DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 3. ledna 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GOREBAG - Tethered to the Wicked Domain (2021)

Recenze/review - GOREBAG - Tethered to the Wicked Domain (2021)


GOREBAG - Tethered to the Wicked Domain
CD 2021, Grind to Death Records

for english please scroll down

Když jsem si čistil ruce od krve a hnisu, přeběhl mi mráz po zádech. Byl jsem zvyklý, přesto se mi připadala spousta věcí divná. Něco bylo ve vzduchu, nákaza, strach, smrt, nevím. První zemřel kolega a pak to šlo ráz naráz. Padali jsme jako mouchy. Ano, mouchy, které do nás kladly vajíčka. Nejdřív mě nějakou dobu bolelo břicho a zvracel jsem krev. Jak brutální, jak komické, co říkáte? Přesně o tomhle tahle hudba vždycky bývala. O nechutnostech, o ošklivých věcech, o hnusné a ošklivé smrti.

Ani novinka finských GOREBAG není výjimkou. Budete se kývat do rytmu a kousky vašeho dávno zcela bezcenného masa vám budou odpadávat od kostí. Surovost, brutalita, ztráta kontroly, to jsou hlavní atributy desky "Tethered to the Wicked Domain". A potom také nadhled, který je pro poslech podobných nahrávek potřeba.


Zavřete za sebou prosím dveře, ať ten smrad, který provází rozklad masa i dobrý brutální death metal provází, nenakazí i ostatní. GOREBAG nijak nevybočují z mantinelů předkládaného stylu, přesto mě baví o hodně víc, než spousta jejich kolegů. Možná je to způsob, jakým na mě působí, dobrým zvukem, mocným obalem nebo jen touha občas vyčistit hlavu. Nevím. Já neposlouchám hudbu jen ušima, musí mě něčím zaujmout, musím mít chuť se k ní vracet. Finové to se mnou zkrátka umí a hrají si se mnou jako kočka s myší. A to i přesto, že jsou občas monotónní až hrůza a na koncertě bych se asi zastavil jen na chvilku. Jenže právě jsem dočetl jednu hodně krvavou knížku a nějak jsem neměl chuť na nic jiného. Je to nakonec opravdu hudba hlavně pro fanoušky, ale na tom přeci není nic špatného. Naopak, proč se pouštět do věcí, které nejsou člověku vlastní. "Tethered to the Wicked Domain" patří do starých márnic, na patologii a do uší zkušených řezníků. Myslím, že kapela mluví jasnou řečí. Brutal death metal a krev! Co si vlastně přát víc? 


Asphyx says:

This is exactly such classic, traditional brutal death metal, which was playing in the early beginnings of this style. I like the honest craft and real butchers who can still separate meat from bones. Sure, there is nothing world-shaking or miraculous on the record, but when you go to the slaughterhouse, you also can’t expect that you will get only the best pieces of meat. What to say, according to me, I don’t know the better music for relaxation. In some way, it is melodic, while it is cutting and burning. I like it by this approach, and after a while, I can say with a calmness that I was watching more and more this new film called "Tethered to the Wicked Domain". Even though some passages are quite monotonous. But you know, the blood will be still blood, and morbid death metal will be still death metal. A cruel, brutal, raw record, which must impress all the real butchers! Massacre! Brutal death metal and blood! What more could you really want?


Tracklist:
01. Abyss Of The Wretched
02. Decomposed Reanimation
03. Amputated And Refrigerated
04. Regurgitated Eyeball Soup
05. Viscera Showers And Funky Funerals
06. Gutter Crawler
07. Fetid Cave Of Entrails
08. Meat Grinder Blues
09. Psyche Of The Debauched
10. From Nascency Toward Termination



Share this games :

TWITTER