DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 30. března 2022

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - GOREBRINGER - Terrified Beyond Measure (2022)

Recenze/review - GOREBRINGER - Terrified Beyond Measure (2022)


GOREBRINGER - Terrified Beyond Measure
CD 2022, Great Dane Records

for english please scroll down

Pokaždé to začínalo jako legrace. Jen tak zesměšnit, ukázat, že jsi něco víc. Jenže se to zvrtlo. V lov na odlišné, v lov na jiné. Je vlastně jedno, v čem jsou odlišní, důležité je ponížit, zničit. Jedovatá slina, která si žije vlastním životem. Lovec a jeho oběť. Svět nebyl a nikdy nebude spravedlivý. Možná snad jen hudba, tam je ještě vše v pořádku. Melodický death metal příliš nemusím, není vlastní mému naturelu, ale u britských GOREBRINGER jsem udělal výjimku.

Pokaždé, když jsem si totiž přečetl tvá hnusná slova a kroutil nad nimi hlavou, pomohla mi se srovnat, přenést do dimenze, kde ještě vše funguje v normálním stavu. Ledové melodie mě doslova uchvátily, black metalový vokál i nálada skladeb taktéž. Tohle je hudba pro lidi, kteří mají rádi mrazivou, temnou atmosféru. 


Neznám nic lepšího, než slyšet vznešenou kytaru. Relax a odpočinek, nejlépe u dobré knihy a "Terrified Beyond Measure". GOREBRINGER umí skládat, na což se v dnešní době dost zapomíná. Mají talent, umí mě přesvědčit a přiznám se, že jsem se po společných setkáních často usmíval. Daleko od zlých myšlenek, daleko od lidí, kteří umí jenom plivat kolem sebe. Britové na to jdou podobně jako třeba takoví AT THE GATES, MAYHEM, DEATH, DISSECTION. To ale není zase tak důležité. Hlavní je pro mě celkový dojem, těžko popsatelné pocity, které z poslechu mám. Je mi vcelku jedno, že je někomu kapela podobná, inspiruje se snad každý, nemám pravdu? Vždycky chci psát jen o muzice, která mě baví, něčím zaujme a "Terrified Beyond Measure" má v sobě něco magického, majestátního, tajemného. Možná trošku morbidního, ale je to spíše něco podobného, jako když otevřete dveře do zcela neznámého sklepa a naleznete tam hromadu vysušených mrtvol. Jste překvapeni a zvědaví zároveň. Kapela umí být hravá, pestrá a zajímavá přesně takovým způsobem. Zvukově je vše v pořádku, alespoň mému uchu nahrávka zcela lahodí. Obal se také povedl a ošklivá témata textů také dělají dobře mému uchu. Fanoušci odlehčeného smrtícího kovu a pravé černoty by mohli být spokojeni jako já. Krvavý, mrazivý, melodický black death metal s velkou porcí temnoty!


sumarizace:

"Terrified Beyond Measure" je skvělou kombinací starého poctivého death metalu s morbidním účinkem a studeného black metalu. GOREBRINGER letos na svém druhém albu ukázali, že v sobě mají velké množství temné energie. Skladby ve stylu AT THE GATES, MAYHEM, DEATH, DISSECTION mají spád, jsou šílené ze své podstaty, divoké a studené jako ruce nebožtíka. Ledové riffy, skvělý hlas mistra Serpent a atmosféra starých opuštěných hřbitovů. Poslouchám novinku stále dokola, jsem jí pokořen, rozleptán a pohřben zaživa. Letošní album připomíná mrazivý severský vítr, dlouhé stíny rozpadlých katedrál, hlasy ze záhrobí, vyprávějící temné příběhy plné smrti. Svět je při poslechu zahalen pláštěm temnoty, zimy, smutku a krutosti. "Terrified Beyond Measure" je doslova uhrančivou nahrávkou! Krvavý, mrazivý, melodický black death metal s velkou porcí temnoty!


Asphyx says:

"Terrified Beyond Measure" is a great combination of old honest death metal with a morbid effect and cold black metal. GOREBRINGER showed on their second album this year that they have a lot of dark energy in them. Their songs in the style of AT THE GATES, MAYHEM, DEATH, DISSECTION, have a great fall, are crazy from their nature and they are wild and cold like hands of a dead man. Cold riffs, great voice of Master Serpent and the atmosphere of old abandoned graveyards. I listen to this new album over and over again. I am humiliated, broke and buried alive. This year´s album reminds me a freezing Nordic winds, long shadows of decaying cathedrals and voices from dead people who tell dark stories full of death. When you listen to this album, the world is cover with a coat of darkness, coldness, sadness and cruelty. "Terrified Beyond Measure" is literally a gruesome album! Bloody, frosty, melodic black death metal with a large portion of darkness!


tracklist:
1. The Bottomless Pit
2. Man to Beast
3. Terrified Beyond Measure
4. The Evil Ones
5. Moon Circle
6. A Blackened Circle
7. Necro Mess
8. Flesh Feast

GOREBRINGER is:
Kaz “Stench”B (guitars/bass)
Serpent (Vocals)
Krzysztof Klingbein( drums) (guest)
Burak Ulugüney (keyboard& synth ) (guest)



Share this games :

TWITTER