DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 20. dubna 2023

Home » , , , , , , , , , , , » Recenze/review - HAXPROCESS - The Caverns of Duat (2023)

Recenze/review - HAXPROCESS - The Caverns of Duat (2023)


HAXPROCESS - The Caverns of Duat
CD 2023, vlastní vydání

for english please scroll down

U některých snů ještě dlouho potom, co se probudím, nevím, zda se jednalo o noční můru a nebo realitu. Vznáším se časoprostorem a sleduji šum města. Temné uličky, špínu a nenávist. Poslouchám hudbu, která je žhavá a pálí mě v mozku. Američtí HAXPROCESS mě zaujali ihned při prvním setkání. Přistupují ke kovu smrti progresivně, svěže a zajímavě. Připadal jsem si jako na lodi, která pluje po krvavých vlnách.

Kapela má na svém kontě jedno EP a jednu demonahrávku. Obě díla jsem pečlivě prozkoumal a pak si narval do hlavy debut "The Caverns of Duat". Najednou jsem cítil velký příliv energie, tlaku a bolesti. Přesně takový druh muziky mám rád. Nenechá mě v klidu a způsobí u mě děsivé noční můry. 


Základem je zde klasický death metal ve stylu slavných OPETH, DEATH, NILE, MORBID ANGEL. Kapela se ale vydává na dlouhé výlety. Klidně až někam k IRON MAIDEN nebo k thrash metalu. Dovoleno je vše. A na rozdíl od mnohých jiných, zní skladby velmi uvěřitelně. Motivy mě řežou jako ostrý skalpel. Líbí se mi zvuk, obal, ale hlavně na mě dělá deska velmi dobrý celkový dojem. Pečlivě vystavěná struktura skladeb, které si zároveň zachovávají drive a sílu, ve mě probouzí spoustu emocí. Mám rád taková alba, která jsou neklidná, která rozdrásají moji fantazii. Je tu samozřejmě i efekt - baví mě to, mám to rád, bez toho by to nešlo. "The Caverns of Duat" ve mě zanechalo dlouhou krvavou rýhu. Chvílemi jen bublalo v pozadí, jako nějaká šílená kulisa, jako proříznutá tepna. Pak nastoupily mrazivé a temné motivy a měl jsem pocit, že mě někdo tluče kladivem do obličeje. Před lety jsem si dal za úkol, že se budu snažit podporovat kapely, o kterých si myslím, že jsou dobré, které mě zaujaly. HAXPROCESS vám předloží většina opravdových hrobníků. To mi věřte, sám patřím mezi ně. Obdivuji lehkost a samozřejmost, se kterou songy plynou. Podobný smrtící kov mě nenechá nikdy v klidu a určitě jej budu doporučovat všem, kteří mají podobný styl rádi. U některých snů ještě dlouho potom, co se probudím, nevím, zda se jednalo o noční můru a nebo realitu. Vznáším se časoprostorem a sleduji šum města. Temné uličky, špínu a nenávist. Jsem zde správně. Tohle album hoří jasným plamenem! Progresivní thrash death metalový opus!


Asphyx says:

In some dreams, long after I wake up, I don't know if it was a nightmare or reality. I float through space-time, watching the noise of the city. Dark alleys, filth and hatred. I listen to music that's hot and burning in my brain. American HAXPROCESS caught my attention the first time I saw them. They take a progressive, fresh and interesting approach to death metal. I felt like I was on a boat riding the bloody waves.

The band has one EP and one demo to their credit. I examined both works carefully and then crammed the debut "The Caverns of Duat" into my head. Suddenly I felt a great surge of energy, pressure and pain. That's the kind of music I like. It doesn't leave me alone and gives me terrifying nightmares.


The basis here is classic death metal in the style of the famous OPETH, DEATH, NILE, MORBID ANGEL. They go as far as IRON MAIDEN or thrash metal. Anything goes. And unlike many others, the songs sound very believable. The motifs cut me like a sharp scalpel. I like the sound, the cover, but most of all the album makes a very good overall impression on me. The carefully constructed structure of the songs, while retaining drive and power, brings out a lot of emotions in me. I like albums that are restless, that tear my imagination apart. Of course there's also the effect - I enjoy it, I love it, I couldn't do without it. "The Caverns of Duat" left a long bloody furrow in me. At times it just bubbled in the background, like some crazy backdrop, like a severed artery. Then the chilling and dark themes kicked in and I felt like someone was hitting me in the face with a hammer. Years ago I made it a point to try to support bands that I thought were good, that I was interested in. HAXPROCESS will be presented to you by most true grave diggers. Believe me, I'm one of them myself. I admire the ease and ease with which the songs flow. Similar death metal will never leave me in peace and I will definitely recommend it to anyone who likes this style. With some of the dreams, long after I wake up, I still don't know if it was a nightmare or reality. I float through space-time and watch the city noise. Dark alleys, filth and hatred. I'm right here. This album is burning bright! A progressive thrash death metal opus!



Tracklist:
01. God Complex 
02. At One With Time 
03. The Infinity Paradox 
04. Phantasm 
05. The Caverns Of Duat

Band members:
Adam Robinson: Drums
Lothar Mallea: Guitar, Bass and vocals
Shane Williamson, Guitar


Share this games :

TWITTER