DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 8. listopadu 2021

Recenze/review - APPARITION - Feel (2021)


APPARITION - Feel
CD 2021, Profound Lore Records

for english please scroll down

Špinavá řeka, pach rozkládajících se těl. Napuchlé tváře žalují. Nasáváš vůni tlejícího masa a přemýšlíš, kolik podob může mít smrt. Tentokrát si říká APPARATION a přichází k nám z Kalifornie. Představte si nekonečné močály zahalené do těžké mlhy. Hromady vybělených kostí. Pochmurnou náladu a těžký, masivní death metal.

Jedná se o kapelu, která zatím vydala pouze EP "Granular Transformation" v roce 2020 (odkaz na recenzi dole pod článkem). I u letošní novinky mám pocit, že podobný shnilý a prašivý death metal je přesně tím druhem hudby, o které chci psát a podporovat ji. Má v sobě totiž vše. Špínu, hnilobu, tlak, chlad, energii a samozřejmě smrt, nekonečnou smrt.


Mám rád staré kobky, líbí se mi zápach rozkladu živých tkání. Přesně takový je i death metal od APPARITION. Mokvající, zběsilý a nekonečně temný. Stylově lze přirovnat k tomu, co hráli a hrají kapely jako INCANTATION, AUTOPSY, DISMA, CRUCIAMENTUM, FUNEBRARUM, FATHER BEFOULED, VASTUM, DECREPISY, OSSUARIUM, MORGUE, MASTER, případně OBITUARY a DEATH. Netřeba ale stále přirovnávat, album s klidem obstojí samo o sobě. Je to stará škola se vším, co k tomu patří, ale je znát, že nad skladbami pánové přemýšleli. Rozhodně se nejedná jen tak o nějakou obyčejnou kopii. Je ale prostým faktem, že mnohým současným fanouškům nebude po chuti. Vše je totiž opravdu prašivé, uvěřitelné. Znovu mě napadá přirovnání k tepajícímu vředu. Tělo poseté boláky, nekonečná bolest. Ostrý nůž, který vám s chutí zabodnou do těla. Pohřeb je zbytečný, pohodí vás právě do močálů. Jste jen dalším kusem masa v řadě. Zrnkem ve vesmíru. Možná právě proto se mi "Feel" opravdu líbí. Od zvuku až po obal, ale hlavně jednotlivé motivy. Možná už jsem starý a nové věci mě nudí, možná už dávno nedržím krok s dobou. Vlastně ani nechci. Je mi zkrátka o hodně lépe ve společnosti kapel jako jsou APPARITION, než v současné umělé a sterilní realitě. Hroby se otvírají, rakve praskají! Temný rituál smrti!


Asphyx says:

I feel like litres of stinky blood are coming up from my speakers. These American maniacs APPARITION were inspired by ancient times when the deadly metal was still dusty, dark, ugly and evil, gurling, smelled of sulphur and rusty as a knife blade after a murder.

"Feel" is exactly the death metal kind (inspired by INCANTATION, AUTOPSY, DISMA, CRUCIAMENTUM, FUNEBRARUM, FATHER BEFOULED, VASTUM, DECREPISY, OSSUARIUM, MORGUE, MASTER, OBITUARY and DEATH) I like so much. Old practices, lots of bad moods, great devastating sound, a few pounds of morbid ideas and vocals which sounds like being form a fresh grave. APPARITION don´t take any chances, they open other dungeons in a way which does not let anyone in doubt - yes, this is the real death metal! Six songs, six nails in your coffin. Demons are waking up, frightened with their own acts they are dying yet again. Just like me with each and every song. Graves are opening, coffin lids are cracking, death bodies are smiling. I like music which makes me feel many emotions. "Feel" is a great pieces of rotten meat which is served on a tray of dusty bones, at least in my opinion. APPARITION managed to make their record full of dirt, pressure, darkness and coldness. The search of the carcass has immediately gained another dimension. Death is waiting for each of us and if you want to know what language does the death speak, just listen to this album! Graves open, coffins crack! A dark death ritual!







Tracklist:
01. Unequilibrium
02. Drowning In The Stream Of Consciousness
03. Nonlocality
04. Perpetually Altered
05. Entanglement
06. Feel

APPARITION on “Feel” are:
Andrew Morgan – Drums, Vocals
Miles McIntosh – Guitar, Bass
Jnut – Guitar


Share this games :

TWITTER