DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 20. března 2022

Recenze/review - NECROCROFT - Crown of Flesh (2022)


NECROCROFT - Crown of Flesh
EP 2022, vlastní vydání

for english please scroll down

Ráno vstanu a leží vedle mě. Jedu autem a sedí za mnou. V práci spolu obědváme. Vedeme spolu nekonečné diskuze o životě a smrti. O smrti hlavně, protože je dávno mrtvá. Divně se usmívá a mluví pomalu. Cítím, jak postupně hnije, rozpadá se, mění se v ošklivou zrůdu. Neodcházej, budeš mi chybět. Říkám jí často. Dala mi na rozloučenou dárek. Sejdeme se brzy, řekla skřehotavě a zůstalo po ní EP od kanadských NECROCROFT.

Absolutní, hluboký underground. Záležitost přesně pro mě, pro starého metalového psa. Inspirování přelomem osmdesátých a devadesátých let, nakaženi pradávnými chorobami jsou zde a smrdí jako čerstvě otevřený hrob. 


"Crown of Flesh" mi opravdu připomíná tajemná setkání s přízraky. Prašivý zvuk s drtivým účinkem. Odér smrti, který snad ani nelze naučit. Musíte v něj věřit, uznávat jej a mít pokoru. Jinak nikdy nepochopíte. První setkání proběhlo vlastně dvakrát. Jednou mi EP doporučila moje osobní zombie a podruhé jsem je potkal v nekonečných chodbách Hádovy říše. Slyšel jsem šílené rány a bolestivé výkřiky. Šel jsem tím směrem a na obrázek, který se přede mnou otevřel jako ošklivý sen, nikdy nezapomenu. Na kamenném oltáři byl připoutaný jeden zlý člověk. Byly mu předčítány jeho hříchy a za každý si vysloužil jeden úder palicí do kostí. Proražená lebka, rozdrcené klouby. Bolest a utrpení. Zkrátka věci, které ke stylu, který hrají NECROCROFT, patří snad odnepaměti. Kapela mě každým dalším riffem řezala do masa, odsekávala všechny tkáně, vytahala mi vnitřnosti z těla. Ano, přesně tak se při poslechu cítím a je to pro mě jasným znamením, že hrát smrtící kov starý několik dekád se dá pořád zajímavě, upřímně a bez zbytečností. Nahrávka je samozřejmě určena hlavně pro všechny archiváře, jako jsem já. Zmínit musím ještě parádní obal. Možná se jednou také rozpadnu v prach. Už teď ale vím, že jsem zcela připraven. Poslouchám totiž "Crown of Flesh". Plesnivý starý death metal, který smrdí nenávistí!


sumarizace:

"Crown of Flesh" od kanadských NECROCROFT je albem, u kterého se samy otvírají staré hroby. Death metal, který je nám zde předkládán je ostrý, nekompromisní, starý, ošklivý a šíleně návykový. Vydejte se spolu s kapelou na výlet do dávných dob, kdy se ještě hrálo poctivě, reálně a skupinám nechybělo nadšení. Oceňuji velmi dobré, chytlavé nápady, pořádně plesnivý zvuk a hlavně určitou jiskru, kterou cítím z každé skladby. Tohle je muzika pro všechny pamětníky, kteří ještě nezapomněli na to, jak správně death metalem nakopat všem zadky. Mírně se rozkročte, rozpusťte své vlasy, zvedněte ruce a začněte pařit. Starý smrtící kov z devadesátých let opět ožívá. A to pěkně hlasitě a ostře. Kdo z vás si vykope vlastní hrob? Songy plné záhrobí, které jsou nabroušené, jako rezavá kosa. Z nahrávky jsem doslova nadšený a užívám si ji plnými doušky. Možná se jednou také rozpadnu v prach. Už teď ale vím, že jsem zcela připraven. Poslouchám totiž "Crown of Flesh". Plesnivý starý death metal, který smrdí nenávistí!


Asphyx says:

"Crown of Flesh" from Canadian NECROCROFT is an album that opens old graves. Death metal presenting here is sharp, uncompromising, old, ugly and insanely addictive. Come with the band on a trip to ancient times, when it was played fair, really and groups don't miss enthusiasm. I appreciate very good, catchy ideas, really moldy sound and the spark I feel from each song. This is music for all contemporaries who haven't forgotten how to kick all asses with death metal. Stand with your legs apart, pick up your hands and start partying. Old death metal from the nineties comes to life again. And it's pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Four songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I'm excited about this recording and I enjoy it. Maybe one day I'll fall apart to dust. But I already know that I am completely ready. I'm listening to "Crown of Flesh". Moldy old death metal that stinks of hatred!


Tracklist:
01. Scried In Bone (Intro)
02. Skeletal Crypt
03. Hallowed Vengeance
04. Tomb Of Wrath And Blood
05: Crown Of Flesh

band:
Reece Kittlaus - Drums
Mack Shaw - Guitars
Scott Oliphant - Guitars, Vocals



Share this games :

TWITTER