DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 5. června 2022

Recenze/review - ROTTENNESS - Violentopia (2022)


ROTTENNESS - Violentopia
CD 2022, Selfmadegod Records

for english please scroll down

Nejdřív chtěla zažít něco pěkného, nového, zajímavého. Lákalo jí to. Potkala ho a byl okouzlující. S krásnou tváří, ale s podivnýma očima. Chvilku zažívala nejlepší okamžiky svého života. Objevovala. Zamilovaná, zamilovaná do vraha. Řekl jí to jednoho krásného večera, kdy očekávala mnohé. Místo toho byla zavřena do sklepa, spoutána a pověšena na hák. Změnil se. Stala se z něj šelma na lovu. A nelovil poprvé.

ROTTENNESS jsou mexičtí (a američtí) hudební sadisté, kteří se vyžívají v různých nechutnostech. Nic ošklivého jim není cizí. Špína a nenávist, kterých je schopen jen člověk. Mučení, tortura těla i mysli. A k tomu - death metal, grind a samozřejmě brutalita.


Fanoušci třeba takových SUFFOCATION, MISERY INDEX, CEPHALIC CARNAGE, INTERNAL BLEEDING, BRUJERIA, MACHETAZO, by měli nastražit uši a poslouchat bedlivě. Člověk má při poslechu opravdu pocit, že šel jen tak v klidu po ulici a během chvilky se mu změnil celý život. Unesli ho, mučili a nakonec pohodili jako kus masa někde u cesty. Myslíte si, že přeháním? Nikoliv, stačí si přečíst policejní svodky nebo černou kroniku ve vašem městě. Mezi lidmi je pořád hrozná spousta nenávisti. Podobné to je i s albem "Violentopia". Je surové, syrové, odpovídá přesně realitě. Pokud se rádi procházíte kolem starých smradlavých stok, rádi a s chutí nasáváte hnisavou atmosféru, tak neváhejte ani chvilku. Dostanete neskutečný nářez, který je ale zároveň promyšlený. Má jasný cíl - absolutně vás zničit. Rozsekat vás na malé kousky. Rozemlít a pak hodit prasatům. Spravedlnost bývá dost často slepá a v některých chvílích zlo bohužel vítězí. Jejich strůjcům bych pouštěl tuhle desku stále dokola, dokud by jim nepraskly všechny kosti v těle. Co se týká zvuku, obalu a dalších formálních záležitostí, tak nemám problém vlastně s ničím. Někdy mám pocit, že se až příliš často dívám do tmy. Bývám z toho naštvaný. To mi pak přijdou nahrávky jako "Violentopia" vždy k chuti. Brutální death grind metal, který vám vystřelí mozek z hlavy!


Asphyx says:

I enjoy the way how ROTTENNESS approaches to the death metal and grind. It's not just an ordinary, but thoughtful songs that have a darkly cool atmosphere.  You will probably judge the result yourself, but I really enjoy this freshly cracked wetting ulcer.

If I had to include the album "Violentopia" among the related albums of the bands, I would probably choose SUFFOCATION, MISERY INDEX, CEPHALIC CARNAGE, INTERNAL BLEEDING, BRUJERIA, MACHETAZO. I like a certain volatile restlessness, the urge I feel from the songs. It forces me to return to the record. The atmosphere is really very similar to a failed head operation. The patient is still alive, but it won't take long and he will turn into a zombie, a killer monster. There is possible to hear that ROTTENNESS were formed as a band for pleasure, spontaneously, that riffs flew out of them like blood from a severed artery. In addition, their sound is different from the others, which is highly valued. "Violentopia" is a dirty, raw original album, from which spurt pus on all sides. It is an unbreaked train that will take you to hell itself. It's a pierced skull from which the  black blood looks. But most of all, it is a recording that managed to attract my attention, conquer me and rip my heart out of my body. I'm already looking forward to whatever happens in their morbid workshop. Brutal death grind metal that will blow your brains out!



--TRACKLISTING--
1. Intro - Tzompatli
2. Altered Cabrón
3. Tripping Corpse
4. Immersion in Trauma
5. Dragged Across Concrete
6. Paranoid Butcher... Nightmare Killing Spree
7. Muerte a los Conquistadores
8. Bitchmade at Birth
9. Violentopía
10. Napalm Meth
11. A Perpetual State of Destruction
12. Gringocide
13. Chinga Tu Madre (Molotov Cover)


--LINE-UP--
Jaleel Castillo - Guitars
Ray Nevison - Guitars
Karl Schmidt - Bass/Vocals
Matt Johnson - Drums
Matti Güey - Vocals

Share this games :

TWITTER