DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 28. března 2020

Home » , , , , , , , , , , » Recenze/review - DECAYING PURITY - Mass Extinction of the Providential Ones (2020)

Recenze/review - DECAYING PURITY - Mass Extinction of the Providential Ones (2020)



DECAYING PURITY - Mass Extinction of the Providential Ones
CD 2020, Sevared Records

for english please scroll down

Ten člověk, přivázaný k operačnímu stolu, se ještě hýbe! Nebude to trvat dlouho a navěky vypustí svoji duši, ale zatím se zmítá v bolestivých křečích. Jeho vnitřnosti jsou vyhřeznuty a válí se všude kolem. Horní část hlavy je odříznuta a v lebce tepe do ruda zabarvený mozek. Nejdřív si myslíte, že je to nějaký špatný horor, ale potom ucítíte pach rozkládajícího se masa. Tohle nemohl udělat nikdo normální. Zlámané kosti, nervy napnuté k prasknutí. Vzduchem proletí skalpel a dokonáno jest.

Přiznám se, že když jsem se kdysi setkal s tureckými brutalisty DECAYING PURITY poprvé, příliš nadšený jsem nebyl. Pánové sice hráli již ve svých počátcích tradiční a vcelku povedený death metal, ale v jejich skladbách jsem si toho pro sebe mnoho nenašel. Jenže kapela na sobě zapracovala a vy si dnes můžete vychutnat poctivou a šílenou krvavou práci v podobě nového alba "Mass Extinction of the Providential Ones".


Na "Mass Extinction of the Providential Ones" se pitvá podobným způsobem, jako to umí kapely typu BROKEN HOPE, DEEDS OF FLESH, DISAVOWED, DISGORGE, CENOTAPH. Jednotlivé skladby jsou zkrátka jak vystřižené z brutálně death metalových učebnic. Spoustě fanoušků to bude vyhovovat a možná budou hovořit i o dokonalém albu. Mě chybí alespoň nějaký přesah, možná i víc temnoty. Vše je zahrané na výbornou, songy odsýpají jako krev odtékající z čerstvé rány, ale pokud nejste ortodoxní příznivec stylu, tak se možná budete nudit. Osobně musím mít na podobnou hudbu náladu, nejlépe po shlédnutí nějakého hororu, případně ve chvílích, kdy si potřebuji pořádně vyčistit hlavu. Turečtí maniaci splňují vlastně vše potřebné pro tradiční pitvu. Pacient samozřejmě ještě trošku žije, ale smrt je hodně blízko. Stačí vzít do ruky skalpel, pořádně přidat volume a pořádně si užívat. Těmhle patologům bych se nechtěl dostat do rukou, hrají totiž velmi dobře. Brutální death metal, který vás pořádně ušpiní od krve!



sumarizace:

DECAYING PURITY nám letos předkládají pořádně hnilobný náklad syrového masa. Brutální death metal v jeho klasické podobě zde zní velmi chytlavě a napínavě. Tradiční riffy, surový zvuk, houpavý rytmus dělají z nahrávky pořádně krvavou hostinu. Vítejte na zakázaných jatkách. Mistři řezníci zvládají svoje řemeslo nadmíru dobře. Nečekejte nic převratného, ale dobrou práci, kterou pánové opravdu umí odvést. Po stěnách stéká krev, někdo zase přinesl motorovou pilu a všichni amatérští patologové se usmívají. Dneska mají svůj velký den. Hudba je vhodná pro pitevní sály, pro operace bez narkózy i pro všechny ty, kdo se rádi bojí u hororů. Skladby doslova mokvají, cáká z nich hnis a morbiditě se meze nekladou. Osobně jsem si tenhle syrový death metal užil dosytosti. Pokud máte rádi tradiční hodnoty ve smrtícím kovu, buďte vítáni. Dobrá a pořádně krvavá deska, která se opravdu povedla!


Asphyx says:

DECAYING PURITY gives us a very purid load of a raw meat this year. The brutal death metal in its own classic form which sounds very catchy and dramatic. Traditional riffs, raw sound, swing rhythm makes those records very bloody dinner. Welcome to forbidden slaughterhouse. The mister butchers know very well how to do their job. Do not expect anything special or unusual, however this is a very good piece of work. There is a blood running down the walls, someone brought a chainsaw again and all of the amateur pathologists are smiling. Today is their big day. This music is great for a dissecting room, for operation without an anesthesia, for everyone who likes to be scared while watching horrors. These songs are weeping, there is a lot of septic and there are no boundaries in case of morbidity. I really enjoyed this raw death metal. If you like the traditional merits in death metal, you are welcome. Good and very bloody album which is very good!


TRACKLIST
01. Darkness Falling Down Through the Skies
02. Streams Of Fire and Blood
03. Exhuming Ancient Species
04. Storms of Chaos
05. The Depths of Mass Graves
06. Summoning the Creatures of Doom
07. The Vicious Circle of Punishment
08. Eternal Wish of Death
09. Arrival of the Merciless Destroyer

band:
Serkan - Vocals
Mustafa - Guitars
Malik - Bass
Onur - Drums

https://www.facebook.com/decayingpuritytr
https://decayingpurity.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/decayingpuritytr/
https://twitter.com/Decaying_Purity
http://www.decayingpurity.com/
https://www.youtube.com/user/gorecult
https://store.sevared.com/
Share this games :

TWITTER