DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 22. července 2023

Home » , , , , , , , , , , , , , , » Recenze/review - NASTY SURGEONS - Anatomy Lessons (2023)

Recenze/review - NASTY SURGEONS - Anatomy Lessons (2023)


NASTY SURGEONS - Anatomy Lessons
CD 2023, Base Record Production

for english please scroll down

Lidi vždy fascinovala bolest a utrpení. Veřejné popravy, zápasy v klecích. Máme v sobě temnotu, která nás nutí sledovat krev z proříznuté tepny. Pokud sledujete zprávy na internetu a potřebujete neustále další a další mrtvoly, rád bych vás pozval na veřejnou pitvu. Pořádají ji španělští maniaci NASTY SURGEONS. Doufám, že vám nevadí, že tělo ještě trošku žije. Myslím si, že to bude více zajímavější, co říkáte? S touhle smečkou se u nás na stránkách sestáváme již od roku 2017, kdy kapela vydala svoje vůbec první album.

Líbí se mi přístup, s jakým pánové přistupují ke své morbidní práci. Jsou jako zkušení patologové, kteří již provedli velkou spoustu exhumací. Mají skvělý zvuk Javi Félez (mixing, mastering), Dr. Weaver (recording). Masivní a hutný. Zničí vás již při prvním setkání. Poznávacím znamením jsou i obaly jejich nahrávek, pod kterými je podepsán jako vždy vynikající Juanjo Castellano. Letos se motiv coveru opravdu povedl. Myslím si, že víte vše potřebné a pitva může začít!


Po temném intru následuje nekompromisní útok rozzuřených prašivých psů. Kapela vám nedá nic zadarmo. Narve do vás skladby pod tlakem. Kombinace deathu, který je chladný a plesnivý a řezajícího grindu, je v podání těchto šílenců velmi návyková. Je to jízda na splašeném koni. Od začátku do konce. Myslím si, že fanoušci třeba takových EXHUMED, CARCASS, NECRONY, THE COUNTY MEDICAL EXAMINERS, GENERAL SURGERY, se budou usmívat  a kývat se do rytmu jako staří hrobníci, kteří touží po jediném. Vykopat další hrob. Je pro mě velmi příjemné se nechat unášet na divokých riffech, drtivých bicích i jedovatém chorobném vokálu. Není to ale jen šílené tsunami, které vám kapela dodá na víku od rakve, ale zazní i chladné pasáže, u kterých se alespoň na chvilku nadechnete. Ano, připadám si, jako by mě někdo právě věšel na šibenici. Kolem stojí dav a vše si natáčí. Někteří přenášejí celý záznam do celého světa. Potřebujeme další dávku násilí, další krev, další bolest. Neudusím se. Moje tělo přenesou na pitevní stůl a narvou do mě pod tlakem novou desku "Anatomy Lessons". Popíšu vám všechny svoje vnitřnosti. Sledujte tepající mozek, který se vaří ve vlastní šťávě. NASTY SURGEONS mě hodili do obrovského mlýnu na maso a rozdrtili na prach. Tohle album je jako tsunami nebo třaskavá směs, kterou vám někdo nechá v rukou a zapálí ji. Temná, zničující death grindová trepanace lebky! Veřejná pitva živého těla!


Asphyx says:

People have always been fascinated by pain and suffering. Public executions, cage fighting. There's a darkness inside us that makes us want to watch the blood from a severed artery. If you watch the news on the Internet and need more and more corpses, I'd like to invite you to a public autopsy. It's organized by the Spanish maniacs NASTY SURGEONS. I hope you don't mind that the body is still alive a little bit. I think it'll be more interesting, don't you? We've been meeting this pack on our site since 2017, when the band released their first ever album.

I like the approach the gentlemen take to their morbid work. They're like seasoned pathologists who have done a great deal of exhumations. They have a great sound Javi Félez (mixing, mastering), Dr. Weaver (recording). Massive and dense. They will destroy you at the first encounter. The covers of their records are a hallmark, signed as always by the excellent Juanjo Castellano. This year, the cover theme is really good. I think you know everything you need and the dissection can begin!


The dark intro is followed by an uncompromising attack of angry mangy dogs. The band won't give you anything for free. They'll shove songs at you under pressure. The combination of death that is cold and moldy and cutting grind is very addictive when performed by these madmen. It's a ride on a stampede. From start to finish. I think fans of the likes of EXHUMED, CARCASS, NECRONY, THE COUNTY MEDICAL EXAMINERS, GENERAL SURGERY, for example, will be smiling and swaying to the beat like old gravediggers yearning for one. To dig another grave. I find it very enjoyable to get carried away on the ferocious riffs, crushing drums and venomous sick vocals. But it's not just the insane tsunami the band delivers on the coffin lid, there are also cool passages that make you gasp for at least a moment. Yeah, I feel like someone just hung me from a gallows. There's a crowd standing around filming everything. Some of them are broadcasting the entire footage to the world. We need more violence, more blood, more pain. I won't choke. They bring my body to the autopsy table and shove a new "Anatomy Lessons" record into me under pressure. I'll describe all my insides to you. Watch the throbbing brain boil in its own juices. NASTY SURGEONS threw me into a giant meat grinder and crushed me to dust. This album is like a tsunami or a shaky mixture that someone leaves in your hands and sets it on fire. Dark, devastating death grind skull shattering! A public dissection of a living body!




about NASTY SURGEONS  on DEADLY STORM ZINE:





Tracklist:
01. Intro 
02. Fetal Hunt 
03. Ogre Of Aptos 
04. Homicidal Decapitation 
05. Horrid Swamp Of Adipocere 
06. Exhumed And Ready To Be Cooked 
07. The Executioner's Song 
08. Anatomy Lessons Live 
09. Extirpating The Malignant Tumor 
10. Desmoplasia Of Pancreatic Ductal Adenocarcinoma 
11. Brain Driller 12. Multiple Organ Dysfunction Syndrome


Share this games :

TWITTER