsme spolu hráli dříve v jiné kapele - Cromlech. Takže jsem napsal čtyři skladby, které jsme začali zkoušet, pak jsme oslovili další lidi. Po nějaké době jsme nahráli demo a poslali ho nahrávacím společnostem, myslím, že to bylo 8-10 různých labelů, které s námi chtěly podepsat smlouvu. Později jsme nahráli naše debutové album „Grotesque Macabre“ a nyní je čas na vydání našeho druhého alba „Fiendish“.


Právě poslouchám vaši novinku „Fiendish“ a připadám si, jako bych byl zavřený v nějaké kobce spolu s DISMEMBER, NIHILIST, ENTRAILS a INTERMENT. Deska má skvělý švédský sound. Kde jste album nahrávali a jak jste s výsledkem spokojen? Mluvili jste nějak do výsledného zvuku?

Nahrávali jsme to ve Studiu LV5 v Sundsvall. A jsme docela spokojení, vždycky to může být lepší, ale přesto jsme s tím spokojeni, zní to mnohem lépe než naše první album. A ano, bylo to naše podmínka, že si rozhodneme o tom, jak to bude znít.

Jakým způsobem vznikal nový materiál pro „Fiendish“? Jak vlastně tvoří/skládají CARNAL SAVAGERY?

První den, co jsem přišel domů ze studia, poté, co jsme nahráli „Grotesque Macabre“, jsem vzal kytaru a začal psát novou hudbu. Během prvních dní jsem napsal skladbu „Dead Shnil Meat“. A napsal jsem asi 50 skladeb za 8-10 měsíců. Přestal jsem pracovat, takže jsem mohl hrát na kytaru každý den. Takže k albu „Fiendish“ jsme měli spoustu materiálu, ze kterého jsme mohli vybírat. Když píšu hudbu, dělám hudbu i texty současně, takže vidím, že to spolu sedí jak kytara, tak i vokály. Někdy můžete udělat dobrý riff, ale nenajdete žádný dobrý způsob, jak na něj zpívat, pak je lepší tento riff hned změnit.


„Fiendish“ má temný morbidní obal. Kdo je pod ním podepsán? Jeho práce se mi líbí, Jak jste vůbec nápad na obal vybírali a co má znázorňovat?

Umělec se jmenuje Hand Rot Art, udělal všechny naše obaly, potisky triček atd. A chtěli jsme obal se Zombie, protože o tom jsou hlavně naše texty. Také jsme již měli název alba - Fiendish. A také budeme mít toto téma na všech našich albech, Zombie nás budou následovat jako Eddie Iron Maiden. Obal ilustruje konec světa, smrt a všude přítomné zlo!


Kdo je autorem textů a o čem pojednávají? Kde pro témata berete inspiraci?

Já (Mikael) píšu veškerou hudbu a texty této kapele. Patrik pomohl na jedné skladbě, pokud jde o texty k albu „Fiendish“, jinak jsem to já. A jak jsem řekl, je to všechno o zombie, kanibalech atd. Mám rád chorobné texty, čím chorobnější, tím lepší. Nepotřebuji žádnou inspiraci, protože vím, co chci. Jde tedy jen o to si sednout a začít psát, pak to přichází přirozeně samo.

Novinka vyšla na u Moribund Records. Label má v undergroundu velmi dobré jméno a odvádí skvělou práci, ale nelákalo vás vydat album u nějaké větší firmy? Oslovili jste nějaké? Jak jste vlastně spokojeni s Moribund Records?

Větší vydavatelství se často nezajímají o malé kapely, jako jsme my, nevydělají těmito kapelami dost peněz. Moribund Records je úžasný, nemůže být lepší, alespoň tak to zatím cítím. Nemám si na co stěžovat, pro nás jsou skvělí. Také Moribund a podobné labely do toho dávají víc srdce, do hudby a kapel, zatímco větší labely chtějí jen vydělat peníze, alespoň to je můj názor.

Hrajete typický, klasický starý švédský death metal. Nikdy jste z téhle cesty neuhnuli, jste „ortodoxní“. Osobně je to jeden z důvodů, proč se mi vaše tvorba tolik líbí, ale nelákalo vás někdy zkusit hrát něco trošku jiného, nějak tvorbu CARNAL SAVAGERY ozvláštnit?

Nemyslím si, že hrajeme typický švédský death metal. Moje vlivy, co se psaní hudby týče, nejsou vůbec nic ve švédském stylu, spíše v americkém stylu. Řekl bych, že AUTOPSY – Severed Survival a Mental Funeral jsou mými největšími vlivy. Takže se snažím držet stranou od typického švédského stylu, haha ..... očividně mi to nejde! :)


Když si projíždím vaši tvorbu, ušli jste opravdu dlouhou cestu. Je hodně znát, že na sobě jako kapela pracujete. Jak často vlastně CARNAL SAVAGERY zkouší? Jste poctivou skupinou, která se pravidelně schází nebo jste spíš pankáči, kteří tomu nechávají volný průběh?

Cvičíme dvakrát týdně. A za sebe můžu říct, že rozhodně tvrdě makám. Někdy hraji celý den na kytaru, třeba 8 hodin denně, dělám hudbu a texty. Teď mám čas, když nepracuji. Máme spoustu materiálu, takže v květnu jdeme zpět do studia, abychom nahráli naše třetí album. A dokonce už je napsáno i 5-6 skladeb k našemu čtvrtému albu.

Na vaší kapele je opravdu vidět, jak se každé album postupně zlepšujete, vyvíjíte, jste stále lepší. Máte nějaký cíl, kterého byste chtěli dosáhnout? Pro někoho to je slavné vydavatelství, jiný si chce třeba zahrát se slavnou kapelu.

Díky, je fajn slyšet, že si myslíš, že je to stále lepší a lepší. Hrát naživo s nějakou větší kapelou by bylo skvělé, až tyhle Covid sračky skončí. Chtěli bychom vyrazit na turné a předskakovat větší kapele, to by bylo úžasné. A samozřejmě by bylo fajn upsat se nějaké velké nahrávací společností, ale pouze pokud by to byl velký přínos oproti Moribund. Jak jsem řekl dříve, mám opravdu rád Moribund a mohl jsem s nimi vydat všechna alba Carnal Savagery, protože to mezi námi funguje tak dobře.


Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Právě jsem si objednal nové album Cannibal Corpse, nemůžu se dočkat, až ho uslyším. Jinak moc nesleduji nové death metalové kapely, ty starší to podle mého názoru dělají mnohem lépe.

Znáš, posloucháš nějaké kapely z České republiky?

Ne, omlouvám se. Kdysi jsem byl velkým fanouškem všech metalových žánrů, četl jsem všechny časopisy atd. Znal jsem všechna jména členů v kapelách a tak dále, ale s tím jsem už hodně dávno přestal. Dnes se tím vůbec nezatěžuji, nemám čas, mám malé děti. Když mám volno, věnuji ho tvorbě hudby a hraní na bicí.


Blížíme se k závěru a tak bych zkusil jednu více filozofickou otázku. Jak byste definovali styl zvaný švédský death metal? Čím pro vás tato hudba je a proč jste si vybrali právě tento styl?

Pedály HM-2 boss jsou to, co podle mého názoru vytváří švédský zvuk. A proto znovu říkám, že si nemyslím, že hrajeme typický švédský death metal, ale ať si každý myslí co chce.

Co chystají CARNAL SAVAGERY v nejbližších měsících?

9. dubna vychází „Fiendish“ a v květnu se vracíme do studia, abychom nahráli naše třetí album.

Děkuji za rozhovor a přeji spoustu prodaných nosičů, stovky šílených fanoušků a tuny dobrých nápadů.

Díky za rozhovor. Měj se.

Mikael

Share this games :

TWITTER