DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 24. července 2023

Recenze/review - PHANTOM CORPORATION - Fallout (2023)


PHANTOM CORPORATION - Fallout
CD 2023, Supreme Chaos Records

for english please scroll down

Není to zase tak dávno, kdy se vrtaly šílencům díry do hlavy. Pouštěl se do nich elektrický proud. Viděli jste někdy starý dům šílenství? Když totiž vstoupíte dovnitř, uslyšíte nářek pacientů. Je otištěn do špinavých zdí. Pokusy na lidech, ovládání myšlenek. Dnes už jsme dál, stačí poslat zprávu na vaší obrazovku. Všichni se divně usmívají, když chodí ulicemi. Další dávka dopaminu, další krev. Jsme už dávno zombie, jen o tom nechceme vědět. A nikdo nám nemusel vrtat do hlavy.

Někdy mám obrovskou chuť rozmlátit všechny obrazovky světa. Zavřít za sebou dveře, nasadit si sluchátka, narvat do uší novou desku německých maniaků PHANTOM CORPORATION a plivnout o ksichtu všem hajzlům. Tahle deska má v sobě velké množství vzteku, špinavých riffů a zůstává po ní jenom spálená země. Zvedněte hlavy a přidejte hlasitost! Tohle jsou death metal a crust, které bourají zdi!


Je to jízda od začátku do konce. A směřuje rovnou do pekla. Nedivil bych se, kdyby u téhle nahrávky některým slabším jedincům pukla hlava. Základem je klasický, tradiční death metal převážně ze severu (ENTOMBED, DISMEMBER) a samozřejmě pořádná dávka crustu. Album má vynikající, absolutně zničující zvuk Jörg Uken (mixing, mastering, recording) i stylový obal (Misantrophic Art). Tahle smečka moc dobře ví, o čem je poctivá hrobnická práce! Není divu, členy kapely jsou muzikanti, kteří působili nebo působí v takových skupinách jako jsou OBSCENITY, DEW-SCENTED, WEAK ASIDE, SLAUGHTERDAY a spoustě dalších. PHANTOM CORPORATION je parta rozzuřených pitbulů, kteří vás roztrhají na kusy. Žádné kompromisy, žádné zbytečnosti, jenom masivní přímý útok. Připadám si jako ve staré kostnici, ve které drtíme spolu s německými démony plesnivé lebky. Nahrávka má velký tlak, poustěl jsem si jí pokaždé, když už jsem byl znechucený ze současného světa. Pokaždé jsem si vyčistil hlavu a začal se usmívat. Já vím, sám nic nezměním, jenom si říkám, že kdyby lidi méně čuměli do obrazovek a místo toho více poslouchali alba jako je "Fallout", bylo by nám všem o hodně lépe. Při téhle desce se totiž každý krásně uvolní. Začne si pomalu podupávat nohou a končí to tím, že vezme do rukou kladivo. Němcům se povedlo nahrát skladby, které vám polámají všechny kosti v těle. Také cítíte tu obrovskou sílu, tlak a temnou energii? Tak přesně takhle se to má dělat. Není to zase tak dávno, kdy se vrtaly šílencům díry do hlavy. Pouštěl se do nich elektrický proud. Viděli jste někdy starý dům šílenství? Když totiž vstoupíte dovnitř, uslyšíte nářek pacientů. Je otištěn do špinavých zdí. Pokusy na lidech, ovládání myšlenek. Absolutně zničující death metal crustové tsunami! Lobotomie bez umrtvení! Polámané kosti!


Asphyx says:

It wasn't that long ago that they were drilling holes in the heads of lunatics. They were electrocuted. Have you ever seen an old madhouse? Because when you go inside, you can hear the screams of the patients. It's imprinted in the dirty walls. Human experimentation, mind control. We're further along today, just send a message to your screen. Everyone smiles strangely as they walk down the street. Another dose of dopamine, more blood. We're already zombies, we just don't want to know it. And no one had to drill into our heads.

Sometimes I have this overwhelming urge to smash all the screens in the world. Close the door behind me, put on my headphones, cram the new album by German maniacs PHANTOM CORPORATION into my ears and spit in the faces of all the bastards. This record has a lot of rage, dirty riffs and only scorched earth left behind. Raise your heads and turn up the volume! This is death metal and crust that breaks down walls!


It's a ride from start to finish. And it's going straight to hell. I wouldn't be surprised if this record makes some weaker individuals' heads explode. The basis is classic, traditional death metal mostly from the north (ENTOMBED, DISMEMBER) and of course a good dose of crust. The album has an excellent, absolutely devastating sound by Jörg Uken (mixing, mastering, recording) and a stylish cover (Misantrophic Art). This bunch knows very well what honest tombstone work is all about! No wonder, the band members are musicians who have been or are in bands like OBSCENITY, DEW-SCENTED, WEAK ASIDE, SLAUGHTERDAY and many more. PHANTOM CORPORATION is a bunch of angry pit bulls that will tear you apart. No compromise, no uselessness, just a massive direct attack. I feel like I'm in an old ossuary, crushing moldy skulls with German demons. The record has a lot of pressure, I played it every time I was sick of the current world. Every time I cleared my head and started smiling. I know, I can't change anything myself, I just think that if people would stare at screens less and instead listen to albums like "Fallout" more, we'd all be a lot better off. I mean, this record is a nice way to relax. They start tapping their feet slowly and end up picking up a hammer. The Germans have managed to record songs that will break every bone in your body. Do you also feel the enormous power, pressure and dark energy? That's exactly how it's supposed to be done. It wasn't that long ago that they were drilling holes in the heads of madmen. They were electrocuted. Have you ever seen an old madhouse? Because when you go inside, you hear the patients screaming. It's imprinted in the dirty walls. Human experimentation, mind control. Absolutely devastating death metal crust tsunami! Lobotomy without anesthesia! Broken bones!



Tracklist:
01. Dead Inside 
02. Left To Fate 
03. Gridlock 
04. Alongside Hell 
05. Vortex Of Torment 
06. Terminal Darkness 
07. Spiritual Arsonists 
08. No Tomorrow 
09. The Echoes Of Doom 
10. Excessive Force 
11. Fire And Fury

band:
Leif – Vocals
Arne – Lead Guitars
Philipp – Guitars
Bass-T – Bass
Marc – Drums



Share this games :

TWITTER