DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 18. listopadu 2021

Recenze/review - CONSECRATION - Reanimated (2021)


CONSECRATION - Reanimated
EP 2021, Cavernous Records

for english please scroll down

Zavolali ti v noci. Už zase. Bolí tě hlava a z nebe se snáší do tmy ledový déšť. Našli další tělo. Uprostřed lesů. Nechutná záležitost, ostatně jako vždy. Díváš se do tmy a máš pocit, že tě někdo sleduje. Padá na tebe tíha všedních dní, únavy i depresivní počasí. Ono se řekne, zapomeňte na všechny hrůzné obrazy. Každý death metalista i doomař moc dobře ví, že to není zase tak jednoduché. Noční můry by mohly vyprávět. 

Většinou různá EP, singly a podobné záležitosti ignoruji. Není čas. Stejně mě zajímají hlavně dlouhohrající alba. Na "Reanimated" jsou jen tři songy rozprostřené do 22 minut. Smutek, nihilismus, staré poctivé postupy, tohle všechno zde naleznete. Zvuk jest velmi syrový, surový. O CONSECRATION jsem již psal. V roce 2019. Možná právě proto jsem si novinku rád a s chutí často dával do uší. Venku je stejně sychravo a krvavý déšť stéká po oknech. Je určitě lepší podpořit dobrou kapelu, než jen nadávat a nadávat, jak tomu bývá dnes dobrým zvykem.


Máte rádi COFFINS, WINTER, AUTOPSY, EVOKEN, MY SILENT WAKE, NOVEMBERS DOOM, MY DYING BRIDE? I v případě CONSECRATION se jedná o death doom metal ohlodaný až na kost, nihilistický, smutný a temný jako katakomby pod vaším městem. Mezi lidmi už existuje jenom hnus a špína. Poslech desky připomíná četbu starých spisů, pojednávajících o konci civilizací. Britové a jejich novinka jsou jako v pozadí ukrytá hrozba zla.  Smradlavá, nahraná snad na starých hřbitovech, na kterých se povaluje zkažená mlha. Další tělo, další noc, kdy jenom sedíš a na zeď si promítáš nechutné obrazy lidského činu. Posloucháš album stále dokola. Ano, jsem rád, že mi EP "Reanimated" přišlo na recenzi. Songy připomínají asi nejvíce popraskané zrcadlo, které ukazuje jenom temné stránky lidské mysli. Také vám připadá, že se to, jakým způsobem lidé žijí a jak se chovají, otiskne do jejich tváří? Mám rád podobné nahrávky. Když je kolem podzim a déšť padá k zemi. Když mě zavolají do lesa. Pod spadaným listím, v hnijící zemi, leží další tělo. Jsme jenom prach a vše je pomíjivé. Možná i z toho důvodu se mi "Reanimated" líbí. Koneckonců, občas je dobré se zastavit a spočinout. Temné, chladné doom death metalové ozvěny ze záhrobí!


Asphyx says:

Imagine frozen clay and a crowd of survivors. Everything seems to be fine, only something strange is floating in the air. I turn up the volume on my player and realize that there is a strange rumble from the coffin. It seems that entering the land of shadows has succeeded again. Just a few songs and I already know very well that burial alive definitely has something in it.


Morbid, rotten songs, long melodies. Inspiration such as COFFINS, WINTER, AUTOPSY, EVOKEN, MY SILENT WAKE, NOVEMBERS DOOM, MY DYING BRIDE, but also some of the bloody passages. All this together is cooked in a boiling cauldron full of old bones. "Reanimated" is an album that stinks of dust. The band managed to materialize the atmosphere of old catacombs, reopened graves. Just give up. It's true that I have to be in the mood for such matters, and the best way to listen to the recording is early in the morning, when the night hasn't said goodbye, but believe me, once the songs get stuck under your skin, they'll stay there forever, amen. CONSECRATION are again old, dusty, perverted, dark and cold (with great sound and cover). I don't know if you've ever walked in the long corridors of the underground, but this music has belonged here since time immemorial. Old bones covered with centuries-old cobwebs. Echoes from the other world, the perverted beauty of dead bodies. Bon appetite. The ceremony can begin again. Welcome to endless darkness!

about CONSECRATION on DEADLY STORM ZINE:

Recenze/review - CONSECRATION - Fragilium (2019)

Tracklist:
1. Cast Down For The Burning MMXXI *
2. Gut The Priest MMXXI *
3. Domain Of Despair **

Line-up:
Daniel Bollans - Vocals
Shane Amies - Bass
Liam Houseago - Guitar
Andy Matthews - Guitar
Jorge Figueiredo - Drums


Share this games :

TWITTER