DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 8. července 2023

Recenze/review - SCENT OF DEATH - Into Everlasting Hate (2023)


SCENT OF DEATH - Into Everlasting Hate
CD 2023, Base Record Production

for english please scroll down

Všichni obdivovali jak se směje. Vždy s dobrou náladou. Měl hezkou tvář a byl velmi úspěšný. Nikdo netušil, že má doma sklep, ve kterém ukrývá děsivé tajemství. Amulety vyřezané z kostí, bolest a utrpení. V noci se stával lovcem. Temnota duše, rád se díval obětem do tváře, když umíraly. Všichni byli šokováni. Sériový vrah, kterého měli všichni rádi. Lidé milují, když k nim stéká z obrazovky krev. Trest smrti byl dávno zrušen, pozůstalí si myslí něco jiného. 

Na tenhle příběh jsem si vzpomněl, když jsem poslouchal novou desku španělských death metalistů SCENT OF DEATH. S těmi jsem kdysi dávno dělal rozhovor a dodnes patří k mým velmi oblíbeným kapelám. Hrají technicky, brutálně a zároveň si zachovávají pradávnou surovost. Poslouchat novinku "Into Everlasting Hate" je jako probírat myšlenky šíleného zločince. 


Kapela se vrátila po dlouhých jedenácti letech. Přesto mi připadá, jako by to bylo včera, když jsem poslouchal jejich vynikající předchozí nahrávku "Of Martyrs's Agony and Hate" (2012). Ta byla velmi častým hostem v mém přehrávači. Letos jsem stejně nadšený. Skladby jsou perfektně propracované, mají v sobě drive a sílu. Připomínají k dokonalosti vybroušený drahokam. Surově tvrdé, ostré riffy, divoké vyhrávky, zničující bicí a vokál bestie. Pokud máte rádi kapely jako SUFFOCATION, CHAOS INCEPTION, NILE, HOUR OF PENANCE, BEYOND MORTAL DREAMS, BEHEADED, určitě se vám bude líbit i nové album "Into Everlasting Hate". Připadám si jako zavřený v chladné kobce. Mým kolegou je právě sériový vrah. Vypráví mi, pomalu se mi dostává do hlavy. Předčítá mi dopisy svých ctitelek. Cítím bolest obětí. Úplně stejně na mě působí i tahle deska. Je velmi uvěřitelná, má zvuk připomínající tsunami (José F. Tercero - Mixing, Mastering). Líbí se mi i majestátní a ďábelský obal (Adi Christianize). Kývám se do rytmu, užívám si pestrou morbidní náladu celé nahrávky. Španělé letos nahráli album, které žhne a pálí. Je děsivým odkazem zvrácených lidských myšlenek. Působí velmi těžce, temně, nehumánně. Zároveň ale žhne a pálí, má v sobě těžko definovatelný neklid, drive a sílu, které vás doslova zničí. Vy budete prokletou obětí, zavřenou hluboko pod zemí. Jsem v šoku a nadšený, ostatně jako vždy, když se setkám s hudbou těchto maniaků. Nelze jinak, než chválit a doporučovat! Temnota, brutalita, smrt! Absolutně zničující a bestiální technický death metalový zásek!


Asphyx says:

They all admired the way he laughed. Always in a good mood. He had a pretty face and was very successful. No one knew he had a cellar at home where he kept a terrible secret. Amulets carved from bones, pain and suffering. At night, he became a hunter. The darkness of the soul, he liked to look into his victims' faces as they died. Everyone was shocked. The serial killer they all loved. People love to see blood dripping off the screen. The death penalty was abolished a long time ago, the survivors think otherwise.

I was reminded of this story when I was listening to the new album by Spanish death metallers SCENT OF DEATH. I interviewed them a long time ago and they are still one of my very favourite bands. They play technically, brutally and at the same time they keep their ancient rawness. Listening to their new album "Into Everlasting Hate" is like discussing the thoughts of a crazed criminal.


The band returned after eleven long years. Still, it feels like yesterday when I listened to their excellent previous release "Of Martyrs's Agony and Hate" (2012). That one was a very frequent guest in my player. This year I'm just as excited. The songs are perfectly polished, they have drive and power. They resemble a gem cut to perfection. Raw hard, sharp riffs, ferocious breakdowns, devastating drums and beast vocals. If you like bands like SUFFOCATION, CHAOS INCEPTION, NILE, HOUR OF PENANCE, BEYOND MORTAL DREAMS, BEHEADED, you will definitely enjoy the new album "Into Everlasting Hate". I feel like I'm locked in a cold dungeon. My colleague is a serial killer. He's talking to me, slowly getting into my head. He reads me letters from his female admirers. I feel the pain of the victims. This record has the same effect on me. It is very believable, it has a sound reminiscent of a tsunami (José F. Tercero - Mixing, Mastering). I also like the majestic and devilish cover (Adi Christianize). I sway to the rhythm, enjoying the colorful morbid mood of the whole record. The Spaniards have recorded an album this year that glows and burns. It is a terrifying legacy of twisted human thoughts. It's very heavy, dark, inhuman. But at the same time it burns and burns, it has a hard to define restlessness, drive and power that literally destroys you. You will be a cursed victim, locked deep underground. I am shocked and delighted, as I always am when I encounter the music of these maniacs. I can't help but praise and recommend them! Darkness, brutality, death! Absolutely devastating and bestial technical death metal smash!


Tracklist:
01. Sooner Or Later 
02. The Choice Of The Strong 
03. The Mute Idol 
04. Romans 
05. Solve Et Coagula 
06. Tortured Mind 
07. Among Them 
08. Indoctrinated 
09. Even The Angels Fall

band:
Jorge F. Taboada (Lead guitar)
Luis C. González (Bass)
Sergio M. Afonso (Voice)
Bernardo E. Tesouro (Guitar)
Rolando Barros (Drums)


Share this games :

TWITTER