DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 26. srpna 2023

Recenze/review - SKELETAL THRONE - Barbaric Torment (2023)


SKELETAL THRONE - Barbaric Torment
CD 2023, Mexican Steel Prods

for english please scroll down

Nikdy jsem nepochopil, jak někdo může odpálit bombu, kterou drží na ulici v rukou. Maso se během okamžiku rozlétne do stran a začne se ozývat nářek raněných. Podobní jedinci by měli shořet v pekle! Možná to tak je. Když totiž poslouchám druhé dlouhohrající album mexických thrash death metalistů SKELETAL THRONE, tak si připadám, že apokalypsa už dávno začala. Kapela na vás vystřelí sadu ostrých riffů, devastujících bicích a morbidního vokálu.

Budete sedět ve svém pokoji a říkat si, že svět se už totálně zbláznil. Lidé v ulicích, tupý dav, pochodující za práva smečky. Rabování, násilí, strach. Cítíte také ve vzduchu nenávist? Tak velmi podobný pocit mám i z téhle desky. Přidejte hlasitost a vezměte do rukou kladivo!


Mexičtí maniaci vám v rukou odpálí výbušnou směs z death metalu a thrashe. Skladby mají potřebný tlak, dobrý zvuk, naleznete v nich spoustu zajímavých nápadů. V některých momentech je album trošku monotónní, ale není to nic, co by mi nějak zvlášť vadilo. Pokud bych měl k někomu tvorbu téhle smečky přirovnat, volil bych asi kapely typu LEGION OF THE DAMNED, DEW SCENTED. Pánové navíc přidávají spoustu vlastních nápadů a invence. Zapomenout nesmím i na opravdu povedený obal (autorem je John Quevedo Janssens). Celé album působí jako zběsilá jízda přímo do pekla. Potkáte démony, Satana i Smrt. A když uvidíte ty šílence s bombou, můžete jim nakopat zadek a pustit jim tuhle nahrávku přímo do ksichtu. Někteří lidé se chovají hůře než zvířata a "Barbaric Torment" je odpovědí na jejich ošklivé činy. Líbí se mi, jakým způsobem SKELETAL THRONE k hudbě přistupují. Cítím z ní opravdovost, touhu ničit a spálit vás na popel. Songy se valí kupředu jako nějaký buldozer, který nezná slitování. Představuji si koncert v malém klubu, do kterého přišli jen věrní fanoušci. Skáču po hlavě do mosh-pitu a říkám si, že pro podobné chvíle je tahle deska jako stvořená. Vůbec mi nevadí, že mám zlámané všechny kosti v těle a puklou lebku. Hlavní je, aby měla muzika v sobě drive a sílu. A to SKELETAL THRONE rozhodně mají. Dívám se do tmy a neustále přidávám hlasitost. Myslím si, že se album opravdu povedlo! Thrash death metalový výbuch, který zničí vše živé! 


Asphyx says:

I've never understood how someone can detonate a bomb they're holding in the street. In an instant, the flesh flies to the sides and the cries of the wounded begin to echo. Individuals like this should burn in hell! Maybe they are. Because when I listen to the second full-length album of Mexican thrash death metallers SKELETAL THRONE, I feel like the apocalypse has already begun. The band shoots a set of sharp riffs, devastating drums and morbid vocals at you.

You'll be sitting in your room thinking the world has gone completely mad. People in the streets, a dumb crowd, marching for the rights of the pack. Looting, violence, fear. Can you feel the hatred in the air too? That's very much how I feel about this record. Turn up the volume and pick up the hammer!


Mexican maniacs will blow up an explosive mixture of death metal and thrash in your hands. The songs have the necessary pressure, a good sound, you will find a lot of interesting ideas in them. At some moments the album is a bit monotonous, but it's nothing that particularly bothers me. If I had to compare the work of this pack to someone, I would probably choose bands like LEGION OF THE DAMNED, DEW SCENTED. The gentlemen also add a lot of their own ideas and inventiveness. I mustn't forget the really nice cover art (by John Quevedo Janssens). The whole album seems like a frantic ride straight to hell. You will meet demons, Satan and Death. And when you see those crazy people with the bomb, you can kick their ass and drop this record right in their face. Some people behave worse than animals, and "Barbaric Torment" is the answer to their ugly deeds. I like the way SKELETAL THRONE approach music. I can smell the realness of it, the desire to destroy and burn you to ashes. The songs roll forward like some bulldozer that knows no mercy. I imagine a concert in a small club where only the loyal fans have come. I'm jumping headfirst into the mosh-pit and thinking to myself that this record is perfect for moments like this. I don't mind that I've broken every bone in my body and cracked my skull. The main thing is that the music has drive and power. And SKELETAL THRONE definitely have that. I'm looking into the dark and I keep turning up the volume. I think the album is really good! Thrash death metal blast that destroys everything live!


Tracklist:
01. The Monastery Of Death 
02. Internal Suffocation 
03. Burn The Cross 
04. Black Detonation 
05. March Of Death Part.2 
06. Zone Of Sacrifice 
07. Barbaric Torment 
08. Skeletal Throne 
09. World Torment 
10. Plagues Of Terror 
11. Graveless 
12. Cannibal Torturer



Share this games :

TWITTER